نگهداری و استفاده از فلزیاب چه مجازاتی دارد؟

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان سمنان گفت: حمل، نگهداری و استفاده از دستگاه فلزیاب، جرم است.

باقر صفرزاده امروز (سه‌شنبه، ۲۸ آذر ماه) اظهار کرد: براساس ماده‌ واحده قانون مصوب ۱۳۷۹ هرگونه ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ، حمل و استفاده از دستگاه فلزیاب بدون گرفتن مجوز از سوی سازمان میراث فرهنگی جرم است.

او گفت: به‌دلیل اینکه دستگاه فلزیاب برای کشف اشیای تاریخی مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده از این دستگاه نیاز به دریافت مجوز از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی دارد، در غیر این صورت، آن دستگاه غیرمجاز شناخته می‌شود.

صفرزاده ادامه داد: چنانچه دستگاه فلزیاب در حفاری غیرمجاز به‌ قصد کشف اموال فرهنگی - تاریخی مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر ضبط دستگاه به نفع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، به یک تا سه سال حبس مجازات مقرر در ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

او گفت: براساس ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) هرگونه حفاری و کاوش به‌ قصد به‌دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی ممنوع است و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و ضبط اشیای کشف‌شده به نفع وزارت میراث فرهنگی و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم می‌شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان سمنان با اشاره به اینکه نگهداری و حفاظت از آثار و مبارزه با جرائم میراث فرهنگی، مشارکت و اتحاد ملی و همگانی را می‌طلبد، رسیدن به این مقصود نیازمند همکاری و انسجام همه اقشار جامعه است، افزود: مردم و دوستداران میراث فرهنگی می‌توانند گزارش‌های خود را از طریق تماس با سامانه خبری به شماره تلفن ۳۱۷۰۵ اعلام کنند.


انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402092820060
  • خبرنگار :