آمریکا، مسئول ناامنی در دریای سرخ

آمریکا تلاش دارد به بهانه ایجاد امنیت در دریای‌سرخ، ائتلافی از کشورهای مختلف علیه ارتش‌ملی یمن ایجاد کند اما باید گفت این ائتلاف نه‌تنها ضروری نیست، بلکه تنش‌زا هم خواهدبود و می‌تواند امنیت‌ منطقه را از بین‌ برده و ناامنی را به سایر مناطق نیز گسترش دهد.

به گزارش ایسنا، محسن پاک‌آیین، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در یادداشتی نوشت:

درباره غیرضروری‌ بودن این ائتلاف باید به این حقیقت توجه داشت که اصولا ادعاهای آمریکا مبنی بر ناامنی در دریای‌سرخ، ادعاهایی نابجاست.اگرچه آمریکا و هم‌پیمانانش مدعی ناامنی در دریای‌سرخ ناشی از اقدامات ارتش ملی یمن هستند اما چنین مسأله‌ای صحت ندارد و دریای‌سرخ کاملا امن است و تمام کشتی‌ها می‌توانند به‌راحتی از این آبراهه عبور کرده و به دریای‌سرخ برسند. فقط کشتی‌های رژیم‌صهیونیستی و کشتی‌هایی که محموله‌های این رژیم را حمل می‌کنند و به مقصد بنادر سرزمین‌های اشغالی در حرکتند هدف نیروهای مقاومت یمن قرار می‌گیرند.

براین اساس، تشکیل ائتلاف به رهبری آمریکا در منطقه ضروری نیست، چراکه دریای سرخ ناامن نشده که آمریکا بخواهد براساس ادعای خود آنجا را امن کند. 

از سوی دیگر باید تاکید داشت که اقدامات آمریکا برای تشکیل ائتلاف، تنش‌زاست و می‌تواند به یک بحران بزرگ در منطقه تبدیل شود. نیروهای مقاومت یمن در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، مصمم به اجرای سیاست‌های خود هستند و تا زمانی که رژیم‌صهیونیستی، آتش‌بس کامل را نپذیرفته و دست از نسل‌کشی در فلسطین برندارد مانع از حرکت کشتی‌های رژیم‌صهیونیستی در دریای سرخ خواهند شد.

همان‌طور که گفته شد در شرایط فعلی، تهدیدات ارتش‌ملی‌یمن صرفا متوجه کشتی‌های رژیم‌صهیونیستی است اما اگر کشورهای دیگر با پذیرش درخواست آمریکا به ائتلاف علیه یمن بپیوندند و منافع مردم یمن را هدف حمله قرار دهند خودشان را به اهدافی برای مقاومت یمن تبدیل خواهند کرد و طبیعتا از ورود کشتی‌های این کشورها به دریای سرخ نیز جلوگیری خواهد شد. این شرایط باعث می‌شود دریای‌سرخ که امروز امن است به‌دلیل ماجراجویی‌های آمریکا که در جهت حفظ امنیت رژیم‌صهیونیستی صورت می‌گیرد به یک منطقه کاملا ناامن تبدیل شود.

آمریکا و هم‌پیمانانش باید توجه داشته باشند که ممکن است در آینده، ناامنی این منطقه به کانال سوئز نیز برسد و در صورت گسترش این ناامنی، مین‌گذاری مناطقی چون دریای‌سرخ، تنگه باب‌المندب و کانال سوئز، اقدام ناممکنی نیست. بنابراین باید گفت تشکیل این ائتلاف غیرضروری از سوی آمریکا موجب ناامن‌شدن دریای سرخ خواهد شد و مسئولیت این ناامنی و اختلال در رفت‌وآمد کشتی‌ها به عهده آمریکا خواهد بود.

بر همین اساس است که خیلی از کشورها به این ائتلاف نپیوستند. به‌عنوان‌مثال اسپانیا که قبلا نامش در میان اعضای این ائتلاف منتشر شده بود حضور خود در ائتلاف ضدیمنی را تکذیب و اعلام کرد به این ائتلاف نمی‌پیوندد. استرالیا هم اعلام دعوت آمریکا برای عضویت در ائتلاف را رد کرد و چین نیز اقدام مشابهی انجام داد. حتی کشورهایی مانند عربستان و امارات نیز حضور در ائتلاف علیه یمن را نپذیرفتند و در میان کشورهای عرب منطقه شاهد بودیم که فقط بحرین به دعوت آمریکایی‌ها پاسخ مثبت داده است. البته تکلیف بحرین نیز روشن است و خودشان هم می‌دانند که در آینده خلیج‌فارس هیچ نقشی نخواهند داشت همان‌طور که رژیم‌صهیونیستی در آینده غرب‌آسیا هیچ جایگاهی نخواهد داشت. 
انتهای پیام

  • شنبه/ ۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1402100200568
  • خبرنگار :