مهدی تجاره در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مزرعه پرورش عقرب شهرستان فامنین همدان تنها مزرعه پروش عقرب در استان همدان و غرب کشور بوده که در این مجموعه توسط بخش خصوصی در حال حاضر زهر چهار نوع عقرب که خواص دارویی و درمانی ارزشمندی دارد، استحصال میشود.
وی با اشاره به بازدید و نظارت مستمر محیط زیست شهرستان از این مزرعه پرورش عقرب واقع شده در اراضی روستای طاوه فامنین بیان کرد: در شش ماه نخست سال گذشته نیز در این مزرعه عقرب دارای ۲۳.۵ گرم تولید زهر پرورش یافته، ضمن اینکه معمولا خزندگان و بندپایان در فصل گرما با گرمی هوا تحت تأثیر قرار میگیرند و میزان تولید آنها بیشتر میشود اما در فصول زمستان به علت سردی هوا حالت زمستان خوابی دارند و زهر کمتر قابل استحصال است.
تجاره در رابطه با میزان تولید امسال زهر عقرب این مزرعه تصریح کرد: هنوز آمار و میزان تولید امسال مزرعه فوق را نداریم چراکه میزان تولید زهر عقرب استحصال شده این مزرعه معمولا به صورت سالانه بوده و در پایان سال آمار آن توسط این مزرعه به محیط زیست ارائه خواهد شد.
وی اظهار کرد: ظرفیت اسمی این واحد پرورش و تکثیر عقرب تعداد ۱۸۰ هزار قطعه بوده که در حال حاضر در این مزرعه ۶۰۵۴ قطعه عقرب در چهار گونه مختلف در حال پرورش و تکثیر است.
وی خاطرنشان کرد: از ۶۰۵۴ قطعه عقرب در حال پرورش و تکثیر در این مزرعه، ۱۹۳۹ قطعه از گونه عقرب مزوبوتوس اپئوس، ۱۶۷۰ قطعه از گونه عقرب اندروکتونوس کراسیکودا، ۱۹۷۴ قطعه از گونه هوتنتوتا سلسئی و ۴۷۱ قطعه از گونه عقرب همیسکورپیوس لپتوروس هستند.
تجاره بیان کرد: سم عقرب با وجود کشنده بودن، در ساخت داروهای ضدسرطانی، ساخت آنتی بیوتیک و درمان دردهای مفصلی، ایدز و MS و ساخت داروها کاربردهای فراوانی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه پرورش مار نیز جزو برنامههای آتی دیگر اینمجموعه برای استحصال زهر و سم مار خواهد بود، یادآور شد: در همین رابطه سرمایه گذار بخش خصوصی این طرح در حال حاضر نسبت به احداث سالن دیگری با ظرفیت ۲۰۰۰ رشته پرورش مار در این مزرعه اقدام کرده و برای گونه های مورد نیاز پرورش و تکثیر مار به منظور استحصال زهر و سم مار و فراهم کردن سایر زیرساخت های آن نیازمند سرمایه درگردش است که به طور قطع با تأمین سرمایه و اعتبار لازم طرح خود را پیگیر خواهد بود.
این فرد مسئول یادآور شد: در بحث روند اداری مجوزهای طرح تکثیر و پرورش مار هیچ گونه مشکلی وجود ندارد و در صورتی که این سرمایه گذار مستندات و مدارک لازم را تکمیل شده ارائه دهد قول مساعد داده شده که ظرف یک هفته تا یک ماه تمامی روند اداری آن را انجام دهیم و روند اداری آن هیچ گونه مشکلی ندارد.
تجاره اظهار کرد: صدور مجوزهای قانونی برای چنین واحدهایی مانع از برداشت بی رویه حیوانات و جانوران وحشی از طبیعت بوده و موجب حفظ تنوع زیستی و جلوگیری از قاچاق اجزا زنده و غیر زنده و محصولات جانبی آن میشود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان فامنین در ادامه با اشاره به منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع تجرک این شهرستان گفت: این منطقه یکی از مناطق غنی از پوشش گیاهی، جانوری و وحوش بوده و گرگ، روباه، شغال، گراز، خرگوش، تشی، کفتار، گورکن، سمور سنگی و خزندگانی چون انواع مار، مارمولک، لاک پشت و پرندگان شکاری از قبیل عقاب طلایی، پیغو، قرقی، دلیجه، عقاب دشتی، جغد، شاه بوف و همچنین پرندگانی نظیر کبک، تیهو، کمرکولی، چکاوک، پرستو، کلاغ نوک سرخ، سبز قبا و چلچله کوهی و اردک سرسبز است.
به گزارش ایسنا، تجارت زهر عقرب در دنیا یکی از پردرآمدترین تجارتها و در رتبه نخست گرانترین مایع در جهان بوده که استحصال و فروش زهر آن در فعالیتهای درمانی و پزشکی کاربردهای فراوانی داشته و مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام