مهدی یعقوبی امروز ۲۸ آذرماه، در نشست خبری که در اداره تولیدات گیاهی سازمان پارکهای شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: هرساله خدمات شهری در فصلهای مختلف برنامهریزیهای ویژهای دارد؛ در فصل زمستان عملیاتی در موقع بارش باران و برف داریم. با توجه به حجم فعالیتها و تنوع خدمات شهرداری همه کارکنان در حوزههای مختلف به ویژه حوزه خدمات شهری در ایام سال به صورت دو یا سه نوبت فعال هستند. در برخی فصول نیاز است خدمات ویژهای ارائه شده تا خللی به خدماترسانی عادی وارد نشود، در فصل زمستان نیز با توجه به احتمال بارش باران، برف و یخبندان باید آمادگیهای لازم را داشته باشیم.
وی افزود: تعداد ماشینآلات و تجهیزات مقابله با حوادث غیرمترقبه شامل ١۵۵ تانکر جمعآوری آبهای سطحی، ٢٠۶ دستگاه برفروب، ٧٠٠ عدد باکس شن و نمک، ٢٠ سوله نگهداری تجهیزات و انبار نمک، ۴٨٠٠ عدد کیسه شن، ٢٧١ دستگاه انواع پمپ که شامل پمپهای الکترو پمپ کفکش و لجنکش، موتور پمپ نمکهای سیار و خودمکش، ٣١ مورد سپتیک جمعآوری آبهای سطحی، ۶٢٠٠ نفر نیروی کارگر و ٢٠٠ نیرو برای حوزه فضای سبز و ١۶٠٠ کیلومتر طول کانال هدایت آب سطحی است. لازم به توضیح است از ۱۵۵ دستگاه تانکر در بخش جمع آوری آبهای سطحی ۵۱ دستگاه قابلیت نصب بیل برفروب در صورت نیاز را دارد و همچنین ١٢٠ دستگاه برای فضای سبز استفاده میشود.
یعقوبی بیان کرد: شناسایی ۲۲۰ نقاط آب افتاده و تجمع آب جدید در سال جدید، ١٧۵ نقطه با آبگرفتگی جزیی، ٨ نقطه نیاز به مطالعه دارد و ۴۵ نقطه با مشکل زیرساختی مواجه است، ٨ نقطه نیاز به تملک و ٢٠ نقطه که دارای پروژههای قابل اجرا تا انتهای سال است و ٩ نقطه شناسایی شده برای اجرای پروژهها در سال آینده است.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهردار مشهد ادامه داد: لایروبی بیش از ۳۲۲ کیلومتر کانالهای هدایت آب سطحی، حفر و لایروبی ۱۴۳ حلقه چاه جذبی در نقاط فاقد شبکه جمعآوری آبهای سطحی و نقاط مستعد آبگرفتگی، بروزرسانی و ارتقای سامانههای ارتباطی و نظارت تصویری، بازدید از تجهیزات و امکانات موجود در انبارهای حوادث غیرمترقبه در سطح مناطق و رفع نواقص احتمالی، تأمین مواد یخزدا، بازدید از تأسیسات سطوح غیرهمسطح، آموزش عوامل کارگری، برگزاری مانورهای لحظه صفر در مناطق، اعلام نقاط بحرانی به حوزه معاونت عمرانی برای رفع نواقص، حذف کارتکس و هوشمندسازی فرآیند ثبت صورت وضعیتهای حوادث، بروزرسانی دستورالعملها و فرآیندها، توزیع بیش از ۵۵میلیاردتومان در ۸ ردیف که عمدتاً لایروبی کانالهای هدایت آب سطحی، حفر و لایروبی چاههای جذبی، تأمین تجهیزات حوادث غیرمترقبه و خرید شن و نمک و باکس شن و نمک بوده از دیگر اقدامات است.
وی با اشاره به اقدامات پیش از بارش در حوزه مدیریت شهری تصریح کرد: در ابتدا با اداره کل هواشناسی برای اطلاع از وضعیت جوی ارتباط برقرار میکنیم، سایتهای مربوط به هواشناسی را کنترل و هشدارهای هواشناسی به مناطق شهرداری را ابلاغ میکنیم. اتاق بحران در سازمان مدیریت پسماند در زمان اعلام هشدارها فعال خواهد بود. برابر اطلاعات ثبت شده در هواشناسی شهر مشهد تا این تاریخ با کاهش یک میلیمتری در بارشها نسبت به سال آبی گذشته از ١٩ به ١٨ میلیمتر مواجه بوده است. تعداد هشدارهای اداره کل هواشناسی تاکنون در سال١۴٠٢، ۶٢ هشدار بوده است.
