پدر شهداد تیموری یادکوری ملیپوش شطرنج در گفت و گو با ایسنا، بعد از صادر نشدن ویزای فرزندش برای مسابقات قهرمانی ردههای سنی آسیا در امارات با گلایه از فدراسیون شطرنج اظهار کرد: ماموریت فدراسیون شطرنج با وجود پتانسیلهای فوق العاده در بازیهای فکری و هوش و ذکاوت فرزندان ایران، سازماندهی رویدادهای بینالمللی، بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود در جامعه و ایجاد فرصتهای برابر برای اعضای فدراسیون است. در سالهای اخیر جوانان و نوجوانان استقبال خوبی از ورزش شطرنج داشتهاند به طوری که این ورزش به نمادی از فرهنگ و اندیشه ایرانی تبدیل شده و در مسابقات سریع و برق آسای هفتگی بیشتر از ۲۰۰ ورزشکار حضور دارند.
وی گفت: فدراسیون شطرنج نتیجه اقدامات بیش از یک ماههاش در تعامل با فدراسیون آسیا و دولت امارات در خصوص صدور ویزا را به خانوادهها ارائه نکرد. عدم پاسخگویی فدراسیون این شبهه را در اذهان تقویت میکند که عامل اصلی بازماندن قهرمانان از مسابقات آسیایی سوء تدبیر فدراسیون علی الخصوص ارکان اجرایی و ضعف مسئولان بخش ارتباطات بینالملل بوده است. قاعدتا در مواجهه با چنین رخدادی در مقیاس بینالمللی نباید اینگونه برخورد میکردند. ما نتیجه رد شدن ویزای شهداد را خواستیم اما متاسفانه کسی پاسخگو نیست.
پدر شهداد تیموری گفت: مسٸولان اجرایی فدراسیون در فاصله زمانی ۱۵ آبان تا ۲ آذر از خانواده ملیپوشان مدارک لازم جهت اخذ ویزا را درخواست کردند. از ۲۱ آبان تا ۲۱ آذر فرصت یک ماهه برای اخذ ویزا وجود داشت اما مشخص نیست چطور نتوانستند ویزا بگیرند. ویزای امارات در شرایط عادی ۶ روزه گرفته میشود اما اینکه برای نوجوان ۱۵ ساله ریجکت "ورود غیر موجه" صادر شود جای تامل دارد. این چیزی است که فدراسیون برای ریجکتی ویزای شهداد به ما اعلام کرد و گفت امارات هیچ توضیحی نداده است. ادعای ریجکتی ویزا به دلیل زیر ۱۸ سال بودن افراد اعزامی وجاهتی نداشته و مردود است، این مسابقات برای ردههای سنی زیر ۱٨ سال برگزار میشود. اگر چنین چیزی درست بود هیچ بازیکنی نباید اعزام میشد.
تیموری در ادامه گفت: ما مطالبه حق و حقوق تضییع شده فرزندمان را داریم چرا که آنها یکی دو سال یا بهتر است بگویم ۸ سال برای این روزها زحمت کشیدند تا خود را به این سطح از مهارت برسانند. وقتی ورزشکار به سطح حرفهای میرسد خواب و خوراک و تمام فعالیتها زندگیاش روی برنامهریزی است و هدفگذاری کرده تا چه سالی به چه نورم و سطحی دست یابد. همه افرادی که در عین آمادگی به دلیل نرسیدن به دور اول از حضور در مسابقات انصراف دادند و یا ویزا برایشان صادر نشد شانس مسلم کسب عنوان بودند و میتوانستند مدالهای خوش رنگ برای کشور به ارمغان آورند. اکنون حاصل رقابت بازیکنان این کاروان هر تعداد مدال که باشد، با اعزام کامل تیم به دو یا سه برابر میرسید. اگر تیم به شکل کامل و به موقع اعزام میشد این توانمندی بالفعل در سه بخش (استاندارد، سرعت و برق آسا) وجود داشت که تعداد ۴۵ مدال در سه بخش کسب شود تا برگ زرینی دیگر در کارنامه شطرنج ایران رقم بخورد.
او در پایان خاطر نشان کرد: خانوادههای شطرنجبازان بازمانده از این رقابتها انتظار دارند فدراسیون کاستیها و نواقصی که در تیم اجرایی خود دارد را ترمیم کند تا بار دیگر شاهد ناهماهنگیهای این چنینی نباشیم. در خواست داریم سهمیه شطرنجبازان بازمانده از مسابقات که خودشان هم هیچ قصوری در عدم اعزامشان نداشتند در اولین رویداد بین المللی در نظر گرفته شود و آنها اعزام شوند.
انتهای پیام