وزیر کشور خبر داد

صدور کارت ملی افراد زیر ۱۵سال در ماه‌های آتی/ پیگیری تجمیع کارت‌های بانکی و ملی

وزیر کشور از صدور کارت ملی هوشمند برای افراد زیر ۱۵ سال خبر داد و گفت: فرآیند صدور کارت ملی برای افراد زیر ۱۵ سال کشور از ماه‌های آینده آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، احمد وحیدی در حاشیه رونمایی از سند هویتی شهید فخری زاده در جمع خبرنگاران گفت: سازمان ثبت احوال یکی از سازمان‌های مهم و زیرساختی کشور است که آمارهای حیاتی را برای انواع تجزیه و تحلیل‌ها تهیه می‌کند. بی تردید تحلیل‌هایی که روی این آمارها انجام می‌شود نقش مهمی در تصمیم گیری‌های کشور دارد.

وی افزود: ثبت احوال به عنوان سازمان پیشرو در دولت سیزدهم اقدامات و تحولات خوبی را انجام داده که امیدواریم این مسیر دنبال شود. چرا که اقدامات بسیاری باقیمانده که باید محقق شود. سازمان ثبت احوال در زمینه آمارگیری ثبتی مبنا که از سال گذشته آغاز شد به عنوان یک اقدام بسیار مهم گام‌های موثری را برداشته است. پیشتر آخرین آمارگیری در سال ۱۳۹۵ انجام شده است. اگر آمارگیری ثبتی مبنا را دنبال کنیم قطعا به لحاظ آماری وضعیت بسیار بهتری را خواهیم داشت.

وزیر کشور با اشاره به موضوع قانون جوانی جمعیت گفت: تکالیف مهمی برای سازمان ثبت احوال تعیین شده که ایجاد دفتر مناسب در این سازمان آماده شده است تا اجرای دقیق این قانون محقق شود. بر همین اساس در اتاق جمعیتی که در سازمان ثبت احوال ایجاد شده است تلاش خواهد شد که تحقق قانون جوانی جمعیت به صورت تاثیرگذار دنبال شود.

به گفته وزیر کشور، خدمات این سازمان می‌تواند با بکارگیری سامانه‌های هوشمند نیازهای مردم را به صورت بسیار سریعتر پاسخ دهد. پیشتر ۱۰ میلیون کارت ملی هوشمند از سال‌های گذشته به عنوان عقب افتادگی وجود داشت که با کار خوبی که صورت گرفت این ۱۰ میلیون کارت ملی هوشمند نیز صادر شد. هر چند که جریان صدور کارت ملی دائمی است و مرتبا صدور کارت برای متقاضیان انجام می‌شود.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی در خصوص صدور کارت ملی برای افراد زیر ۱۵ سال گفت: این موضوع یکی از اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته، چرا که می‌تواند در حوزه اخذ خدمات برای این افراد تسهیل گری را فراهم کند. لذا در ماه‌های آینده این اقدام آغاز خواهد شد. درباره تجمیع کارت‌های ملی و کارت‌های بانکی نیز سازمان ثبت احوال و بانک ملی ایران تفاهم‌نامه‌ای را به امضاء رساندند که فرآیند تجمیع این کارت‌ها نیز در حال دنبال شدن است.

وی درباره تکالیف دستگاه‌های مختلف و تحقق این تکالیف درباره قانون جوانی جمعیت گفت: در حوزه وزارت کشور تمام تکالیفی که بر عهده وزارت بوده انجام شده و در سطح هر شهری اقدام در حال پیگیری است و نهایتا اطلاعات بر اساس هر روستا جمع‌آوری خواهد شد.

وی افزود: خدماتی که سازمان ارائه می‌دهد هر چه به سمت هوشمند شدن حرکت کند مردم در مراجعات راحت‌تر خواهند بود. خدمتی برای ایرانیان خارج از کشور که کارت ملی می‌خواستند ارائه شده به شکلی که قبلا باید برای اخذ کارت ملی به داخل کشور می‌آمدند اما با هماهنگی وزارت امور خارجه ایرانیان خارج از کشور می‌توانند کارت ملی هوشمند خود را خارج از کشور دریافت کنند.

