محمد عینالقضات در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در بین شهرهای خراسان فقط زاوه و زبرخان دارای هنرستان دارالفنون هستند، افزود: بزرگترین هنرستان دارالفنون در شهر خرو شهرستان زبرخان در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر احداث میشود.
وی پیشرفت پروژه را طی این سه سال ۶۰ درصد اعلام و عنوان کرد: هر چند پس از کلنگ زنی پروژه طی سه سال گذشته با یکسری معارضات مواجه شد اما با پیگیریهای بسیاری که صورت گرفت، مشکلات رفع شد.
فرماندار زبرخان با بیان اینکه پروژه به زودی به پیشرفت خوبی خواهد رسید، بیان کرد: دارالفنون یک هنرستان حرفهای است که در مناطق مختلف کشور تأسیس میشود، در خراسان رضوی فقط دو شهرستان زبرخان و زاوه دارای هنرستان دارالفنون هستند.
وی با اشاره به اینکه هنوز تعداد دانشآموز این هنرستان مشخص و تعریف نشده است، گفت: مرحله سفتکاری پروژه رو به اتمام است و امیدواریم با قولهای مسئولان هر چه زودتر شاهد بهرهبرداری از آن باشیم.
تغییر نام شهر خرو به شهر خور خراسان
عینالقضات در ادامه با اعلام اینکه شهرستان زبرخان دارای چهار شهر خرو، اسحاقآباد؛ درود و قدمگاه است، تصریح کرد: شهرستان زبرخان روستاهای بزرگ با جمعیت بالایی دارد.
وی اظهار کرد: شهرستان زبرخان برخوردار از ۴ دهستان شامل دهستان زبرخان با دو شهر درود و قدمگاه با جمعیتی حدود ۱۰ هزار نفر، دهستان اردوغش شامل شهر خرو به عنوان مرکز دهستان با حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت و بخش اسحاقآباد با دو دهستان حشمتیه و اسحاقآباد با جمعیتی بالغبر ۱۶ هزار نفر است.
فرماندار زبرخان با اشاره به اینکه شهر خرو پر جمعیتترین شهر این شهرستان است، عنوان کرد: به زودی نام شهر خرو به شهر خور خراسان تغییر خواهد یافت، مصوبه تغییر نام انجام و به وزارت کشور ارسال شده است.
اسحاقآباد بدون کلانتری
وی در خصوص دلایل نداشتن کلانتری انتظامی در بخش اسحاقآباد، گفت: هرچند قبلاً اسحاقآباد زیر پوشش کلانتری ۱۱ زبرخان بود اما پس از ارتقاء به شهر و مستقل شدن از کلانتری ۱۱ جدا شده است.
عینالقضات اذعان کرد: با پیگیریهای انجام شده برای ایجاد پاسگاه چند مکان مناسب پیشبینی و در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفته است، هرچند به زودی عملیات ساخت و ساز آغاز میشود اما چون تا زمان بهرهبرداری از این پروژه زمان بسیاری نیاز است مقرر شده به محض دیوارکشی زمین، با استقرار کانکس خدمات انتظامی به مردم ارائه شود.
ایجاد ناحیه صنعتی در بخش اسحاقآباد
وی با توجه به اینکه در آستانه انتخابات قرار داریم ایجاد امنیت در این بخش را از بسیار حائز اهمیت دانست و ادامه داد: ایجاد ناحیه صنعتی در بخش اسحاقآباد یکی دیگر از پروژههای مهم شهرستان است که به جد پیگیر آن هستیم.
فرماندار زبرخان با بیان اینکه در بخش اسحاقآباد بنا بر ایجاد ناحیه صنعتی است، توضیح داد: از حدود ۲.۵ سال قبل در حال پیگیری ناحیه صنعتی بخش اسحاقآباد هستیم، چون ناحیه صنعتی باید ویژگیهای خاصی از نظر دسترسی، زیرساختی و ... داشته باشد تاکنون چند نقطه زمین پیشنهاد و تائیدیه اولیه دریافت شده و فقط پیگیر به تصویب رسیدن زمین مناسب هستیم تا در ادامه اعتبارات ملی مورد نیاز اختصاص یابد.
