به گزارش ایسنا، این دانشجویان دست به برپایی چادر، استقرار میز و صندلی، آوردن پتو و غذا و نواختن موسیقی در این اردوگاه موقتی که در نزدیکی مقر دولت صربستان در شهر بلگراد ایجاد کردند، زدند.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، آنها گفتند مسدودسازی این خیابان که باعث به وجود آمدن گره ترافیکی عظیمی در پایتخت صربستان در روز جمعه شد، تا زمان برگزاری تجمع اعتراضی ضد دولتی دیگری که برای روز شنبه برنامهریزی شده، ادامه مییابد.
انتظار میرود در تجمع روز شنبه معترضان صربستانی هزاران نفر همچنان که تنشهای سیاسی در این کشور بر سر انتخابات پارلمانی ۱۷ دسامبر و ناآرامیهای بعد از آن بالا است شرکت کنند.
آلکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان، مخالفان را متهم به تحریک به خشونت با دستورالعمل خارجیها با هدف سرنگون کردن دولت خود کرده است. حزب حاکم صربستان، متعلق به ووچیچ، موسوم به حزب ترقی خواه برنده انتخابات پارلمانی و محلی ۱۷ دسامبر شد اما ائتلاف مخالف اصلی ووچیچ موسوم به ائتلاف «صربستان علیه خشونت» ادعای وقوع تقلب در فرآیند این انتخابات به ویژه در شهر بلگراد را مطرح کرده است.
یک هیئت نظارتی بینالمللی دوشنبه هفته گذشته مدعی شد که ائتلاف حاکم به رهبری ووجیچ در جریان انتخابات پارلمانی زودهنگام ۱۷ دسامبر «از طریق سوگیری رسانهای، نفوذ ووچیچ و تخلفاتی مانند خرید رای، به مزیت ناعادلانهای دست یافت»، اما مقامات صربستان وقوع هر نوع تقلب را رد میکنند.
حزب ووجیچ موسوم به حزب ترقیخواه صربستان توانست ۴۶.۷۲ درصد آراء را به خود اختصاص دهد. بعد از آن حزب «صربستان علیه خشونت» در جایگاه دوم با ۲۳.۵۶ درصد قرار گرفت و حزب سوسیالیست صربستان هم با کسب ۶.۵۶ درصد سوم شد.
ائتلاف صربستان علیه خشونت از زمان برگزاری انتخابات اعتراضاتی را به صورت روزانه در این کشور علیه نتایج انتخابات و دولت ووچیچ سازماندهی کرده و چند سیاستمدار نیز دست به اعتصاب غذا زدند.
تنشها روز یکشنبه گذشته به اوج رسید و گروهی از معترضان برای با شکستن شیشه درب ورودی مجلس بلگراد تلاش داشتند تا وارد این ساختمان قانونگذاری شوند و پلیس برای متفرق کردن جمعیت آشوبگر از اسپری فلفل استفاده کرد و در نهایت جمعیت را در ساعت ۱۰ شب به وقت محلی متفرق کرد.
پلیس صربستان اعلام کرد که ۳۸ تن در جریان اعتراضات مخالفان به نتایج انتخابات در روز یکشنبه و پس از آن بازداشت شدهاند. پلیس گفت که در این درگیریها هشت پلیس زخمی شدند.
دراگان دجیلاس، رهبر مخالفان صربستان گفت، ادعاهای نشریات نزدیک به دولت درباره اینکه مخالفان قصد حوادث خشونت آمیز در تظاهرات برنامهریزی شده برای فردا را دارند رد کرده و گفت: «هیچ کس هیچ برنامهای برای هیچ گونه خشونتی ندارد.»
صربستان رسما به دنبال عضویت پیدا کردن در اتحادیه اروپا است اما از طرفی روابط نزدیک خود با روسیه را نیز حفظ کرده و از همراهی کردن با تحریمهای ضد روسی غرب که به بهانه جنگ اوکراین اعمال شدهاند امتناع کرده است.
مقامهای روسیه حمایت کامل خود از ووچیچ و ارزیابی او درباره آزاد و عادلانه برگزار شدن انتخابات اخیر را اعلام کردهاند.
آلکساندر بوتسان خارچنکو، سفیر روسیه در صربستان گفت، اعتراضات برنامه ریزی شده برای روز شنبه و تظاهرات دیگری که مخالفان صربستانی در طول تعطیلات سال نوی میلادی برنامهریزی کردهاند نمایانگر «یک دوره بسیار خطرناک برای بازگشت خشونت» است اما اضافه کرد که مقامهای صربستانی کنترل کامل وضعیت را در این کشور در دست دارند.
انتهای پیام