به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال در این باره فاش کرد: اسرائیل تصمیم گرفت تا چارچوب بررسیهای خود را درباره طرح پیشنهادی مصر در رابطه با پایان دادن به جنگ در نوار غزه گسترش دهد و علاوه بر کابینه جنگ، گروه گستردهتری از وزرا بررسی این پیشنهاد را در دستور کار قرار دادهاند.
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات صهیونیست نوشت: «بعید است دولت نتانیاهو پیشنهادی را بپذیرد که اجازه هرگونه نقش آفرینی برای حماس در نوار غزه پس از پایان جنگ را بدهد.
در همین راستا، «دنی دانون»، یکی از اعضای برجسته کِنست و نماینده سابق رژیم صهیونیستی در سازمان ملل گفت: اسرائیل آماده است تا در مورد بخش اول طرح مربوط به آزادی گروگانها (اسرای صهیونیست) در ازای آزادی اسرای فلسطینی گفتوگو کند.
وی افزود: دولت اسرائیل به طور جدی پیشنهاد مصر را بررسی میکند، چراکه هر فرصتی را برای آزادی گروگانها (اسرای صهیونیست) جدی در نظر میگیرد.
در همین راستا، منابع مصری به جزئیاتی از سفر هیئت رژیم صهیونیستی به قاهره با هدف اطلاع از ابتکارعمل مذکور اشاره کردند.
یک منبع مصری در گفتوگوی اختصاصی با العربی الجدید اعلام کرد که برنامه هیئت رژیم صهیونیستی که به قاهره سفر کرده بود بررسی دقیق موضع حماس درباره دیدگاههایی بود که برای آتشبس ارائه شدهاست.
این منبع تصریح کرد که هیئت رژیم صهیونیستی نگران پاسخ منفی جنبش حماس بود و درصدد است تا در چنین صورتی در برخی از نکات ارائه شده توسط تلآویو اصلاحاتی ایجاد کند.
در همین حال، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» گزارش داد که قرار است هیئتی از مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین در روزهای آینده برای بررسی نقش مصر در آینده نوار غزه عازم قاهره شوند.
این روزنامه به نقل از یک مقام ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین نوشت: کانال ارتباطی میان مصر و تشکیلات خودگردان پس از آن باز شد که که قاهره طرحی سه مرحلهای را برای پایان دادن به جنگ پیشنهاد کرد و این طرح شامل آتشبس و گفتوگو درباره اختلافات میان جنبشهای فتح و حماس میشود.
بر اساس این گزارش، ماجد فرج رئیس سازمان اطلاعات تشکیلات خودگردان فلسطین به منظور گفتوگو در راستای تغییر شروط مطرح شده در پیشنهاد مصر عازم قاهره شدهاست.
پیشتر رسانههای عربی اعلام کرده بودند که مصر طرح سه مرحلهای را برای پایان دادن به جنگ غزه پیشنهاد کردهاست. در این طرح اینگونه برنامهریزی شده که پس از آتشبس در غزه و در نتیجه گفتوگوی ملی میان فلسطینیها تحت نظارت قاهره، یک دولت «تکنوکرات» برای اداره نوار غزه و کرانه باختری تشکیل شود.
این در حالی است که خبرگزاری رویترز دوشنبه گزارش داد که دو جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین پیشنهاد مصر را رد کردهاند.
انتهای پیام