به گزارش ایسنا، حسن رنگرز در نشست خبری مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور به عنوان مرحله نخست انتخابی تیم ملی، با قدردانی از میزبانی قم از این رقابتها، درباره کشتیگیران معاف شده از مسابقات کشوری گفت: امسال مسابقات قهرمانی کشور به لحاظ کمی و کیفی از سال گذشته بهتر بود و جزو یکی از بهترین مسابقات ملی در چند دهه اخیر بود. سازوکار انتخابی و پایبندی به آن تبدیل به یک فرهنگ در کشتی کشور شده است. باید همین ظرفیت را مدیریت کنیم و در نقطه مقابلش فرآیند استعدادیابی را هم ببینیم. پویا دادمرز، مهدی محسننژاد، محمدرضا گرایی، دانیال سهرابی، امین کاویانینژاد، محمدهادی ساروی و امین میرزازاده به سبب عملکرد درخشان در مسابقات قهرمانی جهان از گام اول چرخه معاف شدند. سهرابی هم عملکرد خوبی در سال فنی گذشته در جوانان و امیدهای جهان و دو رقابت رنکینگ و بازیهای آسیایی داشت. کاویانینژاد هم به سبب حضور در دو فینال قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی از شرکت درمسابقات معاف شد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ناصر علیزاده برخلاف امین کاویانینژاد با کسب مدال نقره بازیهای آسیایی از شرکت در این رقابتها معاف نشد، گفت:چون فینال این وزن در پیش است در مورد ناصر علیزاده که یکی از فینالیستهاست صحبت نمیکنم چرا که ممکن است روی ذهنیت او تاثیر بگذارد ولی حتما بعدا درباره علت این موضوع صحبت خواهم کرد. تنها کشتیگیری که به سبب پزشکی واجد شرایط بود و درمسابقات شرکت نکرد، ایمان محمدی بود. او هم آسیبدیدگیاش توسط کمیته پزشکی و دکتر کیهانی مورد تایید قرار گرفت. ایمان با نفر اول قهرمانی کشور در جام وهبیامره شرکت خواهد کرد و نفر برتر راهی مسابقات قهرمانی آسیا خواهد شد. قطع به یقین هر کسی که در مسابقات قهرمانی کشور شرکت نکرده، شانسی برای رسیدن به تیم ملی نخواهد داشت.
سرمربی تیم ملی کشتی فزنگی درباره اینکه چه سازوکاری برای دعوت از اردونشینان به اردوی بعد از مسابقات کشوری در نظر گرفته خواهد شد، تصریح کرد: قهرمانی کشور باید خروجی داشته باشد. یعنی اینکه نفرات برتر حتما به رقابت بینالمللی اعزام شده و در اردوهای تیم ملی حضور پیدا کنند. در کشتی آزاد هم یک موضوعی اتفاق افتاد که خود دوستان باید دفاع کنند اما در کشتی فرنگی ما یک قاعده مشخص در خصوص دعوت به اردو داریم. کشتیگیرانی که به اردو دعوت میشوند علاوه بر اینکه باید حائز یکی از رتبههای اول تا پنجمی این مسابقات شده باشند، باید شرایط هزینه کردن هم داشته باشند. کشتیگیر ۲۹ و ۳۰ ساله که عملا چند سالی است نتیجهای شایسته و در خور در مسابقه بینالمللی کسب نکرده در قیاس با کشتیگیر جوان و زیر ۲۳سال، حتما کشتیگیر جوان و باآتیه واجد شرایط حضور در اردوست چرا که برایش از بیتالمال هزینه و انرژی صرف خواهد شد. در روز اول مسابقات کشوری چند کشتیگیر ممتاز دیدم که نتوانستند جزو پنج نفر برتر وزنشان شوند اما نمیشود از آنها به سادگی گذشت. کشتیگیری که به لحاظ سنی و قابلیت سرمایهگذاری پتانسیل داشته باشد به اردو دعوت میشود حتی اگر در این رقابتها حذف شده باشد. مطمئن باشید کشتیگیر مستعدی در اردوهای تیم ملی خواهد آمد که زیر ۲۳ سال باشد تا برای آینده کشتی فرنگی مفید باشد.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره ایجاد فضای رقابتی در تیم ملی و پایین آمدن میانگین سنی کشتی گیران، گفت: جز ناصرعلیزاده و میثم دلخانی و ملیپوشان معاف شده، همه بین ۲۰ تا ۲۳ سال سن دارند. امروز قهرمانان بزرگی چون علیرضا نجاتی، رامین طاهری و حسین نوری نتوانستند حاشیه امنشان را در مصاف با کشتیگیران جوان حفظ کنند. ما مسابقه کشوری را برگزار میکنیم و پس از آن تعدادی کشتی گیر به عنوان نخبه شناسایی میشوند و در یک فرآیندی حمایت و هدایت میشوند که به افتخار برسند.
