به گزارش ایسنا، این سازمان اوکراینی موسوم به «مرکز مقابله با روایتهای نادرست» این ادعا را بعد از انتقاد از روزنامه نیویورکتایمز از بابت مقاله اخیرش در خصوص چشمانداز مذاکرات صلح میان مسکو و کییف مطرح کرد.
این مرکز در بیانیهای که در رسانههای اجتماعی منتشر کرد، بدون توضیحات بیشتر گفت: «فدراسیون روسیه برای نوشتن این مطلب از روزنامهنگاران آمریکایی که در زمان کارشان در روسیه استخدام شدند، استفاده کرده است.»
مقاله نیویورکتایمز که مورد استناد این سازمان اوکراینی قرار گرفته، روز شنبه توسط این نشریه منتشر و توسط آنتون ترویانوفسکی، رئیس دفتر این نشریه در مسکو به همراه آدام انتوس و جولیان ای. بارنس، نگارش و تدوین شد.
در این مقاله با استناد به اظهارات «دو مقام ارشد سابق روسی نزدیک به کرملین» و همچنین مقامهای آمریکایی و بینالمللی، آمده است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از دستکم ماه سپتامبر از طریق واسطهها پیام داده که موافق آتشبسی است که باعث توقف جنگ در محورهای فعلی شود.»
در این گزارش آمده است، کرملین در حال استفاده از «دیپلماسی محرمانه» است تا آمادگی رئیس جمهور روسیه برای توافق را نشان دهد.
«مرکز مقابله با روایتهای نادرست» وابسته به دولت اوکراین، از نیویورکتایمز به خاطر موضعگیری این مقاله انتقاد و ادعا کرد، مسکو احتمالا خواسته تا «سیگنالی» با هدف «جلوگیری از کمکهای نظامی بیشتر غرب برای نیروهای مسلح اوکراین» بفرستد.
همچنین این نهاد ادعا کرد، هدف این مقاله احتمالا «تقویت جایگاه» دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا است که برای رقابت با جو بایدن، رئیس جمهور فعلی، نامزد انتخابات ۲۰۲۴ شده است. ترامپ در جریان کارزار تبلیغات انتخاباتی خود ادعا کرده در صورتی که بار دیگر به کاخ سفید برگردد، به راحتی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.
این نهاد اوکراینی گفت: «نباید فراموش کنیم که روسیه در حالی بازی صلح را انجام میدهد که در حال سرمایهگذاری بیشتر در صنایع نظامی خود و تقویت ارتشش است. این موضوع به وضوح در این مقاله ذکر نشده است.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز این گزارش نیویورکتایمز را تکذیب و تاکید کرد، استراتژی نظامی روسیه در قبال اوکراین تغییر نکرده است. او اضافه کرد، مسکو «صرفا برای تحقق اهداف خودش وارد مذاکرات خواهد شد.»
مذاکرات صلح روسیه و اوکراین در بهار ۲۰۲۲ فروپاشید و به دنبال این اتفاق مسکو، کییف را متهم به پا پس کشیدن از مفادی کرد که قبلا مورد توافق قرار گرفته بودند. مقامهای اوکراینی نیز مدعی شدند، مذاکرات صلح با روسیه تنها در صورتی امکان دارد که مسکو مرزهای ۱۹۹۱ اوکراین را به رسمیت بشناسد و تمام نیروهایش را خارج کند. مسکو هم بارها گفته که چنین چیزی غیرممکن است.
انتهای پیام