سردار سرتیپ پاسدار عبدالرضا عابد روز شنبه ۲ دی ماه در آئین افتتاح نمایشگاه دستاوردهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) در دانشگاه تبریز اظهار کرد: همانطور که در زمان جنگ تحمیلی در مقابل دشمنی که از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا به لحاظ امکانات و تجهیزات مسلح شده بود ایستادیم، امروز نیز قرارگاه با فعالیتهای خود همهی شرکتهای خارجی را متحیر کرده است.
وی، وحدت و انسجام بین نیروهای مسلح و بسیج را رمز موفقیت کشور در جنگ تحمیلی عنوان و خاطرنشان کرد: شجرهی طیبهی بسیج به فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد و بسیجیان در عملیاتهای مختلف توان جمهوری اسلامی ایران را نشان دادند و دانشجویان و دانشآموزان به صحنه آمدند.
وی در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و نام شهیدان باکری، کاظمی و سلیمانی خاطرنشان کرد: در جنگ تحمیلی هرجا که صحبت از لشگر سرافراز عاشورا به میان میآمد، دشمن حساب ویژهای بر روی آن عملیات باز میکرد و شهیدان باکری و کاظمی همواره نقش مهمی در طراحی عملیاتها داشتند و اگر امروز شاهد امنیت ایران اسلامی هستیم، به پاس جانفشانیهای سردار دلها حاج قاسم سلیمانی است.
سردار عابد با اشاره به حوادث غزه نیز گفت: اکنون به برکت خون و نفس سردار سلیمانی، امکانات نظامی ارتش اسرائیل در مقابل رزمندگان اسلام با خاک یکسان شده است.
وی با تاکید بر ضرورت انتقال تفکر «ما میتوانیم» به نسلهای آینده، خاطرنشان کرد: تمامی پستها و سمتها رفتنی هستند و آنچه که باقی میماند، کار سردار دلها است که همهی دنیا را بیدار کرد و تا آخرین روز عمر خویش حتی یک لحظه هم ننشست و قدرتنمایی این شهید بزرگوار موجب شده است هرجا نام ایران اسلامی بیاید، تن دشمن بلرزد.
وی در ارتباط با شیطنتهای کشورهای خارجی در پروژههای مهم از جمله پالایشگاه ستارهی خلیج فارس و پارس جنوبی اظهار کرد: متأسفانه شرکتهای خارجی پروژهی پالایشگاه ستارهی خلیج فارس را نیمه تمام رها کردند و این قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) بود که پروژه را تکمیل کرد و اکنون روزانه ۴۵ میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه تولید میشود.
سردار عابد ادامه داد: اکنون به کوری چشم دشمنان و به دلیل افرایش میزان مصرف، در حال احداث پالایشگاه جدیدی هستیم که امیدواریم آن را نیز تکمیل کنیم.
وی افزود: در پارس جنوبی نیز ۱۳ شرکت اروپایی در نیمهی راه پروژه را رها کرده و رفتند و قرارگاه این پروژه را تکمیل کرد و اکنون روزانه ۱۶۸ میلیون متر مکعب گاز برداشت میشود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با بیان اینکه امروز روز خدمت به مردم است، گفت: ما تا نفس در سینه داریم باید تلاش و خدمت کنیم و با توجه به اینکه بزرگترین ثروت ما نیروی انسانی است، باید هرچه در توان داریم تلاش کنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای این قرارگاه در دانشگاه تبریز، گفت: قرارگاه و دانشگاه مکمل هم هستند و ما با جان دل به این دانشگاه آمدیم. متأسفانه عدهای اینگونه وانمود میکنند که قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) تمامی پروژههای عمرانی کشور را مال خود کرده است در حالیکه تنها ۴.۵ درصد از پروژهها متعلق به قرارگاه است و ۹۵.۵ درصد مابقی به پیمانکاران بخش خصوصی به تعداد ۵ هزار شرکت با ۱۵۰ هزار پرسنل واگذار شده است.
وی در پایان با اشاره به اجرای ۲۲ پروژه در استان، یادآور شد: در حال حاضر ۲ هزار و ۲۴۵ نفر از آذربایجان شرقی در قرارگاه مشغول به کار هستند که از این تعداد ۱۵۷ سرباز هستند که ۵۳ سرباز از بین فارغ التحصیلان دانشگاه تبریز هستند.