یعقوبی اضافه کرد: در اولویت اول حاشیه خیابانها و بلوارهای اصلی، لچکیها، میادین و پارکهای بزرگ و خطی و اولویت دوم خیابانها، بلوارها و سایر لکههای فضا برای برف تکانی از روی درختان سوزنی برگ، پارکهای بزرگ و پارکهای خطی و سپس سایر پارکها برای برفروبی معابر بوده است. در خصوص تأمین و تدارک لوازم و ابزار مورد نیاز برای برف تکانی درختان و برفروبی معابر ١٨٠ دستگاه اره موتوری، ١۵۶ دستگاه اره تلسکوپی، ١٢۴ نیسان و ٢٠٨٢ عدد پارو پیشبینی شده است.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهردار مشهد گفت: شناسایی درختان خطری و گونههای حساس به سرما و انجام عملیات مورد نیاز از جمله هرس مناسب، نصب قیم مناسب برای درختانی که دارای تنه کج بوده و احتمال خطر سقوط در شرایط بارش برف را دارد، تهیه و نصب کاور برای درختان یا درختچههای حساس به سرما و... انجام شده است که شامل شناسایی ٢٢۵۵ اصله درخت خطری، ٣۵۴ اصله تنه خمیده، ۶۵۴ اصله شاخه زاویه باز، ۵۶۴ اصله درختانی که از حالت عمودی خارج شده و ١۶ اصله دیگر است.
وی خاطرنشان کرد: رئیس اداره فضای سبز، ناظران مقیم و نماینده پیمانکار در مدت انجام عملیات تعیین شده در محدوده تحت نظارت حضور خواهند داشت و کارشناسان اداره کل بهبود محیط زیست شهری نیز روند اجرای عملیات را در این مدت کنترل خواهند کرد. ١٠٩٩ نفر در زمان بارش سبک، ١۵٨٩ نفر در زمان بارش متوسط و ٢١٩۶ نفر در زمان بارش سنگین در حال آمادهباش خواهند بود. همچنین شناسایی و اولویتبندی باغچههای گل فصل بر اساس نوع گونه و حساسیت به سرما انجام شده است که ٢۶ هزار و ۵۴ متر مربع بوده است. ٧٧ مکان برای دپوی موقت ضایعات حاصل از قطاعی و هرس درختان در سطح مناطق ١٣گانه تعیین شده است.
یعقوبی با اشاره به ضرورت فرمدهی مناسب و جلوگیری از رشد نامتعارف و بیرویه گونههای گیاهی، عنوان کرد: هر ساله در فصل زمستان و پس از خزان کامل درختان برای عملیات هرس زمستانه درختان اقداماتی صورت خواهد گرفت و زمان شروع عملیات هرس زمستانه درختان با توجه به شرایط آب و هوایی معمولاً از اوایل دی ماه هر سال است و تا اواخر بهمن ادامه دارد. تاکنون ٣٠٠ هزار اصله درخت در معابر اصلی و حدود ٢١ هزار درخت در معابر فرعی هرس شده است.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهردار مشهد با اشاره به دیگر عملیات خدمات شهری تصریح کرد: عملیات کابلینگ درختان با هدف جلوگیری از شکستن شاخههای تاج درختان در هنگام بارشهای برف سنگین انجام میشود و با برنامهریزی انجام شده در سال جاری برای ١۵٠٠ اصله درخت این اقدامات انجام خواهد شد. عملیات یخآب زمستانه روشی است که غالباً در فصول سرد توصیه میشود، ابتدا خاک کلش شده و سپس در پیش بینی دمای حداقل منفی ۶ و ٧ درجه و مسیرهای آلوده به آفات ریشهخوار به طور کامل آبیاری میشود. همچنین عملیات چالکود درختان به منظور تقویت و تغذیه درختان پهن برگ که با مشکل بستر و حاصلخیزی خاک و در عمق حدود ۷۰ سانتیمتری خاک صورت میگیرد در سال جاری این عملیات برای حدود ٢۵ هزار اصله درخت شناسایی شده انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: تعداد ۵۵ تانکر آبیاری در بخش فضای سبز شناسایی شده که دارای پمپ و تجهیزات مناسب برای استفاده در شرایط بحران و درختان آمادهباش هستند. در مواقع بارش و قبل از بارش از شهروندان خواستاریم زنجیر چرخ و ضدیخ برای وسایل نقلیه شخصی تهیه کنند، خودروهای خود را در زمان بارش برف پارک نکنند و سبب ایجاد راهبندان نشوند. فاضلابهای خانگی را به شبکه فاضلاب شهری متصل کنند. تولید زباله را کاهش دهند و از رهاکردن آن در کانالهای شهری به منظور جلوگیری از گرفتگی کانالها و آب افتادگی در معابر خودداری کنند.
