محمد ملتجی در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: هجوم ریزگردها به عنوان مهمان ناخوانده مردم سرخس از روز پنج شنبه هفته گذشته شدت گرفته و همچنان مردم را دارد آزار میدهد.
وی عنوان کرد: وضعیت کیفیت هوا در این شهرستان به واسطه وجود ذرات معلق گرد و غبار برای همه گروهها «خطرناک» اعلام شده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان سرخس عنوان کرد: شاخص حجم ذرات با قطر PM۱۰ به بالای ۴۲۵ میلیگرم در متر مکعب رسیده است که شرایط خطرناکی محسوب میشود.
ملتجی با بیان اینکه مدتهاست درگیر این معضل هستیم، در پاسخ به این سؤال که آیا تصمیمات خاصی برای تعطیلی اماکن در شهرستان گرفته شده است یا نه؟ گفت: هر چند تصمیمات لازم در کارگروه مدیریت بحران به ریاست جناب فرماندار گرفته میشود همانند تعطیل کردن مدارس در روز شنبه، اما در واقع تا کی میتوانیم مدام مدارس، ادارات و... را تعطیل کنیم.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان سرخس اظهار کرد: این اقدامات فقط مسکن مقطعی هستند و باید اقدامات جدیتری در این خصوص صورت بگیرد که بعضاً هزینه بر و زمانبر است.
وی تصریح کرد: هر روز درگیر معضل ریزگردها هستیم و اگر قرار باشد مردم بیرون نیایند و مغازههای خود را تعطیل کنند عملاً با مشکلات جدیتری مواجه خواهیم شد.
ملتجی افزود: در وضعیت فعلی فقط میتوانیم هشدار دهیم که مردم بیرون نیایند و در صورت ضرورت از ماسکهای چند لایه استفاده کنند و زمان ماندنشان را در بیرون از منزل به کوتاهترین حد ممکن برسانند، همچنین افراد دارای بیماری ریوی، سالمندان، کودکان و بانوان باردار توصیه میشود، از فعالیت در فضای باز پرهیز کرده و افراد عادی دیگر نیز تا حد ممکن از منزل خارج نشوند اما تا کی میتوانیم به این وضعیت ادامه دهیم.
وی در خصوص دستاورد سفر مسئولان کشوری و استانی به این شهرستان در خصوص بررسی وضعیت ریزگردها، گفت: یکی از نتایج بسیار خوب حضور مسئولان عالیرتبه کشوری در سرخس اختصاص اعتبارات مقابله با گرد و غبار و ریزگردها در خراسان رضوی به دو شهرستان سرخس و خواف بود، همچنین مقرر شد که ۷۰ درصد این اعتبارات به سرخس تخصیص یابد.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان سرخس افزود: علیرغم این تصمیمات اما تمام تخصیصها منوط به انجام مطالعات توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در خصوص ریزگردها و کانونهای ریزگرد است، عملاً اعتبارات پس از به نتیجه رسیدن مطالعات و بررسی در کارگروه ویژه به شهرستان تخصیص خواهد یافت.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین اطلاعات مطالعات انجام و تحویل ستاد مقابله با ریزگردها شده است، عنوان کرد: چون مردم نمیتوانند زندگیشان را مدام تعطیل کنند و باید بیرون بیایند درخواست داریم برای کمتر آسیب دیدن مراقبتها و حفاظتهای فردی خودشان را رعایت کنند و حتماً با ماسک تردد کنند.
ملتجی در ادامه به کانونهای داخلی گرد و غبار در سرخس اشاره کرد و گفت: خانگیران- گنبدلی، چالهزرد- آبمال و کانون صمدآباد سه کانون داخلی گرد و غبار فعال در شهرستان سرخس هستند، در این مناطق خاک دچار فرسایش شده و زمانی که باد سرعت و شدت بیشتری پیدا میکند موجب بلند شدن گرد و غبار از این کانونها و به تبع آلودگی هوا میشود.
شهرستان سرخس با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای ۲ شهر سرخس و مزداوند و ۶۸ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار است که ۵۵ درصد جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
انتهای پیام