این بازیگر و کارگردان تئاتر توضیحاتی درباره حضور خود در نمایش «همکارها» که با کارگردانی پریسا محمدی روی صحنه است، ارایه کرد و درباره روند تمرینات و مسیر رسیدن به نقش استالین به ایسنا توضیح داد: نقش استالین دوگانه است؛ یکی وجه تاریخی و وجودیاش و دیگری این وجه که شاید استالینِ این نمایش، استالینِ حقیقی نباشد و استالینی ساخته ذهن میخائیل بولگاکف باشد، این نقش را کمی سخت میکرد. در چنین شرایطی به عنوان بازیگر باید دست به انتخاب بزنید؛ یا باید به سراغ تحقیقات میدانی بروید و درباره شخصیت استالین مطالعه کنید یا استالینی را نشان بدهید که با توجه به شاخصههایی که متن میدهد و زاییده ذهن کاراکتر اصلی نمایش است بتوانید آن را بپرورانید. این کار را سخت میکرد.
نفر با اشاره به دیگر ویژگیهای این کارکتر نمایشی افزود: این کاراکتر با دیگر کاراکترهای نمایش ارتباط فیزیکی ندارد و تنها با شخصیت اصلی یعنی بولگاکف دیالوگ برقرار میکند. استالینی که در تلاش است تا بولگاکف را به لحاظ ذهنی تا پایان نمایش با خودش پیش ببرد.
او با بیان اینکه بازی در نقشهایی که پیشینه تاریخی دارند و زمانی در تاریخ وجود داشتهاند، جذابیتهای خودش را دارد، اضافه کرد: به نظر من فرصت خوبی است که بشود بر این شخصیتها کار کرد. به هر حال این شخصیت تاریخی کارویژههای مربوط به بازیگر را متفاوت میکند، تحقیقات متفاوتی میطلبد تا بتوانید آن را بپروردانید و اجرا کنید. معمولا ساخت چنین شخصیتهایی پیچیده و سخت است و وقتی مطمئن میشوید که راه را درست رفتهاید و کاراکتر را پیدا کردید، لذتبخش خواهد بود.
نفر ادامه داد: کلا نقشهای این چنینی پر چالش هستند و فراز و فرودهای زیادی دارند. چه به لحاظ روانشناسی ، چه جامعهشناسی، چه مراحل ساخت کاراکتر، سخت اما وقتی کارگردان و بعد مخاطبان نظر مثبتی درباره آن دارند، لذتبخش است. این نقشها یک یادگاری ویژه در کارنامه هنری بازیگر هستند و به هر لحاظ تاثیرگذارند.
این بازیگر درباره تفکیک دو فضای خواب و رویا در این نمایش و ارائه شخصیتی که در مجموعه این دو فضا قابل پذیرش و درست باشد نیز بیان کرد: این رویا و بیداری درباره استالین به دو بخش کاملا واضح تقسیم شده است؛ وقتی با واقعیت استالین روبه رو هستیم، او را نمیبینیم، صدایش را میشنویم. وقتی که وارد رویا میشویم تصویری از استالینی که در ذهن بولگاکف متصور شده را میبینیم. استالینی که در ذهن این نویسنده ساخته شده ، استالینی که در ذهن او مشغول کنترل کردن اوست و در نهایت این ذهن که زاییده بیماری و مجموعه تفکرات اوست او را به سمت سقوط پیش میبرد.
نفر از بازخورد خوب مخاطبان نسبت به نمایش «همکارها» ابراز خوشنودی کرد و گفت: امیدوارم که این نمایش مورد دقت بیشتر صاحبنظران و منتقدان قرار بگیرد.
نمایش «همکارها» نوشته جان هاج است که جایزه لارنس اولیویه را برایش به ارمغان آورده. این نمایشنامه این روزها با ترجمه معین محبعلیان، تهیه کنندگی محمد قدس و کارگردانی پریسا محمدی روی صحنه است.
در این نمایش رامین سیاردشتی، محمدصادق ملک، وحید نفر، ریحانه سلامت، محمد نیازی، سحر واثق، مصطفی احدی، شهرام آذر مهر، حمید ذوالجلالی باهوش، نگین بخشیپور، بهرام شادانفر، علیرضا امیریزدگرد، مهران مرادی، سجاد شاهقلی، سوزان عمرانی، مهدی انصاریان، علی کرمانی، تانیا بیات ایفای نقش میپردازند.
این اثر نمایشی هر روز ساعت ۱۸ در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر اجرا دارد.
انتهای پیام