یعقوبی افزود: عدم ساختوساز در نقاط خط القعر و حاشیه و حریم مسیلها، عدم احداث پل روی کانالها و کانیوها به منظور جلوگیری از کاهش حجم رواناب عبوری از مسیر کانالهای هدایت آب سطحی از دیگر اقداماتی است که شهروندان باید انجام دهند. همچنین هنگام بارش برف ترددهای شهری را کاهش دهند و از وسایل عمومی استفاده کنند. از پارک خودروهای شخصی در حاشیه معابر اصلی خودداری کنند، زیرا مانع از عملیات برفروبی و خدمترسانی به موقع میشود.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهردار مشهد ادامه داد: همچنین برفروبی معبر مقابل منازل و واحدهای تجاری و خودداری از پاشیدن برف پشتبامها به معابر، استفاده از شن و یخزداهای تعبیه شده در تقاطعهای غیرهمسطح در صورت نیاز برای رفع لغزندگی، خودداری از رهاکردن زبالهها در سطح شهر جهت جلوگیری از آبگرفتگی معابر به دنبال ذوب یخ از دیگر کارهایی است که شهروندان باید انجام دهند.
۱۸ بازار میوه شهر ما حداکثر ۵ میوه پر نیاز را با ۵ درصد بیش از قیمت کف میدان بار میفروشند
وی در خصوص اقدامات شهرداری برای شب یلدا عنوان کرد: شهرداری خدماتی را در حد بضاعت خود اجرایی کرده تا در زمینه قیمتگذاری میوهها کمک کند. ۴ مجموعه را آمادهسازی کردیم که از ۲۷ آذرماه مشغول به کار شدند. این ۴ مجموعه در میدان جانباز، حاشیه هفت تیر کنار پارک لاله، ورودی پارک ملت و پارک بهشت قرار دارند.
یعقوبی افزود: ۵۰ غرفه در این مجموعهها در نظر گرفته شده و از تولیدکنندگان و کشاورزان دعوت شده تا عرضه مستقیم را بدون سود با عددی که در اختیار میدان بار قرار میدهند، انجام داده و حتی آجیل و خشکبار عرضه کنند. ۱۸ بازار میوه شهر ما نیز از ۲۷ تا ۳۰ آذرماه حداکثر ۵ میوه پر نیاز شامل سیب زرد، قرمز، پرتقال، انار و هندوانه را تنها با ۵ درصد بیش از قیمت کف میدان بار بفروشند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار مشهد بیان کرد: فرمانداری ۶۰ نقطه پیشنهادی اعلام کرده که در اختیار سازمان جهاد کشاورزی و اتاق اصناف قرار دهد تا پای کار بیایند و به تعدیل قیمتها کمک کنند. تاکنون ۲۰ غرفه جانمایی شدهاند. امسال پویش صددانه مهربانی را شروع کردیم که در ۱۸ بازار میوه شهر ما اجرایی شده است. شهروندان در این پویش میتوانند زمان خرید میوه مقداری را اهدا کنند. حرکت خوب دیگر ایجاد سه بازار موقت اشتغال خانگی با ۶۰ غرفه بوده که یک ماه فعال خواهد بود و کمکی به مشاغل خرد خانگی است.
وی با اشاره به اینکه باید تامین آب مورد نیاز فضای سبز را از وابستگی به منابع زیرزمینی خارج کنیم، تصریح کرد: قرار است قراردادی با آبمنطقهای، آبفا و شرکت دیگری منعقد کنیم که حجم بسیار خوبی از پساب تصفیه شده مورد نیاز فضای سبز را تامین خواهد کرد. این تحولی در تامین منابع آبی برای فضای سبز خواهد بود. پرداخت در سال اول تهاتری بوده و این پساب تا ۲۵ سال به صورت رایگان بیش از نیمی از نیاز ما را تامین خواهد کرد.
