به گزارش ایسنا و به نقل از وزارت ورزش و جوانان، مریم کاظمیپور در حاشیه آئین ملی چوگان ایران، از این رشته ورزشی به عنوان میراث ارزشمند ناملموس ایرانیان برای جهان نام برد که به ثبت یونسکو رسیده است و گفت: ورزشهایی که ریشه در فرهنگ این سرزمین دارند باید به نسل جدید معرفی، آموزش و انتقال داده شوند.
وی تصریح کرد: چوگان ورزش تیمی مهیج و مفرح ایرانی است که به دلیل هیجان بالا، در میان طرفداران محبوبیت دارد و در این برنامه نیز شاهد برگزاری این مسابقات و استقبال تماشاگران در ارگ جدید بم هستیم.
معاون توسعه ورزش بانوان با بیان این مطلب افزود: چوگان در گذشته بهدلیل حضور پررنگ اسب در آن، عرصهای برای حضور سوارکاران و جنگآوران بود تا از این طریق، استعدادهای سوارکاری خود را در بازی به نمایش بگذارند.
وی اظهار کرد: چوگان یک بازی استراتژیک است که آمادگی سوار و اسب را با هم نیاز داشته است. سوار و اسب در بازی چوگان مشق رزم میکردهاند.
کاظمیپور تاکید کرد: با وجود اینکه خواستگاه ورزش چوگان ایران است، اما به دلیل جاذبههای آن، امروزه این ورزش در کشورهای مختلف انجام میشود. البته نباید فراموش کرد که این میراث عظیم فرهنگی کشورمان باید با نام ایران عزیزمان توسعه یافته و برای آیندگان حفظ و پاسداشت شود.
وی در ادامه اظهار کرد: موظف به حفظ، آموزش و توسعه این رشته ورزشی هستیم و باید به بهترین شکل به آن بپردازیم به ویژه در حوزه ورزش بانوان برای اشاعه و توسعه این رشتهی ورزشی ارزشمند تلاش خواهیم کرد.
معاون توسعه ورزش بانوان با بیان این مطلب افزود: سال گذشته در آیین افتتاحیه بازیهای بینالمللی نوروز با حضور ۱۹ کشور، یک رقابت نمادین با حضور بانوان ورزشکار چوگان کشورمان و یک تیم از اتباع مقیم ایران با هدف بهرهگیری از فضای توسعه فرهنگی به وجود آمده برای نشان دادن این میراث ناملموس بشری برگزار شد.
آئین ملی چوگان ایران، گرامیداشت سالروز ثبت جهانی چوگان در فهرست میراث ناملموس بشری یونسکو، ۷ و ۸ دی در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم برگزار میشود.
انتهای پیام
معاون توسعه ورزش بانوان تاکید کرد:
معرفی و آموزش چوگان به نسل جوان به عنوان میراث فرهنگی ایران
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان، معرفی و آموزش رشته چوگان را به عنوان میراث فرهنگی کشور، به نسل جوان مورد تاکید قرار داد.