«مهران فاطمی» امروز سهشنبه در دیدار با وزیر ورزش و جوانان کشور تاجیکستان که در سفری دو روزه با هیات همراه خود به یزد سفر کرده است، اظهار کرد: زبان مشترک بین دو کشور و مواضع سیاسی مشترک ایران و تاجیکستان مبتنی بر حمایت از صلح و ثبات در منطقه، همچنین تشابهات فرهنکی مانند میراث فرهنگی نوروز و مراودات و مناسبتهایی که از ابتدای دولت سیزدهم با بیش از ۴۰ سفر بین دولتمردان دو کشور و امضای بیش از ۵۰ سند همکاری که بیانگر عمق روابط دوستانه دو کشور صورت گرفته، همه بیانگر ظرفیتها و فرصتهای فراوان مشترکی است که ضرورت توسعه و تحکیم روابط دو کشور در حوزههای مختلف را نشان میدهد.
وی در ادامه ضمن خوشامدگویی به تیم اعزامی از کشور تاجیکستان، به ظرفیتهای استان دارالعباده و دارالعلم یزد اشاره و عنوان کرد: یزد دارای جاذبههای گردشگری کم نظیر، تنها شهر ثبت میراث جهانی ایران در یونسکو با چندین اثر ثبت جهانی شده، برخوردار از میراث فرهنگی و شاهکارهای معماری زیبا و اولین شهر خشت خام دنیا با همزیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان مختلف، مامن پرورش عالمان و ادیبان و فرهنگ دوستان بزرگ، شهر مراکز علمی و دانشگاهی پرسابقه و دارای ظرفیتهای صنعتی و معدنی بینظیر و استانی است که قطب تولید کاشی و سرامیک ایران و پنجمین تولیدکننده این صنعت در دنیا، برخوردار از بزرگترین صنایع فولادی و پنجیمن استان صنعتی ایران میباشد.
استاندار با بیان این که یزد در حوزه جوانان نیز از فعالترین و پویاترین استانهاست، به ۳۰ سال صدرنشینی یزدیها در آزمون ورود به دانشگاهها اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر ۱۲۰ سازمان مردم نهاد در این استان فعالیت دارد که نشان از مشارکت بالای اجتماعی جوانان این دیار دارد.
وی خاطرنشان کرد: استان یزد در حوزه ورزش جایگاه مناسبی در کشور دارد و در رشتههای مختلفی مانند اسب سواری، دوچرخهسواری، شمشیربازی، رزمی و تیراندازی با کمان و سایر ورزشها مقامهای خوبی در سطح بین المللی کسب کرده و امادگی دارد در رشتههای مختلف ورزشی با کشور دوست تاجیکستان، همکاری داشته باشد.
فاطمی عنوان کرد: مجموعههای مردم نهاد استان نیز آمادگی همکاری مشترک دارند و در حوزه تجهیزات و وسایل ورزشی نیز آماده امضای تفاهم نامه مشترک بین یزد و تاجیکستان هستیم.
استاندار تاکید کرد: باور داریم با وجود زمینههای همکاری زیادی که بین یزد و کشور تاجیکستان وجود دارد میتوانیم به خصوص در حوزههای جوانان، ورزش و کسب و کار بیشتر از گذشته شاهد توسعه روابط و همکاریها باشیم.
«عبدالله رحمان زاده» وزیر ورزش و جوانان تاجیکستان نیز در این دیدار با تشکر از میهمان نوازی یزدیها، بازدید خود از بافت تاریخی و جاذبههای گردشگری شهر یزد را جذاب خواند و گفت: احساس کردم یک سیر تاریخی از گذشته دور تاریخی مردم یزد را در این بازدید طی کردم.
وی با بیان این کشور تاجیکستان نیز دارای جاذبههای تاریخی اما اندک است، گفت: تاجیکستان در طول چند صد سال تحت هجمهی بیگانگان بوده است و متاسفانه در این سالها بسیاری از ارزشهای تاریخی و فرهنگی این دیار از بین رفته است.
رحمان زاده هدف از این سفر را تحکیم و وحدت بیشتر بین دو کشور و نیز کسب تجربه خواند و گفت: باعث افتخار من است که در دوران فعالیتم موفق به امضای سازشنامههای بین دو کشور و اجرا شدن آنها بودهام.
وزیر ورزش و جوانان تاجیکستان تاکید کرد: معتقدیم گسترش بین استانهای ایران و ایالتهای تاجیکستان میتواند منجر به رشد همکاریها و کسب تجربیات بیشتر دو کشور خواهد شد.
وی به مشترکات تاریخی، فرهنگ و زبان بین دو کشور اشاره و عنوان کرد: در شرایط امروز که جریانهای مختلف به دنبال ضربه زدن به کشورها و از بین بردن آداب و رسوم بومی انهاست، این تعامل با جمهوری اسلامی ایران را حائز اهمیت می دانیم.
وزیر ورزش تاجیکستان با اشاره به اقدامات و دستاوردهای خوب کشور تاجیکستان طی سالهای پس از استقلال، گفت: قطعاً کسب تجربه از جمهوری اسلامی ایران میتواند جمهوری تاجیکستان را در کسب دستاوردهای بیشتر کمک کند.
«محمد حسن تقی زاده» مدیر امور بین الملل وزارت ورزش و جوانان هم در این نشست گفت: پیرو تفاهمنامه کشورمان با تاجیکستان و تدوین برنامه اجرای وزارت ورزش و جوانان دو کشور، این سفر با هدف توسعه دیپلماسی جوانان و تشکیل کارگروهی متشکل از متخصصین کار با جوانان و ورزش این کشورها انجام شده است.
«زهیر حاجی حسینی« مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد نیز در این نشست با ابراز امیدواری برای ایجاد کارگروه دوستی بین جوانان یزد و کشور تاجیکستان، گفت: در این سفر دو روزه تلاش داریم زمینههای همکاری ببیشتر با ورزش و جوانان کشور تاجیکستان را مهیا کنیم.
انتهای پیام