دکتر مهدی ظفریپور در گفتوگو با ایسنا، به واکسیناسیون هاری سگ در ۲۳۰۰ قلاده، انجام تست سل و بروسلوز و خونگیری گاوداریها در ۲۸ هزار رأس، واکسیناسیون طیور بومی علیه نیوکاسل در ۱۶۰ هزار قطعه، ۵۰۰۰ مورد بازرسی از انواع واحدهای عرضه و فرآوری مواد خام دامی و ۳۰۰ مورد بازدید از مراکز دارو- درمان طی ۹ ماهه سالجاری اشاره کرد.
وی از ۹۵ مورد صدور پروانه و ممیزی از انواع واحدهای دامی و صنایع وابسته و غیروابسته به دام و انجام ۲۰ هزار مورد انواع آزمایشات خون، شیر و ... خبر داد و افزود: شهرستان ملایر با حدود ۲۲۰ روستای دارای سکنه با جمعیت حدودی ۳۰۰ هزار نفر در جنوب استان همدان واقع است و تقریباً تمام این روستاها کم و بیش به امر کشاورزی و دامداری مشغول هستند و این دامها پروتئین حیوانی جمعیت ملایر را تأمین میکند.
رئیس اداره دامپزشکی ملایر اظهار کرد: برای تولید پروتئین سالم و بهداشتی یکی از ارکان اصلی فعالیتهای بهداشتی مجموعه دامپزشکی در قالب بخش دولتی و خصوصی با شعار «از مزرعه تا سفره» است و با فعالیت شبانهروزی در کنار مردم، سلامت و بهداشت عمومی جامعه را تأمین میکند.
وی خاطرنشان کرد: دامپزشکی ملایر در بخش دولتی دارای نیروهای کاری و فعالی است که به صورت شبانهروزی امر نظارت بر مراکز تولید و عرضه مواد خام دامی از قبیل کشتارگاههای دام و طیور، کارخانجات لبنی، شرکتهای فرآوری گوشت، قصابیها، مرغ و ماهیفروشیها، تالار و رستورانها، کبابیها و مراکز تهیه غذا، مراکز لبنیات سنتی، دانشگاهها و مدارس شبانهروزی، مراکز نظامی، بیمارستانها و ... را برعهده دارد.
ظفریپور افزود: واکسیناسیون دامهای روستایی و عشایری، دامداریها و مرغداریهای صنعتی، صدور انواع پروانه دامداریها، صنایع وابسته به دام و استعلامات سایر صنایع، تست سل و بروسلوز گاوداریهای صنعتی و در برخی موارد دامداریهای سنتی روستایی، صدور پروانه خودروهای حمل نهادههای دامی، آموزش و ترویج جمعیت روستایی و عشایری و کمک به اشتغالزایی از دیگر اقدامات دامپزشکی ملایر به شمار میرود.
رئیس اداره دامپزشکی ملایر خاطرنشان کرد: در بخش خصوصی در سطح شهرستان ملایر، ۱۲ باب داروخانه دامپزشکی، پنج باب درمانگاه و اشتغال به امور درمانی دامپزشکی، سه باب مرکز واکسیناسیون و یک باب آزمایشگاه دامپزشکی با مجموع اشتغالزایی حدود ۵۰ نفر به طور مستقیم مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: بخش خصوصی دامپزشکی نیز در کنار بخش دولتی با فعالیت ۲۴ ساعته و شبانهروزی در راستای تأمین بهداشت و سلامت عمومی جامعه و حفظ و حراست از سرمایههای دامی کشور از جان مایه گذاشته و از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نیستند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در دنیا طبق آمارها حدود ۸۳۰ بیماری مشترک یا نوپدید بین انسان و دام وجود دارد که این مسأله خود نمودار پرمخاطره بودن و پرمشغله و حساس بودن کار دامپزشکی است.
وی تصریح کرد: در این راستا نیز اکثر همکاران دامپزشکی در طول فعالیت خود دچار یکی از این بیماریهای مشترک میشوند که برخی اوقات متأسفانه به علت خطرناک بودن نوع بیماری فرد مبتلا با وجود اقدامات درمانی، فوت کرده و یا برای آنها آسیب جدی و برگشتناپذیر ایجاد میشود.
انتهای پیام