به گزارش ایسنا به نقل از گروه وکلای پارسا، وکیل خیانت در امانت را می توان در دسته وکلای کیفری در نظر گرفت، چرا که خیانت در امانت در قانون مجازات اسلامی جرمانگاری شده و برای آن مجازات مشخصی در نظر گرفته شده است. با توجه به کیفری بودن دعوی میتوان گفت که کارکرد وکیل خیانت در امانت اهمیت خاصی پیدا می کند.
اما برای درک بهتر این موضوع بهتر است که مفهوم خیانت در امانت و تعریف جرم در این خصوص را مورد بررسی قرار دهیم. نکتهای که در همین ابتدا باید به آن توجه داشته باشید این است که خیانت در امانت مفهومی نسبتا پیچیده و مبهم است. از طرف دیگر این جرم دارای بنیادی شرعی و اسلامی نیز میباشد. بنابراین ممکن است در طول دعوی مفاهیم و عبارتهایی استفاده شود که چندان آشنا نیستند. از این رو لازم است مفاهیم را به درستی بشناسیم و از یک وکیل خیانت در امانت مجرب و با تجربه استفاده کنیم.
برای این کار شما می توانید از کارشناسان و مشاوران گروه وکلای پارسا کمک بگیرید. بارزترین ویژگی گروه وکلای پارسا این است که میتواند براساس نیاز شما و دعوی که در آن هستید بهترین وکیل را به شما معرفی کند. حال بر اساس نکات گفته شده نوبت این است که بدانیم وکیل برای خیانت در امانت چه کارکردی دارد.
کارکرد وکیل خیانت در امانت بر اساس مفاهیم
همانطور که گفتیم زمانی میتوان کارکرد وکیل خیانت در امانت را بهتر متوجه شد که بدانیم خیانت در امانت چرا جرم است و از نظر قانون چه مجازاتی برای آن در نظر گرفته شده است؟
هر وکیل کیفری به خوبی میداند که برای جرم دانستن یک فعل لازم است که سه رکن مادی، معنوی و قانونی به صورت همزمان در کنار یکدیگر اثبات شود. به طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم، در رکن مادی به آثار منفی فعل که قابل اثبات هستند می پردازند. در رکن معنوی به اصالت انجام جرم و نیت فاعل توجه و در رکن قانونی به آن چیزی که در قانون به آن اشاره شده توجه می شود.
در خصوص فعل خیانت در امانت میتوان همه این موارد را در کنار یکدیگر پیدا کرد. به طور کلی خیانت در امانت در قانون مجازات اسلامی ایران بدین شکل تعریف شده است که تلف یا مفقود کردن مال منقول یا غیر منقولی که قرار بود مسترد شود و یا به مصرف مشخصی برسد، توسط شخصی که مال نزد او به امانت سپرده شده باشد و یا در اختیار رهن و اجاره او باشد.
بنابراین مفقود یا تلف شدن مال و یا مصرف نشدن آن مال در مسیر مشخص شده به عنوان رکن اساسی اثبات این جرم در نظر گرفته میشود. همچنین مال میتواند منقول یا غیرمنقول باشد. بر اساس این ماده قانونی باید در نظر داشته باشید که به جز امانت میتوان رهن یا اجاره نیز در این خصوص در نظر گرفت.
تغییرات در قانون جدید مجازات اسلامی
در خصوص کارکرد وکیل خیانت در امانت باید به چند نکته بسیار مهم توجه داشته باشید. اول این که مجازات جرم خیانت در امانت در سال ۱۳۹۲ شش ماه تا سه سال حبس تعزیری در نظر گرفته شد. اما در سال ۱۳۹۹ بر اساس تصویب قانون کاهش مجازات، مجازات این جرم به نصف کاهش پیدا کرد.
یعنی براساس قانون جدید مجازات جرم خیانت در امانت از سه ماه تا یک و نیم سال تغییر پیدا کرد. یکی دیگر از تغییرات مهمی که در قانون جدید رخ داد این بود که جرم خیانت در امانت از یک جرم غیرقابل گذشت به جرم قابل گذشت تغییر پیدا کرد. این تغییر بدین معنی است که برای شروع دعوی خیانت در امانت نیاز است که شاکی خصوصی وجود داشته باشد و با رضایت شاکی امکان ادامه دعوی و پیگرد قانونی آن از بین میرود.
اینها مهمترین ابزارهایی است که در اختیار یک وکیل خیانت در امانت قرار گرفته است تا براساس آن بتواند از موکل خود دفاع کند. در نظر داشته باشید که تغییرات در قانون جدید به نفع مجرم بوده است. با این حال در این دست دعاوی میتوان اقدامات دیگری نیز انجام داد. از این روست که گفته میشود بهتر است در کنار خود حتما از یک وکیل کیفری مناسب استفاده کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی