محمد احمدیان در گفتوگو با ایسنا به اهم فعالیتهای قرارگاه جوانی جمعیت استان اشاره و اظهار کرد: در سطح دانشگاهی جلب همکاری سایر سازمانها و انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه جوانی جمعیت مانند بسیج جامعه پزشکی، آستان قدس رضوی، برنامه ریزی و اجرای جلسات اقناع سازی برای دانشجویان و کارکنان دانشگاه در کلیه سطوح اعم از اعضا هیئت علمی، مدیران میانی و پایه، پزشکان، مراقبین سلامت، بهورزان و... با همکاری آستان قدس رضوی، برنامهریزی و اجرای جلسات آموزشی مشاوره فرزندآوری و پیشگیری از ناباروری برای کارکنان حوزه معاونت بهداشت دانشگاه، تهیه و تکثیر پوستر، بنر و پمفلت در موضوعات مرتبط با جمعیت و نصب در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت تحت پوشش و همچنین توزیع بین سایر سازمانهای استان و ... از جمله این فعالیتهاست.
وی افزود: از دیگرفعالیتهای قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه میتوان به نشر محتواهای آموزشی و پیامهای جمعیتی در شبکههای مجازی تحت اختیار دانشگاه ویژه دانشجویان، اعضاء هیأت علمی و کارکنان دانشگاه، ایجاد بخش "خانواده خوشبخت " در سایت دانشگاه و درج اخبار مربوط به جوانی جمعیت و نشر محتواهای آموزشی (ویدئو، کلیپ آموزشی، پوستر و....) در سایت مذکور، گرامیداشت هفته ملی جمعیت در کلیه شهرستانهای تابعه دانشگاه، تقدیر از مدیران و کارکنان فعال دانشگاه در موضوع جوانی جمعیت اشاره کرد.
احمدیان با اشاره به بهروز رسانی سایت دانشگاه و سامانه پرونده الکترونیک سلامت و حذف محتواهای مغایر سیاستهای جمعیتی از آنها گفت: پایش و نظارت بر عملکرد ارائه دهندگان خدمات در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش در زمینه مشاوره فرزندآوری، پیشگیری از سقط خودبخودی و عمدی، مراقبتهای دوران بارداری، مراقبت گروههای سنی و... مرتبط با جمعیت انجام گرفته و با بازدید از داروخانهها، مطب پزشکان، عطاریها، افراد دخیل در سقط غیر قانونی به دستگاه قضایی معرفی شدهاند.
وی از راه اندازی مرکز درمان ناباروری سطح ۲ نوید در شهرستان کاشمر و تجهیز و نوسازی مرکز درمان ناباروری سطح ۳ میلاد با همکاری آستان قدس رضوی در راستای توجه به اجرای طرح حمایت از خانواده و فرزندآوری خبر داد و گفت: در این راستا همکاری مستمر قرارگاه جوانی جمعیت استان با موسسه خدمات درمانی بسیجیان خراسان رضوی جهت بیمه تکمیلی زوجین نابارور صورت گرفته و نسبت به برنامهریزی و برگزاری کلاسهای آموزش هنگام ازدواج ۶ ساعته ویژه زوجین در شرف ازدواج با همکاری اداره ارشاد اسلامی، بهزیستی و دادگستری استان اقدام شده است.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: رسانههای جمعی و از جمله صدا و سیما نقش بسزایی در تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به فرزندآوری دارند اما علیرغم ظرفیتهای زیاد، در موضوع جوانی جمعیت کم کار بودهاند.
وی عنوان کرد: اِعمال سیاستهای افزایش جمعیت و تلاش پیگیر و مستمر برای تسهیل فرزندآوری در کشور بسیار مهم و ضروری است و حتی اگر تأثیر سیاستها بر افزایش باروری ناچیز باشد، حداقل از کاهش بیشتر باروری و کاهش رشد جمعیت در آینده پیشگیری میکند.
احمدیان با اشاره به وضعیت مؤلفههای ساختار جمعیتی در استان گفت: بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار ایران استان خراسان رضوی رتبه دوم بعد از استان تهران به لحاظ تعداد جمعیت، را دارد که بیش از ۸ درصد جمعیت کل کشور است و متوسط بعد خانوار استان ۳.۳ است.
وی گفت: سهم جمعیت شهری استان، بیش از ۷۳ درصد جمعیت استان است و میانگین سنی جمعیت ۲۹.۷ سال که۲۶.۹ درصد از جمعیت، کمتر از ۱۴ سال، ۲۵.۱ درصد جمعیت، ۲۹-۱۵ ساله (جوان)،۴۲.۴ درصد از جمعیت، ۶۴-۳۰ سال (میانسال) و ۵.۶ درصد از جمعیت، ۶۵ سال به بالا (سالمند) هستند.
احمدیان افزود: نمودار هرم سنی جمعیت استان در سال ۹۵ نشاندهنده تراکم جمعیت در سنین میانی است، هر چند نسبت به سال ۹۵ از درصد جمعیت واقع در گروه سنی فعالین یعنی ۶۴-۱۵ کاسته شده و از ۶۸.۵ درصد به ۶۷.۵ درصد رسیده است، ولی همچنان سهم عمده جمعیت مربوط به این بازه بوده و پنجره جمعیتی کشور را باز نگه داشته است.
وی گفت: بدون تردید و حتی در صورت اعمال ۱۰۰ درصد موفقیتآمیز سیاستهای تشویقی باروری، توزیع جمعیت استان به سمت افزایش نسبت سالمندان (۶۵ سالهها و بالاتر) در ۲۰ الی ۳۰ سال اخیر در حال پیش رفتن است و با فرض افزایش تعداد موالید، چنانچه سهم نسبی گروه سنی ۱۳-۰ ساله افزایش یابد، افزایش تعداد خام جمعیت واقع در سنین سالمندی در کشور و در استان، قابل پیش بینی است.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افق آینده جمعیت ایران را میتوان در آینه کشورهای اروپایی و آسیایی مانند ژاپن که به باروری پایین رسیدهاند، به وضوح دید.
انتهای پیام