وی بیان کرد: شهرستان زبرخان دومین شهرستان صنعتی استان بعد از مشهد است، در واقع بزرگترین و یکی از قدیمیترین شهرکهای صنعتی استان در مجاورت شهر خرو به نام شهرک صنعتی خیام قرار دارد، خوشبختانه زبرخان پتانسیل بسیار خوبی برای صنعت و اقتصاد دارد.
عینالقضات خاطرنشان کرد: چون شهرک صنعتی شهرستان اشباع شده به همین دلیل ایجاد ناحیه صنعتی شهر اسحاقآباد در دستور کار قرار گرفته است، قطعاً پروژه به گونهای نیست که بخواهد طی یک یا دو ماه به نتیجه برسد و به زمان بسیاری نیاز دارد.
اداره ورزش و جوانان سه ماه بدون رئیس
وی همچنین در خصوص وضعیت زمین چمن ورزشی شهر خرو گفت: هر چند در سالیان گذشته از مازاد آب رودخانه زمین چمن ورزشی شهر خرو آبیاری میشد اما به دلیل خشکسالیهای سالهای اخیر و چون آب رودخانه دیگر کفاف کشاورزی مردم را نمیدهد به همین دلیل مازادی برای آبیاری چمن وجود ندارد.
فرماندار زبرخان گفت: چون طی این سالها امکان آبیاری زمین چمن ورزشی شهر خرو وجود نداشت به همین دلیل خشک شد، اما با پیگیریهایی که صورت گرفت قرار شده چمن مصنوعی در این زمین اجرا شود، در همین راستا اعتباری برای این پروژه پیشبینی شده که به محض تخصیص اجرای چمن مصنوعی توسط اداره کل ورزش و جوانان آغاز خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه اداره ورزش و جوانان شهرستان بیش از ۳ ماه است که رئیس ندارد، افزود: رئیس چون از آموزش و پرورش مأمور شده بود به همین دلیل به محل کار خود برگشت و اکنون اداره بدون متولی است، هرچند تاکنون چند گزینه بررسی شده اما هنوز فردی مشخص نشده است.
گلایه از وضعیت روشنایی جادهها
عینالقضات همچنین در خصوص وضعیت جاده قدمگاه به اسحاقآباد و جاده قدیم خرو به قدمگاه گفت: جاده قدیم خرو به قدمگاه در واقع همان جاده قدیم نیشابور به مشهد است.
وی با اشاره به اینکه علیرغم پیگیریهای صورت گرفته امکان تعریض این جاده قدیمی وجود ندارد، افزود: هرچند تا دو ماه قبل این جاده از آسفالت بسیار خرابی برخوردار بود به طوری که اصلاً امکان تردد خودروها وجود نداشت و بالاجبار برای رفتن از خرو به قدمگاه باید وارد اتوبان میشدند که خطرات خاص خود را در پی داشت، اما اکنون جاده آسفالت شده و از وضعیت خوبی برخوردار است.
فرماندار زبرخان همچنین در خصوص جاده قدمگاه به اسحاقآباد اظهار کرد: علیرغم اینکه این محور هم به لحاظ آسفالت وضعیت بسیار بدی داشت اما طی ۱۵ روز گذشته آسفالت خوبی اجرا شده و مشکلات رفت و آمد شهروندان رفع شد.
وی برای تعریض و تأمین روشنایی جاده قدمگاه به اسحاقآباد و جاده قدیم خرو به قدمگاه گفت: چون این مناطق جزء شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت هستند دلیل جادههای این مناطق از روشنایی دائم برخوردار نمیشوند مگر اینکه نقطه حادثهخیزی داشته باشند که بحمدالله این گونه نیستند.
مرکز شهرستان ۶۰ هزار نفری زبرخان در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی در ۱۰۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.
بخش زبرخانِ شهرستان نیشابور با تصویب هیات وزیران در اردیبهشت ۱۳۹۹ بامرکزیت قدمگاه به شهرستان ارتقا یافت.
انتهای پیام