ابتکار بیمارستان دانشگاه بیرمنگام در پزشکی/ کاهش زمان عمل جراحی با پرینت سه بعدی

بیمارستان دانشگاه بیرمنگام در انگلیس، نتایج آزمایشی را ارائه کرده که کمک بسزایی به بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن می‌کند. پزشکان این بیمارستان با استفاده از چاپ سه بعدی ساخته شده توسط چاپگر Stratasys J5 MediJet، توانستند زمان جراحی را تا سه ساعت کاهش دهند.

به گزارش ایسنا، بیمارستان دانشگاه بیرمنگام در انگلیس، نتایج آزمایشی را ارائه کرده که کمک بسزایی به بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن می‌کند. پزشکان این بیمارستان با استفاده از چاپ سه بعدی ساخته شده توسط چاپگر Stratasys J5 MediJet، توانستند زمان جراحی را تا سه ساعت کاهش دهند. این سیستم به پزشکان کمک می‌کند تا راهنمای برش بسیار دقیق و مخصوص بیمار را قبل از عمل انجام دهند و به این ترتیب روش برداشتن تومورها از بیماران سرطانی سر و گردن را تغییر دهد. پیش از این، این موارد با برش و خم کردن یک قطعه فلز با دست در حالی که بیمار روی تخت عمل جراحی بود، انجام می‌شد که فرآیندی زمان‌بر بود و خطاهای زیادی هم داشت.

هم اکنون تیم جراحی با استفاده از پرینت سه بعدی می تواند دستگاه های بسیار دقیقی را با استفاده از اسکن بیمار با وضوح 150 میکرون تولید کند. استفان ادمونسون، مشاور بالینی  در بیمارستان بیرمنگام در این باره گفت: «علاوه بر صرفه جویی در زمان جراحی تا سه ساعت، پرینت سه بعدی باعث می‌شود تا عمل جراحی با برنامه‌ریزی بهتری انجام شود. با استفاده از اسکن بیمار، تیم جراحی می‌تواند تصاویر سه بعدی را بر اساس آناتومی متمایز هر بیمار ایجاد کند؛ در ادامه و با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، مدل‌های شخصی‌سازی شده برش جراحی قبل از عمل تولید می‌شود. این قابلیت به این معنی است که ما نه تنها می‌توانیم جراحی را قبل از انجام آن به‌طور دقیق پیش‌بینی کنیم، بلکه ابزارهایی در اختیار داریم که به ما کمک می کند تا اقدامات لازم و مورد نیاز با دقت انجام شود. به این ترتیب، نه تنها تیم جراحی آماده‌تر است بلکه بیمار هم با آمادگی بیشتری وارد اتاق عمل می‌شود».

به گفته پزشکان این بیمارستان، گرفتن بخشی از نازک نی بیمار و قالب‌گیری آن به شکل و اندازه دقیق برای پیوند به ناحیه مورد نظر در سر یا گردن، در حالی که از زنده نگه داشتن بافت استخوانی اطمینان حاصل می شود، فرآیند بسیار پیچیده‌ای است که با کمک پرینت سه بعدی به راحتی انجام می‌شود. همین مساله مزیت بیشتر نسبت به روش‌های سنتی دارد. در روش سنتی،  اگر زوایایی که برش داده می‌شود کامل نباشند، استخوان جا نمی‌گیرد و بدن تمایل بیشتری به رد آن دارد که منجر به ناراحتی قابل توجهی برای بیمار می‌شود. اما برش‌های انجام شده توسط پرینت سه بعدی تا سطح میکرون دقیق است و اطمینان حاصل می کند که استخوان نازک نی به بهترین شکل ممکن برای بیماران برش داده شود.

بیمارستان دانشگاه بیرمنگام تجربه طولانی در استفاده از چاپگرها و فناوری‌های مختلف Stratasys دارد. بنا به گفته ادموندسون، Stratasys  استاندارد طلایی چاپگرهای سه بعدی است و مدل J5 MediJet   نمونه مشخص آن به حساب می‌آید.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: دانشگاه‌های بین‌الملل
  • کد خبر: 1402100402426
  • خبرنگار : 71967