به گزارش ایسنا، الف نوشت؛ دولت آمریکا به تازگی از ابتکار خود جهت ایجاد یک ائتلاف دریایی در دریای سرخ با هدف مقابله با آنچه تهدیدات حوثیهای یمنی علیه کشتیرانی بینالمللی در تنگه باب المندب و دریای سرخ ادعا شده، خبر داده است. ائتلاف دریایی که به غیر از آمریکا، دولتهایی نظیر انگلیس، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا نیز در آن عضویت دارند.
البته آمریکاییها در رابطه با هدفِ اعلامی خود از تشکیل ائتلاف مذکور، بار دیگر همچون سایر سیاستهایشان، راهِ فرافکنی را در پیش گرفتهاند و حوثیهای یمنی را به خطر انداختن جریان آزاد کشتیرانی و تجارت دریایی از مجرای دریای سرخ و تنگه باب المندب متهم کردهاند.
این در حالی است که جنبش انصار الله یمن به صراحت اعلام کرده که به کشتیرانی بینالمللی احترام میگذارد و امنیتِ آن را تضمین میکند با این حال، با کشتیهای رژیم صهیونیستی و یا وابسته به تجار صهیونیست و آنهایی که عازم اراضی اشغالی میشوند، برخورد میکند. با این همه، تحرکات مدت اخیر حوثیهای یمنی، تا حد زیادی قدرتهای غربی را به وحشت انداخته و هزینههای تداوم جنگ افروزی و جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه مردم فلسطین در نوار غزه را نیز تا حد زیادی افزایش داده است.
در این رابطه، به طور خاص میتوان به ۳ دلیل و محرک اصلی و محوری که توضیح میدهند چرا جهان غرب و صهیونیستها از قدرتنمایی انصار الله یمن در دریای سرخ به هراس افتادهاند، اشاره کرد.
اولا، باید توجه داشت که چیزی در حدود ۱۲ درصد از کل تجارت جهانی و همچنین ۳۰ درصد از ترافیک کانتینری دنیا، از مجرای دریای سرخ و تنگه باب المندب انجام میشود. موضوعی که در نوع خود، از اهمیت راهبردی مناطق مذکور حکایت دارد. در کنار اینها، این نکته نیز قابل توجه است که همزمان با تشدید تحرکات ضدصهیونیستی حوثیها در دریای سرخ، قیمت نفت در بازارهای جهانی هم به نحو قابل توجهی افزایش یافته است.
البته شرکتهای بیمه در حوزه تجارت و کشتیرانی بینالمللی نیز هزینه بیمههای خود برای کشتیهای مختلفی که از دریای سرخ میگذرند را تا دو برابر افزایش دادهاند. در کنار همه اینها، باید توجه داشت که تنگه باب المندب، دریای سرخ و کانال سوئز، تا حد زیادی دسترسیِ کشتیهایی که از شرق دور میآیند و قصد دارند عازم دریای مدیترانه شوند را به نحو قابل ملاحظهای، تسهیل میکنند و زمان سفرهای آنها را کاهش میدهند. این در حالی است که در شرایط کنونی، شرکتهای بزرگ کشتیرانی جهان نظیر مرسک، Hapag Lloyd، و MSC، از توقف فعالیتهای خود در دریای سرخ خبر دادهاند.
موضعی که عملا سب شده تا آنها مجبور باشند قاره آفریقا را برای رسیدن به دریای مدیترانه دور بزنند و هزینههای سوخت، دستمزدِ پرسنل، و تعهدات تجاری آنها به نحو قابل توجهی افزایش یابد. در این چهارچوب، تحرکات حوثیهای یمنی علیه صهیونیستها و جریانهای بینالمللی حامی آنها که به نحوی فعال از نسلکشی مردم فلسطین در نوار غزه حمایت میکنند، آنها را نیز به کنشگرانی تبدیل کرده که از تطویل و فرسایشی شدن جنگ مذکور به شدت آسیب میبینند.
نکته قابل تامل اینکه اقتصاد رژیم اشغالگر قدس تا ۹۸ درصد به کشتیرانی از مجرای دریای سرخ و تنگه بابالمندب وابسته است و همین مساله سبب شده تا صهیونیستها مجبور شوند در برخی معادلات راهبردی خود تجدیدنظر کنند.
دوم اینکه انصار الله یمن، با اقدامات و تحرکات خود در دریای سرخ، تا حد زیادی سیگنال و پالس ضعف آمریکا و رژیم صهیونیستی و دولتهای غربی در قالب معادلات بینالمللی را نیز مخابره میکند. به بیان سادهتر، انصار الله یمن به عنوان عضوی از محور مقاومت، علنا به این نکته اشاره میکند که دوران کدخدایی آمریکا در عرصه نظام بینالملل به پایان رسیده و آمریکاییها و متحدان بینالمللی آنها دیگر نمیتوانند بدون پرداختِ هزینه، هر اقدام و جنایتی را که میخواهند انجام دهند و در نهایت نیز به سلامت، معرکه را ترک کنند.
در واقع، تحرکات اخیر انصار الله یمن در دریای سرخ، نمود عینی این پیام به جهان غرب و صهیونیستها است که دوران بزن و در رویِ آنها تمام شده است و هر حرکت غلطِ آنها، صورت حسابهای سنگینی را برایشان صادر خواهد کرد.
سوم اینکه دولتهای غربی در سالهای اخیر با چالشهای عدیدهای به ویژه درحوزه اقتصادی به دلایلی نظیر پاندمی کرونا و همچنین اوجگیری جنگ اوکراین رو به رو بودهاند. حال در این فضا، اینکه یکی از مجاری مهم کشتیرانی بینالمللی که تا حد زیادی منافع اقتصادی آنها را نیز تامین میکند، ناامن شود، میتواند ضربات مهلکی را به اقتصاد آنها و تحرکاتشان در حوزه ژئوپلیتیکِ بینالمللی وارد آورد.
در این رابطه، کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که تداوم ناامنی در دریای سرخ میتواند گزینههای نامطلوبی را برای به ویژه اروپاییها در بحبوحه فصول سرد سال ایجاد کند. کما اینکه بسیاری از اندیشکدههای اقتصادی معتقدند که وارد کنندگان انرژی در جهان، عمده بازیگران آسیبپذیر در نتیجه تحولات اخیر و جاری در دریای سرخ هستند. از این رو، انصار الله یمن نه تنها تداوم حمایتهای غرب از جنایات صهیونیستها در نوار غزه را پرهزینه کرده، بلکه خنجر سرخ خود را بر گلوی تجارت و اقتصاد قدرتهای غربی گذاشته و در حال یادآوری این نکته به آنها است که کریدورهای قدرت جهان در میدان عمل نیز در حال تغییر هستند.
انتهای پیام