مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی:

انتخاب روز مشهد؛ تلاشی برای معرفی هویت شهر است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: انتخاب روز و نشان مشهد تلاشی برای معرفی هویت مشهد و ایجاد علقه و غیرت تعصب مردم مشهد به شهر و داشته‌های شهرشان است.

محمد حسین‌زاده امروز ۵ دی ماه، در میزگرد روز ملی مشهد که در شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مشهد به واسطه مفاخر بسیار زیاد و آداب و سنن مختلف که در طول زمان شکل گرفته از سابقه تاریخی ۱۲۰۰ ساله نیز برخوردار است.

وی اضافه کرد: اگر قبل از ورود امام رضا(ع) در این منطقه جغرافیایی قریه‌های کوچکی مانند توس و نوغان داشتیم؛ پس از به شهادت رسیدن حضرت و تدفین ایشان در این منطقه دل‌های شیعیان جهان خصوصا آنان که در جغرافیای ایران زندگی می‌کردند روز به روز به مشهد متمایل‌تر می‌شد.

حسین‌زاده ادامه داد: هجرت امام رضا(ع) از مدینه به مرو و سپس به توس بحث‌های تاریخی جدی وجود دارد که حضور پررنگ خاندان حضرت، امامزادگان و اهل بیت(ع) بود و در این راستا نیز ترویج مکتب اهل بیت(ع) شکل گرفت و دوستی با خاندان اهل بیت(ع) و ترویج شیعیان به مرحله‌ای رسید که در دوران صفویه، مذهب شیعه رسمی کشور شد.

مدیر کل فرهنگ ارشاد و اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: آنچه به عنوان انقلاب اسلامی نامیده می‌شود، می‌توان  ریشه تاریخی آن را هجرت تاریخی امام از مدینه به توس دانست که طی سابقه چندصد ساله فرهنگ دینی با ایرانی در هم آمیخته شد.

وی افزود: بسیاری از شعرا، ادبا و مفاخر در بستر فرهنگ ایرانی شیعی رشد کردند و امروز از افتخارات جامعه ایرانی هستند. اگر مشهد پایتخت معنوی ایران نام گرفته بسیاری از اتفاقات فکری، فرهنگی، معنوی و بعدها سیاسی در مشهد رقم خورده است.

حسین‌زاده گفت: انتخاب نشان مشهد بسیار سخت بود و کمتر شهری در کشور با این حجم از فرهیختگان، مفاخر و ادبا وجود دارد و حتی خراسان را نمی‌توان با بسیاری از نقاط کشور مقایسه کرد. بنابراین تمامی این‌ موارد مشهد را متمایز می‌کند.

مشهد شهری اثرگذار در سطح ملی و بین‌المللی است

مدیرکل فرهنگ ارشاد و اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: حجم زائری که از ایران و خارج از ایران به مشهد مشرف می‌شوند نسبت به سایر شهرها متفاوت است و تمام این‌ مسائل باعث شده تا ما با یک شهر پیشرو و اثرگذار در سطح ملی و بین‌المللی تبدیل شویم. البته آسیب اجتماعی در مواردی وجود داشته که یکی از راه‌های جدی و موثر رفع آن، تمرکز بر هویت فرهنگی مشهد است.

وی ادامه داد: هویت شهر ما از منظر دینی و رضوی، ادبی و فردوسی، تعدد شعرا، مفاخر علمی، فرهنگی، سیاسی، هنری و اثرگذاری‌های تاریخی به لحاظ رشادت‌های آنان در مراحل مختلف تاریخی که چندین بار توسط بیگانگان مورد تجاوز قرار گرفته، نشان می‌دهد که این شهر اثرگذار بوده و این میزان مورد هجمه قرار گرفته است.

وی گفت: از هر زاویه نگاه کنیم هویت این شهر بسیار پررنگ است که البته در معرفی این هویت پرافتخار کم‌کاری کرده‌ایم، چراکه اگر جوان و نوجوان مشهدی و خراسانی به این هویت شناخت پیدا کند علاقه برای حرکت در مسیر افتخارآفرینان خواهد یافت.

حسین‌زاده افزود: باید در حوزه معرفی مفاخر و هویت شهر تلاش کنیم و ابزارهای فرهنگ و هنر در بخش‌های مختلف موسیقی، تئاتر، شعر، داستان، قصه و هنرهای تجسمی می‌توانند به ما در این حوزه کمک کنند.

مدیرکل فرهنگ ارشاد و اسلامی خراسان رضوی گفت: انتخاب روز و نشان مشهد تلاشی برای معرفی هویت مشهد و ایجاد علقه و غیرت تعصب مردم مشهد به شهر و داشته‌های شهرشان است و امیدوارم این اثرات در نسل‌های جوان و نوجوان بیشتر باشد و به این موارد آشنایی بهتری پیدا کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402100503310
  • خبرنگار : 50549