به گزارش ایسنا، جام جم نوشت: آنچه به باور این رسانهها هولناک است، جامعه آماری این نظرسنجی است؛ جوانانی در بازه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال که همان رسانهها از این افراد با عنوان نسل «زد» یاد میکنند. نسلی که از بدو تولد با پدیده اینترنت و گوشیهای هوشمند و رسانههای مجازی و شبکههای اجتماعی بزرگ شده است.
نسلی که نشان میدهد مقهور پروپاگاندای شدید رژیمصهیونیستی در فضای مجازی نشده و توانسته در لابهلای این حجم از دروغپراکنی به حقیقت دست یابد؛ حقیقتی که حالا واشنگتنپست از هراس، از آن با عنوان «تکاندهنده» یاد کرده است.
از همان ۱۵ مهر و آغاز عملیات طوفانالاقصی، امپراتوری رسانهای صهیونیستها کارش را آغاز کرد تا به نوعی سرپوشی باشد بر جنایتهای خود در غزه. هر چه گذشت اما هیمنه این امپراتوری دروغ شکسته شد. این اتفاق حالا نشانههایش در میان نسل جوان آمریکایی نمود پیدا کرده است؛ نسلی که به باور بسیاری از تحلیلگران از رژیم نامشروع اسرائیل متنفر است. یکی از این تحلیلگران نوام چامسکی است. کسی که رسانهها از او با عنوان شاخصترین چهره فکری و فلسفی آمریکا یاد میکنند. اومعتقد است «با تغییری که بین نسل جوان، دانشجویان و نسل زد رخ داده، امروزه از حمایت مردم آمریکا نسبت به اسرائیل کاسته شده وبه نفع فلسطینیان است. وضعیت این دوگانه۵۰ ـ۵۰ است. نگاهی به حمایتهای حزبی دموکراتها بیندازید.
امروزه آنان بیش از اسرائیلیها از فلسطینیها دفاع میکنند. در صورتیکه در گذشته بیشتر بدنه حمایتی از اسرائیل توسط لیبرالدموکراتها بوده است. این یک تغییر بزرگ است، یعنی کلیت سیاست آمریکا در قبال خاورمیانه تغییر میکند.» خوان پی ویلازمیل یکی از اعضای تحریریه مؤسسه مطالعات بیندانشگاهی آمریکا هم طی یادداشتی در پایگاه خبری «هیل» مینویسد: «پلتفرم تیکتاک که نیمی از کاربران آن زیر ۳۰ سال دارند، با هشتگ آزادی برای فلسطین با ۳۱ میلیارد پست در صدر قرار دارد در حالیکه برای حمایت از اسرائیل فقط ۵۹۰ میلیون پست وجود دارد؛ یعنی حمایت از فلسطین بیش از ۵۰ برابر حمایت از اسرائیل است.»
پیام آشکار این نظرسنجی از جایی مهمتر است که بدانیم دانشگاه هاروارد در میان دانشگاههای آمریکا در شاخص آزادی بیان وضعیت ناگواری دارد، به این معنا که نتایج این نظرسنجی از فیلتر دانشگاهی عبور کرده که در شاخص آزادی بیان به نوعی فاجعه است. با این حال نشانه مهم این نظرسنجی میزان تنفر نسل جوان آمریکایی از صهیونیستهاست، احساسی که تعارض آشکاری با سیاستهای دولت آمریکا دارد، پیامی که از این نظرسنجی برای دولتمردان آمریکایی مخابرهشده این است که نهتنها درماجرای غزه که احتمالا درسیاستهای دیگر هم آمریکامخالفان پروپاقرصی را رو به روی خود میبیند.
%۵۱
۵۱ درصد از جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ سال آمریکایی معتقدند راهحل نهایی خاتمه دادن به درگیری اسرائیل و فلسطین این است که اسرائیل پایان یابد و اراضی اشغال شده فلسطینی به حماس داده شود تا یک کشور واحد فلسطینی در آن تاسیس کند.
%۳۲
۳۲ درصد از این افراد هم گفتهاند که به راهحل دو دولتی اعتقاد دارند؛ راهحلی که بهنوعی برخی از کشورهای دیگر هم بر آن نظر دارند، به این معنا که اداره غزه را به تشکیلات خودگردان بسپارند.
%۱۷
اما فقط ۱۷ درصد معتقد به دولت واحد اسرائیلی بوده و گفتند که باید از دیگر کشورهای عربی خواسته شود که جمعیت فلسطینی را جذب کنند؛ نگرشی که دولت آمریکا هم به آن بهعنوان یک راهحل نگاه میکند و قصد کوچ اجباری فلسطینیان را دارد.
%۵۳
همچنین ۵۳ درصد از جوانان ۲۴-۱۸ ساله آمریکایی در این نظرسنجی اعلام کردهاند که دانشآموزان باید بتوانند بدون عواقب با نسلکشی توسط یهودیان مخالفت کنند.
%۶۷
۶۷ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله هم گفتند که معتقدند با یهودیان «باید بهعنوان سرکوبگر رفتار شود». معنای نتایج این گزینه این است که درصد قابلتوجهی از جوانان آمریکایی، فلسطینیها را طرف حق این نبرد میدانند.
%۸۱
اکثریت ۶۹ درصدی آمریکاییها پیگیر وقایع و اخبار جنگ غزه هستند در حالیکه بین جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ سال این رقم ۸۱ درصد است و نشان میدهد جوانان آمریکایی بسیار بیشتر از دیگر گروههای سنی پیگیر وقایع غزه هستند.
انتهای پیام