رنگرز درباره عملکرد علیرضا نجاتی و کشتیگیران قم به عنوان میزبان در این دوره از مسابقات تصریح کرد: کشتی قم یکی از پایگاههای جدی کشتی فرنگی ماست و در یک دهه گذشته در ردههای مختلف سنی ملیپوش داشته و در این چند سال با مدیریت علی عبدی به حداکثر رشد خودش رسیده است. نجاتی به عنوان یکی از مهره های خوب کشتی ما به دلیل آسیبدیدگی از دور رقابتها حذف شد اما جای خود را به کشتیگیر جوانی چون مهدی جواهری داد. این مهمتر از این است که به شکل گلخانهای وابسته به یک سری اسامی باشیم. به دلیل بیرحمی ورزش قهرمانی شاید کشتیگیری از بورس رقابت قهرمانی کنار میرود اما آنقدر کشتی قم دارای زایش و رویش است که بلافاصله جایگزین میکند و این خیلی خوب است. قطعا روحالله میکائیلی و مجموعه همکارانش در کشتی قم تلاششان به ثمر نشسته است. نجاتی هم بسیار شایسته و توانمند است و قطعا اگر آسیب دندهاش نبود، پیروز مبارزه می شد. پیشنهادم به نجاتی و مجموعه کشتیگیران جوان این است، ورزش قهرمانی چند آیتم ویژه دارد که همه باید آن را رعایت کنند اول اینکه همه تعهد، تمرکز، توجه و انرژیات معطوف ورزش قهرمانی باشد، هر حوزهای که کمی از این تمرکز را بگیرد، روی راندمان کاریات اثر میگذارد. قهرمانان ملی ما ناخواسته یا خواسته درگیر یک سری موضوعات میشوند که در میان مدت حتما روی عملکردشان اثر میگذارد. امیدوارم مثل یک حرفهای فکر و تمرین کنند که آسیبی به توانمندیهایشان وارد نشود.
وی درباره تاثیر کاهش وزن زیاد نجاتی بر عملکردش، خاطرنشان کرد: کاش نجاتی در فینال لیگ کشتی نمیگرفت. کشتیگیرانی که وزن کم کن هستند حضور در دو رقابت در فاصله زمانی یک ماهه عملکردشان را تحتالشعاع قرار میدهد.
دارنده مدال های طلا و برنز جهان تصریح کرد: در روز اول نتایج جالبی رقم خورد، منهای کشتیگیرانی که معاف بودند و محمدی که با داشتن گواهی پزشکی نیامد، تمام سرمایههای کشتی فرنگی کشور در این رقابتها حاضر بودند. ما انتخابی تیم ملی را حذف کردیم، عملا این رقابت دریچه ورود به انتخابی تیم ملی است. یک سری نتایج روز اول غیرقابل پیشبینی بود از جمله اینکه کسی فکر نمیکرد جواهری و غلامپور به فینال بیایند. در ۸۷ کیلوگرم فینالیست شدن مُهمدی و علیزاده قابل پیشبینی بود. در ۷۷ کیلوگرم خیلی سخت قابل پیشبینی بود که امیر عبدی در اولین حضور رسمی در ۷۷ کیلو در حضور کشتیگیرانی چون ارقش، ناقوسی، مختاری و... در ۲۱ سالگی فینالیست شد. در ۶۳ کیلوگرم جرکنی جوان غیرقابل پیشبینی ظاهر شد و در فینال با میثم دلخانی کشتی زیبایی خواهد گرفت. در ۵۵ کیلو هم شعبانی و حسینوند هر دو جوانند و کشتیهای خوبی را شاهد بودیم. حساسیت مضاعف مسابقات روز اول، دو وزن ۷۷ و ۸۷ کیلوگرم بود که سهمیه المپیک نگرفتیم و همه ظرفیتهای ما اینجا کشتی گرفتند و باید از بین آنها دو نماینده برای مسابقات قهرمانی آسیا و گزینشی آسیایی مشخص شوند.
