«محمد مهدی جوادیان زاده» در حاشیه نشست کنترل و پایش محور تحولی «آب در سند یزد نوین»، ضمن اعلام این خبر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پیگیریهای لازم جهت اجرای طرحهای سند «یزد نوین» جهت تامین آب پایدار در افق ۱۴۲۰ در سطح ملی در حال انجام است.
وی با بیان این که نیاز آب شرب کنونی استان ۱۴۵ میلیون مترمکعب است، افزود: در افق ۱۴۲۰ با توجه به رشد جمعیت، استان یزد به منابع آب بیشتر و پایدارتر نیاز دارد تا با مشکل مواجه نشود.
مدیر عامل آب منطقهای ابراز امیدواری کرد: با برنامهریزی و پیگیریهایی که در سالهای گذشته شروع شده و در دست انجام است، تامین آب پایدار استان در بخش شرب به زودی محقق میشود.
جوادیان زاده در ادامه در خصوص طرح خط سبز آبرسان صنایع که از دیماه سال گذشته در استان آغاز شده نیز گفت: این طرح در راستای سند «یزد نوین» در حال اجراست و عملیات اجرای آن شامل ایجاد یک باب مخزن بتنی به حجم دو هزار مترمکعب و اجرای خط لوله به طول ۲۲ کیلومتر با قطر ۵۰۰ میلیمتر است.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقهای یزد گفت: اجرای طرح خط سبز آبرسان، امکان تامین آب صنایع استان از پساب را مهیا میسازد.
وی در ادامه به یکی دیگر از طرحهای «یزد نوین» اشاره و اظهار کرد: یزد یکی از استانهای پیشتاز در زمینه بازار آب است و با بخشهای مختلف، جلسات متعددی در زمینه دشتهای استان برگزار شده و اکنون اقدامات به مرحله نهایی رسیده است.
وی گفت: طرح بازار آب با توجه به اهمیتی که دارد، جزو طرحهای بهرهوری و طرحهای سند «یزد نوین» است که امید است این طرح در دشتهای استان تا پایان سال نهایی و به افزایش بهرهوری و ارزش اقتصادی آب کمک کند.
وی در خصوص اجرای طرح «بازار آب» در استان نیز تصریح کرد: وقتی محدویت منابع آب در استان وجود دارد، باید منابع را در جای مناسب و در محلی که بالاترین بهرهوری را دارد، استفاده کرد که بازار آب این امکان را فراهم میکند.
جوادیانزاده با بیان این که طرح انتقال آب از دریا یکی از طرحهای مهم و کلیدی کشور و استان به شمار میرود، اظهار کرد: تاکنون برنامهریزیها و جلسات متعددی با حضور استاندار و مسوولان مربوطه برای شتاببخشی به این طرح برگزار شده تا تسهیلات و امکانات مالی مورد نیاز آن تامین شود.
البته در این نشست، «مجید دهقانیزاده» رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با بیان اینکه خط انتقال آب به استان در بلند مدت نمیتواند جوابگو باشد، بر لزوم توجه به افزایش بهرهوری و مدیریت الگوی مصرف تأکید کرد.
وی گفت: در افق ۱۴۲۰، استان یزد نمیتواند با کمتر از ۲۰۰ میلیون متر مکعب مدیریت شود و از این رو میبایست راههایی افزایش بهرهوری و مدیریت الگوی مصرف نیز در طرحهای تحولی یزدِ نوین تعریف شوند.
دهقانیزاده شرایط اقلیمی استان را مهمترین ضرورت تأمین آب شرب پایدار و همچنین آب مورد نیاز صنعت دانست.
انتهای پیام