«سید علی احمدزاده» در بازدید میدانی از منطقه «تپه دمالی» سروک یاسوج در جمع مردم این منطقه حاضر شد و افزود: در این تپه، ۲۳۰ قطعه زمین به مردم واگذار شده و همه این قطعهها نیاز به خاکبرداری و تسطیح دارند تا ساخت و سازها آغاز شود.
وی اظهارکرد: در دولتهای قبل به این موضوع ورود کرده بودند اما نتیجهای حاصل نشده بود و با تلاشهای انجام شده، تکلیف صاحبان ۱۰ هکتار زمین در منطقه «تپه دمالی» سروک شهر یاسوج که بیش از سه دهه سردرگم و بلاتکلیف بودهاند، مشخص میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سال ۱۳۷۳ در سفر مقام معظم رهبری به استان، دستور ساخت سه هزار واحد مسکونی در سطح استان داده شد و در یاسوج این تپه برای احداث این خانههای روستایی انتخاب شد و تپه دمالی سروک از سوی منابع طبیعی به منابع طبیعی استان واگذار شده و بنیاد مسکن بعد از مدتی خیابان کشیها را آغاز کرده اما کار نیمه کاره و نیمه تمام است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، احمد زاده بیان کرد: اکنون این مهم به بررسیهای فنی بیشتری نیاز دارد و به زودی این زمینها تعیین تکلیف خواهند شد.
"فرزاد اقدسیان"، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص توضیحاتی پیرامون یکی از مصوبات ناتمام سفر مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه و بویراحمد ارائه داد و گفت: یکی از مواردی که مصداق بارز سوءمدیریت در استان بوده، فقدان نگاه کارشناسی، تخصصی و آینده نگری به مسائل است که مبتلابه همیشگی مسئولان استانی ماست.
وی افزود: طبق مصوبه مشخص کردن اراضی بر عهده اداره کل منابع طبیعی استان بود و در آن زمان گسترش شهر یاسوج به وسعت الآن نبود؛ همچنین محدودیت و ممنوعیتی مبنی بر تخصیص اراضی مسطح و هموار برای این مصوبه نیز وجود نداشت؛ بنابراین مطلوب بود اداره کل منابع طبیعی مکان دیگری را برای تحقق این مصوبه انتخاب می کرد اما متأسفانه تصمیم اداره کل منابع طبیعی استان مبنی بر تعیین تپه دمالی سروک برای این امر تبدیل به بزرگترین و اصلیترین مانع جهت تحقق این مصوبه شد و این نمونه واضح ناکارآمدی است که به واسطه تصمیم غلط عدهای مردم پاسوز می شوند و به حق مسلم خود دست نمییابند.
اقدسیان اظهارکرد: به خاطر اینکه اراضی تپه دمالی سروک جزو منابع ملی و دولتی بود در سال ۱۳۷۶ از طرف اداره کل منابع طبیعی استان مالکیت تپه دمالی سروک بر اساس سند ثبتی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان واگذار و انتقال قطعی شد و بنیاد مسکن استان مکلف شد پس از نقشه برداری و انجام کارشناسی دقیق امورات و تعیین پلاکها، ۲۱۲ نفر را به عنوان واجدین شرایط اعطای زمین شناسایی کرده و زمینه سازی لازم برای صاحب خانه شدن این افراد را فراهم آورد. اما متأسفانه بنیاد مسکن هم مجددا با عدم پیگیریهای مناسب، فقدان دغدغه مندی و اراده لازم، مدیریت نامناسب و تغییر و تحولات مسئولیتی بسیار مانع بعدی تحقق این مصوبه لقب گرفت.
همچنین باید از کم کاریهای فراوان دهیاران روستای سروک و شورای اسلامی روستا به عنوان مانع سوم یاد کرد که با وجود تعهدات خویش مبنی بر انجام همکاریهای لازم در این زمینه به ویژه در صدور پروانهها خود تبدیل به معارضین اصلی تپه دمالی سروک شدند.
نتیجه سهل انگاریها تمامی اختلافات و کارشکنیهای معارضین محلی باعث شد تا نقشه اراضی ۳ مرتبه تغییر کرده، قطعه زمین هر فرد جا به جا شده و پروانهها صادر نشد. همچنین تاکنون ۴ مرتبه برای تغییرات نقشه اراضی منطقه و ۲ بار جهت صدور پروانه توسط صاحبین اراضی هزینههایی واریز شده است. اما نهایت ماجرا همان بلاتکلیفی و فرار مسئولین از حل ماجراست.
گفتنی است که «ده مالی» (دمالی) تپهای در نزدیکی روستای سروک از توابع شهرستان بویراحمد است که همانند کارخانه قند یاسوج به یکی از پیچیدهترین پروندههای استان تبدیل شده است. پروندهای که از ابتدای ماجرا به یک مصوبه سفر رهبری به استان در خصوص ساخت ۳ هزار خانه روستایی مرتبط میشود و نهایتا با کارشکنیها و سهل انگاریها تا ورود دستگاه قضایی و دست به دست شدن متولی تصمیم گیری و جابجایی، زمینهای واگذار شده به هزار و یک اما و اگر دیگر مبتلا شد.
انتهای پیام