یعقوبی با اشاره به توسعه فضای سبز بیان کرد: نیاز است در کنار کاهش آلودگی هوا، توسعه فضای سبز را در دستور کار خود قرار دهیم. دولت نیز در این خصوص سهمیهای دارد. چمنی که در مشهد کشت میشود متناسب با اقلیم شهری است اما ما همچنان به علت کمبود آب در حال کاهش سطح کاشت چمن در سطح شهر هستیم. در بخشهایی که به چمن نیاز نبوده، الگوی کاشت را تغییر دادهایم و تا نوروز امسال این روند ادامه دارد. فضای مفرح و سبز مشهد را باید به سمت خشک شدن ببریم و سیاست ما این بوده که به جز کلانپروژهها، توجه به پروژههای کوچک فضای سبز است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار مشهد با اشاره به کمبود آب گفت: دو تصفیهخانه در آزادی و بزرگراه امام علی(ع) در نظر گرفتهایم تا پساب را وارد چرخه کنیم.
مدیریت شهری بیشتر از وظایف خود در زمینه کشفرود عمل کرده است
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص کشفرود تصریح کرد: کشفرود به عنوان یک رود خشک فصلی در مشهد بوده و سازمان جهاد کشاورزی برای کشاورزی در حاشیه کشفرود برنامههایی دارد که امری طبیعی است. مسیر کشفرود وضعیت بسیاری بدی داشته و اکنون با ورود شهرداری و هزینههایی که صورت گرفت، سطح زیادی که نزدیک به بافت شهری بود احیا شد.
یعقوبی ادامه داد: ما نمیتوانیم وظایف دیگر نهادها را به عهده بگیریم و فقط هماهنگکننده هستیم. بالغ بر ٢٠٠ میلیارد تومان در کشفرود برای بهسازی هزینه کردهایم. مدیریت شهری بیشتر از وظایف خود عمل کرده و تصفیهخانه سپتاژ نیز توسط شهرداری اجرایی شده است. در بررسیهای اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز مشخص شد که شهرداری مشهد به درستی وظایف خود را در کشفرود انجام داده است.
تا پایان سال ١٧٠ چشمه سرویس بهداشتی به شهر مشهد اضافه خواهد شد
در ادامه احسان نجاریمقدم، مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص تامین سرویس بهداشتی در سطح شهر اظهار کرد: در سطح مشهد جلساتی با معاون استانداری برگزار شده و هسته مرکزی مشهد به عنوان نقطه کانونی که باید زیرساختهای آن مرتب شود را برای احداث ۲۰۰۰ چشمه سرویس بهداشتی در نظر گرفتهایم.
وی اضافه کرد: در سال ١۴٠١، ١۶ میلیارد اعتبار داشتیم که ٨٠ چشمه سرویس بهداشتی ساخته شد. امسال نیز ۴۶ میلیارد بودجه اختصاص یافته و تا پایان سال ١٧٠ چشمه سرویس بهداشتی به شهر مشهد اضافه خواهد شد.
زمین بازار خودرو در شهرک شیرین تا پایان سال کلنگزنی خواهد شد
در ادامه حسن کلیدری، مدیر عامل سازمان مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری مشهد در پاسخ به سوالی در خصوص بازار خودرو اظهار کرد: بازار خودرو در ماههای گذشته با ظرفیت موجود در ضلع جنوبی جمعه بازار قدیم شناسایی شد. این زمین با کاربری فضای سبز بود و با توجه به موقعیتی که داشت مجاب به راهاندازی مجدد شدیم. جمعهها بیش از ۳۰۰۰ خودرو در این بازار پذیرش میشود که شرایط ایمنی برای شهروندان دارد.
وی اضافه کرد: زمینی در شهرک شیرین پیشبینی شده و امیدواریم کلنگ آن تا پایان سال زده شود. این بازار نیاز به مطالعات دارد و اگر مطالعات به درستی صورت گیرد این بازار سال آینده به محل جدید خود خواهد رفت. نگاه مدیریت شهری این است که چند کاربری داشته باشد و غیر از خودرو، در دیگر روزها نیز کالاهای دیگر به مردم شهر عرضه شود.
انتهای پیام