آمادگی دانشگاه تبریز برای همکاری با قرارگاه خاتم الانبیاء(ص)
رئیس دانشگاه تبریز نیز قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) را یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران برشمرد و اظهار کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب، از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) بهعنوان بازوی توانمند اجرایی تمامی دولتها یاد کردهاند، این قرارگاه در بحثهای مختلف پیشتاز بوده و ما به وجود قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) میبالیم.
صفر نصرالهزاده با اشاره به فعالیت تعداد قابل توجهی از فارغ التحصیلان استان و دانشگاه تبریز در این قرارگاه، ادامه داد: دانشگاه تبریز بهعنوان یکی از دانشگاههای تاثیرگذار در کشور و مجامع بین المللی با ۲۰ دانشکده، چندین پژوهشکده و آزمایشگاه و بیش از ۱۱۰ شرکت دانشبنیان و فناور با فروش بیش از یک هزار میلیارد تومان و ظرفیت بالای اساتید و دانشجویان آمادگی خود را برای همکاری با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) اعلام میکند.
رئیس دانشگاه تبریز افزود: مهارت آموزی دانشجویان از طریق اردوهای راهیان پیشرفت و جذب امریهی سربازی از دیگر اقداماتی است که در این حوزه انجام دادهایم.
وی با اشاره به پروژههای نیمهتمام دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: پهنهی علم و فناوری، ساختمان تعدادی از دانشکدهها و … از جمله پروژههایی است که قرارگاه سازندگی میتواند به ما کمک کند و ما آمادهایم با اختصاص دفتری در دانشگاه تبریز ارتباط بین دانشگاه و قرارگاه را افزایش دهیم.
نصرالهزاده تاکید کرد: قطعا این نمایشگاه میتواند اثرات خوبی داشته باشد که البته این دستاوردها تنها گوشهی کوچکی از پیشرفتهای قرارگاه است و امیدواریم بتوانیم گام مهمی برای تشویق فناوران برداریم.
به گزارش ایسنا، در ادامهی این آئین، تفاهمنامهی همکاری آموزشی، پژوهشی و فناوری ما بین دانشگاه تبریز و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) به امضا رسید.
این تفاهمنامه در هشت ماده و دو نسخه در تاریخ دوم دی ماه ۱۴۰۲ توسط رئیس دانشگاه تبریز و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) امضا شد.
همسوسازی پژوهشها، آموزشها و توسعهی زیرساختهای تخصصی دانشگاه و پژوهشکدههای آن به سمت پاسخگویی به مطالبات علمی و نیازمندیهای تخصصی، پژوهشی و فناوری در قرارگاه، همکاری در جهت افزایش مهارت دانشجویان متناسب با شرایط اجرایی و صنعتی در قرارگاه، برنامهریزی جهت استفادهی موثر از طرحهای جایگزین خدمت نخبگان در راستای بهرهبرداری از مزیتهای استانی و حل مسائل قرارگاه با همکاری دانشگاه، جذب دانشجویان فارغالتحصیل شده مورد تایید دانشگاه در رشتههای معرفی شده از سمت قرارگاه بهعنوان نخبهی وظیفه یا امریهی سربازی مطابق با قوانین و شرایط ابلاغی به قرارگاه، نیازسنجی، تدوین و اجرای دورههای آموزشی کوتاه مدت، پودمانی و کارگاههای تخصصی- مهارتی بصورت مشترک و همکاری و پیگیری بهمنظور استعدادیابی، پرورش و هدایت ایدههای برتر و حمایت از طرحهای نوآورانهی مخترعین و مبتکرین در راستای نیازهای طرفین از جمله اهداف این تفاهمنامه میباشد.
همچنین در ادامهی این آئین، رئیس دانشگاه تبریز و فرماده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) از غرفههای نمایشگاه دستاوردهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) بازدید کرده و در جریان آخرین اقدامات و فعالیتهای قسمتهای مختلف قرارگاه قرار گرفتند.
گفتنی است؛ این نمایشگاه شامل غرغههای هلدینگ راه و شهرسازی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنعت و معدن، نیرو و کشاورزی، دریایی، نفت، گاز و پتروشیمی، محرومیتزدایی، پژوهشکده، انتشارات و ارتباط با نخبگان، منابع انسانی و جذب سرباز و پروژههای آذربایجان شرقی است که به مدت پنج روز در پردیس علم و فناوری دانشگاه تبریز پذیرای اساتید، دانشجویان و علاقهمندان میباشد.
انتهای پیام