نویدضا فراهانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه باغ متمرکز نارنج در گلستان وجود ندارد، اظهار کرد: درختهای نارنج معمولا در حاشیه باغهای مرکبات استان و یا در حاشیه معابر شهری و خیابانها وجود دارد که در مجموع به حدود ۵۰ هکتار میرسد.
او با بیان اینکه امسال میانگین عملکرد نارنج در استان گلستان تقریبا در هر هکتار ۲۰ تن است، افزود: پیشبینی میشود امسال، ۱۰ هزار تن محصول نارنج در استان برداشت شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: عمده این محصول پس از آبگیری به صورت خانگی یا نیمه صنعتی، در داخل استان مصرف میشود.
این مقام مسئول ادامه داد: در مناطق مختلف استان باغهای مرکبات وجود دارد، اما عمده آن در شهرستانهای بندرگز، کردکوی و گرگان است.
وی با اشاره به اینکه سطح باغهای مرکبات استان گلستان به هفت هزار هکتار میرسد، گفت: مردم باید نسبت به برداشت به موقع و به صورت کامل مرکبات به ویژه نارنگی و نارنج اهتمام داشته باشند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه بیتوجهی به برداشت میوههای درختان عمومی از جمله نارنج، سیکل دورهگردی مگس مدیترانهای را برای یک سال کامل میکند، اضافه کرد: میوه نارنج در صورتی که برداشت نشود تا فصل باروری سال بعد نیز روی درخت ماندگار میشود.
وی در خصوص دیگر انواع مرکبات استان توضیح داد: بر اساس آمارهای موجود ۱۰۰ هزار تن از محصول تولیدی مرکبات استان، پرتقال و حدود ۱۰ هزار تن نارنگی است که حدود ۵۰ تا ۴۰ درصد این محصول به کشورهایی مانند ترکمنستان، قزاقستان، ارمنستان و روسیه صادر یا تازه خوری در داخل کشور مصرف میشود و باقی مانده ذخیره میشود.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت مرکبات گلستان به باغ پرتقال با سطح پنج هزار و ۶۵۰ هکتار اختصاص دارد و سطح باغات نارنگی هم ۵۰۰ هکتار است.
به گزارش ایسنا، طبق گزارش باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان، در این استان ۳۳ هزار و ۲۰۰ باغ شامل آلو، شلیل، هلو، زیتون، انار، پرتقال، نارنگی، نارنج و برخی میوههای دیگر وجود دارد که بیشترین سطح آن مربوط به زیتون است.
انتهای پیام