رنگرز همچنین در مورد وضعیت تیم ملی کشتی فرنگی در آستانه المپیک پاریس خاطرنشان کرد: از روزی که آمدم مجموعه اتفاقاتی رخ داد که با افتخار قبول مسئولیت کردم اما کیفیت مسابقات المپیک با همه مسابقات متفاوت است. گواه این مدعا هم تعداد مدالهایی است که در همه ادوار المپیک کسب کردیم. صریحا میگویم در کشتی فرنگی کار بسیار سخت است. امین میرزازاده دو حریف مستقیم دارد رضا کایالپ با ۱۳ مدال جهانی و المپیک و اعجوبهای به نام لوپز کوبایی که پنجمین المپیکش را تجربه میکند بنابراین کار امین برای کسب نشان طلا بسیار سخت است. هادی ساروی هم باتوجه به حضور الکسانیان ارمنی، روسیلوی کوبایی و بازگشت موسی اولیف که به این جمع اضافه شده و در این چند سال به آنها باخت داشته، کار سختی دارد. محمدرضا گرایی هم در وهله اول چرخه انتخابی تیم ملی و در وهله دوم کیلوهای اضافی را دارد و همچنین تراکم کشتیگیران باکیفیت. علیرغم اینکه فشار کاروان ورزش ایران متوجه کشتی است اما صراحتا نه از این باب که فشار را از روی تیم بردارم، اما در این دوره کار بسیار دشواری داریم. تاکید هم میکنم هر اتفاقی در المپیک بیافتد قطعا پاسخگو خواهم بود، اگر نتیجه خوب شود برای مربیان سازنده و فدراسیون است و اگر نتیجه بد باشد صفر تا صد آن را قبول میکنم اما کشورهای دیگر برای کسب مدال طلا در المپیک در یک بازه زمانی چهار ساله و برنامهریزی منسجم یک میلیون دلار هزینه میکنند اما ما آن افق دید را نداریم و برنامهریزیمان برای آسیایی و جهانی است. مربیان تیم ملی نیز حاشیه امن ندارند و با هر نتیجهای ممکن است عذرشان خواسته شود. کسب نتیجه در المپیک تابع یک سری اتفاقات است و هر نتیجهای ممکن است در المپیک حاصل شود.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره چگونگی انتخاب دو کشتیگیر اعزامی به مسابقات گزینشی آسیایی گفت: در ۷۷ کیلوگرم نفر اول قهرمانی کشور به همراه امین کاویانینژاد به جام وهبیامره میروند و هر کدام عملکرد بهتری داشت به گزینشی آسیایی و نفر بعدی به قهرمانی آسیا خواهد رفت. در ۸۷ کیلوگرم هم باتوجه به حضور همه مدعیان این وزن در مسابقات کشوری، نفر اول و دوم به جام وهبیامره اعزام میشوند تا ارزیابی جدیتر از توانمندی کشتیهای بیرون از کشور آنها داشته باشیم و نفر اول به کسب سهمیه و نفر دوم به قهرمانی آسیا اعزام خواهد شد.
وی در پایان درباره وضعیت سعید اسماعیلی تاکید کرد: او قطعا یک استعداد ویژه است. متاسفانه در ورزش کشور و مشخصا در کشتی خیلی از قهرمانان خوب ردههای نوجوانان و جوانان را به دلیل ناآگاهی از یک سری موارد از دست میدهیم. در خصوص اسماعیلی هم همین ناآگاهی که البته نفی کننده مسئولیت ورزشکار در استفاده از مواد ممنوعه نیست، موجب شد چند ماهی با تعلیق فعالیت مواجه شود اما فدراسیون کشتی پیگیر موضوع است و یک سری مستندات هم تنظیم شده و در حال رایزنی، دفاع و استدلال هستیم تا حضور او را در داخل چرخه انتخابی داشته باشیم. او قطعا در رقابتهای کشوری حضور پیدا نخواهد کرد چرا که مشکلاتش به صورت کامل مرتفع نشده است.
انتهای پیام