وی در خصوص احتمال اعمال الزام برای تعویض شناسنامه‌ها گفت: شناسنامه‌ها تعداد زیادی کیفیت خود را از نظر مقررات ایمنی یا از دست داده‌اند یا به اندازه شناسنامه‌های جدید نیست. بر همین اساس سازمان ثبت احوال در مقاطع زمانی فرآیند جمع‌آوری و تعویض این شناسنامه‌ها را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

وحیدی در مورد سامانه ثبت نشانی ایرانیان نیز گفت: این موضوع جزو آمارهای لازمی است که احراز هویت افراد را تکمیل می‌کند و به عنوان وظایف ذاتی سازمان ثبت احوال در مقررات پیش بینی شده و دستگاه‌های مختلف نیز در این حوزه باید از ثبت احوال خدمات دریافت کنند و شهروندان نیز باید تغییر نشانی خود را در این سامانه ثبت کنند؛ اما سازمان‌ها زمانیکه نیاز به نشانی دارند باید از این سامانه بهره بگیرند تا به عنوان یک مشوق باعث شود شهروندان نشانی جدید خود را در سامانه به روز کنند. در این حوزه بر اساس چارچوب‌های قانونی برخی ضعف‌ها وجود دارد که باید حل و فصل شود.

دریافت کپی‌های کاغذی مدارک هویتی توسط دستگاه‌های مختلف نیاز نیست 

وزیر کشور در پاسخ به سوالی در خصوص دریافت کپی‌های کاغذی مدارک هویتی توسط دستگاه‌های مختلف علی رغم اعلام ممنوعیت این موضوع، تأکید کرد: قطعا دریافت کپی‌های کاغذی از نظر ما ضرورتی ندارد.

به گفته وحیدی، وقتی دستگاه‌ها می‌توانند به سامانه‌های ثبت احوال متصل شوند و به صورت برخط این مدارک هویتی را دریافت کنند این مسیر قطعا مسیر امن‌تری نیز خواهد بود و رفاه مردم را نیز به همراه دارد و نباید نسبت به دریافت کپی‌های کاغذی اقدام کنند. امیدواریم دستگاه‌هایی که به این مدارک نیاز دارند از سامانه‌های ثبت احوال کشور استفاده کنند.

وی افزود: سازمان ثبت احوال ارائه کننده خدمات است و آمادگی خود را برای ارائه این خدمات اعلام کرده است. ما هم از همه دستگاه‌ها درخواست می‌کنیم که به تکالیف قانونی خود عمل کنند. بی تردید وقتی قانون ابلاغ می‌شود نیازی به بخشنامه نیست. البته این خدمات جدید است، لذا دستگاه‌ها باید به متن قانون مراجعه کنند و از امکانات و ظرفیت‌های ایجاد شده بهره بگیرند. باید رویه‌های قبلی تغییر کند که البته شاید زمانبر باشد.

پیشرفت پایگاه اطلاعات سببی و نسبی

وحیدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ایجاد پایگاه اطلاعات سببی و نسبی اشاره کرد و افزود: با توجه به کاری که در خصوص ایجاد این سامانه انجام شده است و درصد قابل قبولی پیشرفت داشته، امیدواریم هر چه زودتر به سرانجام نهایی برسد.

بررسی حذف شناسنامه‌ها

باید الزامات متقضیات آن نیز لحاظ شود

وزیر کشور درباره حذف شناسنامه‌ها نیز گفت: اینکه شناسنامه‌ها با چیز دیگری جایگزین شود در دست بررسی است، اما الزامات و مقتضیاتی دارد. آمادگی از سمت سازمان ثبت احوال وجود دارد اما باید الزامات متقضیات آن نیز لحاظ شود. باید این موضوع در مقررات نیز دیده شود. لذا همه موضوعات در اختیار سازمان ثبت احوال نیست. ظرفیت فنی ایجاد شده ولی باید مقررات نیز متناسب سازی شود.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۵ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402100503106
  • خبرنگار : 71505