به گزارش ایسنا به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، در آغاز این نشست، شعیب حسینیمقدم، قائم مقام سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران و دبیر هیئتهای اندیشهورزی اداره کل هنرهای تجسمی گفت: هدف ما این است که چنین جلسات و همافزاییها را با هنرمندان، استادان دانشگاه و طیفهای مختلف هنری برگزار کنیم تا از ظرفیتهای بیبدیلی وجود دارد، بهرهمند شویم.
عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما افزود: در تدوین سند ملی هنرهای تجسمی که کار آن در مراحل پایانی است، یکی از بخشهای مهمی که مورد توجه و بحث قرار گرفت، پژوهش است. پژوهش، میتواند پیشران اتفاقهای شگرف هنری در عرصههای مختلف بهویژه هنرهای تجسمی باشد.
سپس محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در سخنانی مطرح کرد: یکی از چالشهای جدی ما شکاف بین دانشگاهها، مراکز تصمیمگیر، سیاستگذار و حتی مراکز اجرایی است. با توجه به اینکه عضوی از خانواده بزرگ دانشگاه هستم، یکی از دغدغههای همیشگی ما این است حرفهایی که در دانشگاه زده میشود چه نسبتی با عرصه میدان دارد؟ شاید یکی از اتفاقات خوبی که در این سالها رقم خورد، احیای نظام استاد و شاگردی در دانشگاه هنرهای سنتی استاد فرشچیان است که میتواند به واسطه احیای سنتهای درست آموزشی ما عرصه نظری و عملی هنر را به هم نزدیکتر کند.
او افزود: ما در ادامه این مسیر به برگزاری سلسله جلسات مداوم با پژوهشگاهها، اندیشکدهها و دانشگاههایی نیاز داریم که حول عرصههای مرتبط به هنرهای تجسمی فعالیت میکنند. این جلسه به مثابه اعلام آمادگی اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و موزه هنرهای معاصر تهران برای برقراری تعامل هرچه بیشتر با مراکز علمی و دانشگاهی کشور است. از اینرو دست یاریمان را به سوی تمام مراکز علمی و دانشگاهی دراز میکنیم تا بتوانیم کارهای مشترکی را تعریف کنیم.
مدیرکل هنرهای تجسمی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از هنرمندان آینده ما از دل دانشگاهها بیرون خواهند آمد. بخش مهمی از تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای آینده ما در عرصه هنر از دل پژوهشکدهها و پژوهشگاهها خارج میشود. حوزه هنرهای تجسمی با چالشهایی جدی در زمینه زیرساختهای مقررهگذاری روبهروست و از ضعف جدی در ساختارهای قانونی رنج میبرد. حتی در مواردی سادهترین دستورالعملها را که باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موجود باشد، هم نداریم.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران عنوان کرد: یکی از اتفاقاتی که در این مدت با جدیت دنبال کردهام، بحث مقرراتگذاری است. در راستای تدوین سند ملی هنرهای تجسمی گامهای بلندی برداشته شده است و نوعی بازنگری و بهروزرسانی جدی در حال اجراست تا این سند بتواند وارد فرایند تصویب شود. در آن سند هم نیمی از مسائل اصلی به حوزههای آموزش و پژوهش بازمیگردد.
خراسانیزاده یادآور شد: هماکنون در حوزههایی چون اصالتسنجی و ارزشگذاری آثار هنری، برپایی نمایشگاههای هنری، برگزاری حراجها و بازارهای موقت عرضه آثار تجسمی، فعالیت نگارخانهها، مجسمه و یادمان، علائم و نشانهها و ... با چالش و خلاءهای جدی قانونی مواجه هستیم.
استادیار دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: شأن برپایی این جلسه این است که دغدغههای شما عزیزان را بشنویم؛ چراکه در اداره کل هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران، خود را موظف میدانیم که به این دغدغهها رسیدگی کنیم. بدون شک برای ادامه مسیر، همراهی و همافزایی استادان دانشگاه نیاز است و ضرورت دارد تفاهمات مشترکی را در سطح واقعی و نه فقط روی کاغذ به انجام برسانیم.
در بخش دیگری از این نشست، حاضران به طرح نکات، دغدغهها و دیدگاههایشان درباره مسائل مختلف علمی، پژوهشی، فرهنگی و هنری پرداختند و زمینههای شکلگیری همکاری و تقویت تعاملات مشترک میان اداره کل هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران با دانشگاهها، پژوهشگاهها و پژوهشکدههای مختلف مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
غلامرضا اسکندریان(پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات اجتماعی)، مصطفی خزایی(دانشکده شریعتی)، طیبه عزتاللهینژاد(پژوهشگاه میراث فرهنگی)، سید حسین شهرستانی ( پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی )، افشین داورپناه(گروه پژوهش هنر پژوهشگاه علوم انسانی)، سجاد یارمحمدزاده(دانشگاه هنرهای اسلامی فرشچیان)، احمد عابدینی(دانشکده هنر دانشگاه الزهرا)، محمدرضا قربانی پارام(دانشگاه آزاد اسلامی دماوند)، محمدرضا شریفزاده(دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی)، خشایار قاضیزاده (دانشکده هنر دانشگاه شاهد) و صفر سامی، هنرمند خاتمکار ازجمله چهرههای حاضر در این جلسه بودند.
همچنین نمایندگان مراکز دانشگاهی و علمی از نمایشگاه آثار کارتون و کاریکاتور هنرمندان مطرح آمریکای لاتین که این روزها در موزه هنرهای معاصر تهران برپاست، دیدن کردند.
انتهای پیام