افشین امیریان امروز، ششم دیماه در دومین نشست شورای اقامه نماز و زکات استان در سال ۱۴۰۲ که با حضور نماینده ولیفقیه در استان و مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد با اشاره به اینکه تا کنون یکهزار و ۶۵۵ نفر شامل یکهزار و ۹۷ معلم و ۵۵۶ مبلغ از جمله بالغ بر ۳۵۰ مبلغ امین در حوزه اقامه نماز در آموزشگاهها فعال هستند، اظهار کرد: در آزمون استخدامی امسال، تا کنون ۵۹ مبلغ خانم و آقا شامل ۴۲ نفر در دوره ابتدایی و ۱۷ نفر نیز دبیری جذب آموزشوپرورش شدند که اقدام بسیار مبارکی است و به اشاعه فرهنگ دینی در مدارس کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: در خصوص زنگ نماز، تمرکز جدی ما بر دوره ابتدایی است زیرا این پایه بسیار اثرگذار بوده و در دوره ابتدایی، شعار «شروع با قرآن پایان با نماز» را نهادینه کردهایم. در سال دوم ابتدایی آموزش عملی نماز و در سال سوم نیز آموزش کلیه اذکار نماز را داریم که در غالب یکهزار و ۵۳ مدرسه ابتدایی با حدود ۱۱۴ هزار دانشآموز ابتدایی اجرایی میشود.
مدیرکل آموزشوپرورش با تصریح بر اینکه ۶۷۰ باب نمازخانه مستقل در مدارس داریم، افزود: دیگر مدارس استان فاقد نمازخانه هستند یا از سالن یا دیگر فضاها برای نماز استفاده میکنند که امیدواریم اعتبارات و کمکهای خیری، ما را در ساخت نمازخانههای مدارس یاری کنند.
امیریان با اشاره به اینکه ۹۲۸ مهدکودک شامل ۵۸ درصد مهد روستایی و ۴۲ درصد شهری فعالیت دارد، گفت: دورههایی تحت عنوان نمازیاران کودک با هدف تربیت مربیان نماز کودک و نوجوان به تازگی کلید خورده است. انجمن اولیا و مربیان این ادارهکل از سال گذشته طی یک برنامهریزی، از ظرفیت اولیا برای نهادینهسازی اقامه نماز در کودکان و نوجوانان بهره گرفته است.
مدیرکل آموزشوپرورش با اشاره به اینکه نماز در مدارس اقامه میشود، توضیح داد: طبیعتاً ظرفیتها و زیرساختها ممکن است در برخی مدارس این اجازه را به ما ندهد لذا نمیتوان گفت در ۱۰۰ درصد مدارس نماز اقامه میشود با این حال، اساس برنامههای آموزشوپرورش به سمت اقامه نماز سوق دارد. ائمه جمعه بیش از یک روز در هفته در مدارس حضور پیدا میکنند و اقامه نماز جماعت را داریم.
امیریان تأکید کرد: به نظر میرسد شورای اقامه نماز استان باید بتواند در متصل کردن برنامههای ناظر بر نماز نقشآفرینی کند و کار قرارگاهی و تشکیلاتی صورت بگیرد؛ جا دارد آموزشوپرورش و مساجد برنامههای خود را به هم وصل کنند.
مدیرکل آموزشوپرورش چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه ۱۱۷ مدرسه استان در جوار مساجد قرار دارند، گفت: زمینه برای حضور و استقبال دانشآموزان از فعالیتهای دینی بسیار بالاست و باید با کمک ستاد اقامه نماز بتوانیم حلقههای اتصال دانشآموزان به مساجد را فعال کرده و دانشآموزان خود را تحویل مسجد دهیم تا کار تربیتی آموزشوپرورش را ادامه دهند که خروجی کار، تربیت نیروهای در تراز انقلاب خواهد بود.
امیریان در پایان گفت: اگر این فرایند تکمیل شود، حتماً میتوان ادعا کرد که تا چندی بعد، مساجد محل رفت و آمد نوجوانان و جوانان خواهد شد و آموزشوپرورش در این خصوص آمادگی کامل را دارد.
انتهای پیام