کورش ساکی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بنا بر آمار، ۳۲۶۴ نفر مشکوک به فشارخون جدید، ۱۶۳۶ نفر مشکوک به دیابت جدید، ۱۶۱۶۵ بیمار مبتلا به فشارخون و ۱۴۳۹۹ بیمار مبتلا به دیابت شناسایی شده و در مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی کاشان تحت پوشش مراقبت و درمان قرار گرفتند.
وی افزود: افراد با تکمیل پرسشنامهای در خصوص سابقه دیابت و فشار خون بالا صاحب پرونده سلامت شده و در صورت تشخیص بیماری تحت کنترل و درمان قرار میگیرند.
ساکی تصریح کرد: بیماریهای دیابت و پرفشاری خون از جمله بیماریهای خاموش هستند و بیماران ممکن است سالها از ابتلای خود بیخبر باشند، در حالی که بیماری از درون بدن فرد، مشغولِ ایجاد آسیب هستند و زمانی که علامتدار میشوند ممکن است در نقاط مختلف بدن آسیبهایی را وارد کرده باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: پویش ملی غربالگری پرفشاری خون و دیابت در گروه سنی بالای ۱۸ سال برای کمک به تشخیص زودهنگام بیماری خفته و پنهان پرفشاری خون و دیابت در جامعه راهاندازی شده است.
وی تأکید کرد: بیماریهای قلبی و عروقی، مهمترین علت مرگومیر در جامعه شناخته شده است که عامل فشارخون شرایط ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی را فراهم میکند و سکتههای مغزی نیز با علتهای زمینهای مثل فشارخون و... شکل میگیرد.
ساکی با تقدیر از مشارکت شهروندان و تیمهای غربالگری، اظهار کرد: دیابت و قند بالا هم زمینهساز بیماریهای کلیوی، آسیب بافت قلبی و عروقی و... است در حالی که بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای مغزی با پیشگیری قابل کنترل است.
انتهای پیام