به گزارش ایسنا، همه چیز از مصاحبه جنجالی و البته هیجانی محمدحسین کنعانی زادگان با صداوسیما آغاز شد. مجری شبکه ورزش از مدافع تیم ملی درباره ماشینش سوالی پرسید و او گفت قیمت ماشینش ۱۰۰ میلیارد است.
او در این باره توضیحی داد که پس از صعود به جام جهانی قرار بود به بازیکنان تیم ملی به عنوان پاداش حواله واردات خودرو تعلق بگیرد که این اتفاق پس از جام جهانی رقم خورد و ملی پوشان خودروهای آخرین مدل را وارد کشور کردند. همین صحبتهای کنعانی زادگان جنجالهای زیادی ایجاد و حتی پای دیوان عدالت اداری را به این ماجرا باز کرد.
همه چی از رختکن تیم ملی شروع شد
پیروزی تیم ملی در جام جهانی مقابل ولز به قدری پراهمیت بود که پای وزیر ورزش را به اردوی ملی پوشان باز کرد. او در چند نوبت به صحبت با مهدی تاج، بازیکنان تیم ملی و همچنین کارلوس کیروش پرداخت تا آنها با روحیهای مضاعف برای بازی دوم وارد زمین شوند و به هر قیمتی که شده ولز را از پیش رو بردارند. اتفاقی که رخ هم داد و وزیر ورزش هم سعی کرد به وعدههای خود عمل کند. وعدههای وزیر ورزش هم مشخص بود و خبرش خیلی زود به ایران رسید. بازیکنان تیم ملی که بعد از حدود یک سال هنوز پاداش صعود به جام جهانی را دریافت نکرده بودند، با موافقت وزیر ورزش به خواسته خود رسیدند و البته در آستانه بازی با امریکا ۱۵ هزار دلار نیز پاداش گرفتند.
اتفاقی که همه آنها برای هموار شدن مسیر صعود به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی و پیروزی یا تساوی مقابل امریکا رخ داد.بعد از شکست یک بر صفر مقابل امریکا اما دریافت حواله واردات یک خودرو خارجی به ایران، جنجالهای بسیاری به راه انداخت. خیلی از ورزشکاران در رشتههای مختلف لب به اعتراض گشودند و مدعی شدند چرا چنین پاداشی فقط به بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران تعلق میگیرد. بازیکنان تیم ملی اما پاداش صعود به جام جهانی ۲۰۲۲ را طبق وعده قبلی دریافت کرده بودند. اتفاقی که سال ۲۰۱۴ هم رخ داد و بازیکنان تیم ملی در آن مقطع نیز مجوز وارد کردن یک خودرو را دریافت کردند.
حمله تند کشتیگیرها به فوتبالیستها
انتشار خبر اعطای مجوز واردات خودرو به فوتبالیستها، اعتراض شدید قهرمانان ایرانی کشتی جهان را به دنبال داشت. محمدرضا گرایی قهرمان المپیک و دارنده مدالهای طلا و نقره جهان به شدت از این موضوع انتقاد کرد. او در صفحه شخصیاش نوشت: «از دو سال پیش تا حالا جوایز کشتیگیرا رو ندادین. مگه بیشتر افتخارات ورزشیتون مربوط به کشتی نیست؟ پس چرا گلریزونتون برای فوتباله؟»
پیشتر هم کامران قاسمپور قهرمان دو دوره اخیر کشتی آزاد جهان از هدیه میلیاردی فوتبالیستها انتقاد کرد و کشتی را فرزند ناخوانده ورزش دانست. او در این باره گفت: واقعیت این است که ورزشکاران هر رشته به اندازه خودشان زحمت میکشند؛ حالا چه در فوتبال و چه بقیه رشتهها. ملیپوشان و قهرمانان ورزش ایران در هر رشته برای من قابل احترام هستند و هر پاداش یا دستمزدی هم که میگیرند، گوارای وجودشان. مشکل ما این است که مسئولان نگاه یکسانی به ورزشکاران ندارند. انگار ما فرزند ناخوانده این ورزش هستیم. اگر تیم ملی فوتبال در جام جهانی بوده، ما هم چند روز دیگر باید در خاک آمریکا در جام جهانی شرکت کنیم اما همان مسئولانی که به فوتبالیستها حواله خودرو دادهاند، اگر کشتیگیران در جام جهانی قهرمان هم شوند، چنین پاداشی به آنها میدهند؟
در شدیدترین اتفاق درگیری مجازی بین امیرمحمد یزدانی و جواد کاظمیان بود. این دو در حالی با یکدیگر در استوری اینستاگرام درگیر شدند که پای چند پیشکسوت به میان آمد تا به ماجرا پایان دهند. در ادامه هم ورزشکاران بیشتری از کشتی گیر جوان تیم ملی ایران حمایت کردند و پاداش حواله به فوتبالیستها را ناعادلانه عنوان کردند.
مخالفت نماینده مجلس با واردات خودرو توسط بازیکنان تیم ملی
جلال رشیدی کوچی درباره واردات خودروی دست اول خارجی توسط بازیکنان فوتبال گفت: من فی نفسه با اینکه به فوتبالیستها مجوز واردات بدهند، مشکلی ندارم؛ اما به همه اجازه واردات خودروی نو بالای ۲۵۰۰CC بالای ۲۵ هزار دلار دهند. اگر قانون منع کرده است باید برای همه ممنوع باشد ما نمیتوانیم قانون را شخصی اعمال کنیم، دوست داریم به فوتبالیستها ماشین خارجی بدهیم چون رفتهاند جامجهانی، دوست داریم به بقیه مردم ندهیم. فلذا با اصل موضوع خیلی مشکلی ندارم به شرط اینکه برای مردم عادی هم این اتفاق رخ دهد و این داستان را به فال نیک میگیرم چون احتمالا قرار است برای بقیه هم این اتفاق رخ دهد.
رایی که باطل شد
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در جلسه روز سه شنبه ۲۸ آذر ماه به بررسی مصوبه هیأت وزیران در مورد واردات خودرو توسط بازیکنان تیم ملی و کادر فنی فوتبال پرداخت. در این جلسه قضات عضو این هیأت با استناد به بند نهم از اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در حوزه رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینههای مادی و معنوی که از وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران است، اختصاص مجوز واردات یک دستگاه خودروی سواری به هر کدام از بازیکنان تیم ملی فوتبال و کادر فنی را مصداق تبعیض ناروا دانست. همچنین اعمال ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری که زمان اجرای آرای هیات عمومی را مشخص میکند به رای گذاشته شد و با پذیرش آن، تاریخ ابطال مصوبه به زمان صدور آن بازگشت، از این رو بازیکنان و کادر فنی تیم ملی فوتبال که پیش از این اقدام به واردات خودرو کردند نیز مشمول رای هیأت عمومی دیوان عدالت اداری میشوند.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام