«پویان بازرگان» در حاشیه بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی که این روزها در یزد پایتخت قصهگویی ایران در حال برگزاریست، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برگزاری این جشنواره توسط کانون پرورش فکری در واقع زنده نگه داشتن فرهنگ روایتگری و قصهگویی است.
وی یکی از شیوههای کهن قصهگویی در جهان و ایران را شیوه روایتگری و نقالی خواند و گفت: این شیوه به صورت هنر نقالی و پردهخوانی در بخش قصههای آیینی و سنتی انجام میشود که در این جشنواره نیز شاهد رقابت برخی شرکتکنندگان در این حوزه هستیم.
داور بخش آیینی سنتی این دوره از جشنواره بر لزوم حفظ این شیوه روایتگری به ویژه در کشورمان، عنوان کرد: متاسفانه در حالی که کشورمان از سابقه سه هزار ساله هنر روایتگری و نقالی برخوردار است، هنوز نتوانستیم یک رشته دانشگاهی در رابطه با هنر نقالی داشته باشیم و این درحالیست که هر روز که میگذرد شاهد از دست رفتن پیشکسوتان این حوزه هستیم.
وی افزود: باید تا هنوز بارقه امیدی در این رابطه روشن است، این فرهنگ که تاکنون به صورت شفاهی منتقل شده را مکتوب و به نسلهای بعدی نیز انتقال دهیم.
بازرگان ابراز امیدواری کرد که کانون پرورش فکری به تهیه مستند کاملی در رابطه با نقالی و شاهنامه خوانی در کشورمان اهتمام کند، البته این موضوع به نحوی در قالب این جشنواره آغاز شده ولی باید سرعت بیشتری گرفته و جدای از رقابت در قالب کارگاههای اموزشی به علاقمندان یاد داده شود.
وی به نقش کانون پرورش فکری به عنوان پل ارتباطی بین خانوادهها و مدرسه در حفظ و تقویت هنر نقالی و روایتگری اشاره کرد و گفت: البته باید مربیان کانون پرورش فکری نسبت به آشنایی بیشتر مربیان خود با این هنر برنامههایی را تدارک ببیند.
داور بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصهگویی در رابطه با استفاده از قصه به عنوان ابزاری قدرتمند جهت تعلیم و تربیت کودکان، تصریح کرد: خوشبختانه قصههای ایرانی ابزاری مناسب جهت آموزش اخلاق و رفتار و منش در بین کودکان است و این مهم میطلبد که نویسندگان حوزه کودک و نوجوان کشورمان با معیار قراردادن مرحوم آذر یزدی بیشتر در این حوزه فعالیت کنند.
وی با بیان این که مهمترین رسانه امروز در اختیار مردم به ویژه کودکان را تلفن همراه خواند و گفت: بسیاری از محتوای موجود در تلفنهای همراه که تولید فرهنگهای غیرایرانی است، هیچ آموزندگی برای کودکان و نوجوانان ما ندارد و متاسفانه در داخل کشور نسبت به تولید محتوای مناسب و جذاب برای این قشر کوتاهی شده به نحوی که امروز شاهد گستاخی و سرکشی آنها به دلیل خالی شدن از عقاید بومی و فرهنگی خودمان هستیم.
بازرگان گفت: بشر امروز از زندگی زندگی اجتماعی فاصله گرفته و به سمت تنهایی کشیده شده و یار و همدم او در این تنهایی، تلفنی همراهی است که متاسفانه چیزی جز توهم در آن نیست، در حالی که عرف، دین و جامعه و آداب و سنن و رسوم ما همواره با گردهماییها و دورهمیها عجین بوده است لذا لازم است در کنار استفاده از تکنولوژی تلفن همراه به عنوان یک رسانه، از ابزار جذاب و پرمحتوای قصه و قصهگویی نیز غافل نشویم.
انتهای پیام