«هادی رفیعی» قصهگوی زنجانی شرکتکننده در بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی که این روزها در شهر میراث جهانی یزد در حال برگزاریست، با اشاره به اهمیت اشاعه فرهنگ قصه و قصهگویی در میان کودکان، اظهار کرد: به نظر من قصهگویی در میان خانوادهها بسیار کمرنگ شده است و باید در مدارس بیش از پیش به قصهخوانی اهمیت داده شود و اجازه دهند که کودکان نیز داستان را بشنوند و اجرا کنند.
وی با اشاره به ظرفیت فضای مجازی در راستای بیان داستان، تصریح کرد: جای قصه را هیچ چیز نمیتواند بگیرد و داستان باید بهگونهای شکل بگیرد که خود جای خود را در فضای مجازی و در میان خانوادهها باز کند، در گذشته نیز به همین صورت بود، قصه جای خود را در میان خانوادهها باز میکرد و باعث میشد تا خانوادهها دور یکدیگر جمع شوند و به قصهگویی بپردازند.
رفیعی به فضای قصهگویی در استان زنجان نیز اشاره و عنوان کرد: در بخشهای آیینی و سنتی قصهگویی با ادبیات ترکی و نوای آذری آمیخته شده و برای کودکان بیان میشود، بافت سنتی شهرستان نیز باعث آشنایی بیشتر کودکان زنجانی با قصههای سنتی و فرهنگ خود شده است.
وی با بیان این که خود در دنیای قصهها میتواند زندگی کند، گفت: من هر سال برای رسیدن به جشنواره دچار داستانها و اتفاقاتی میشوم که خود این اتفاقات قابلیت تبدیل شدن به داستان را دارند و میتوانند قصههای آینده من را تشکیل دهند.
رفیعی در پایان عنوان کرد: امیدوارم از ظرفیت قصه برای کودکان به درستی استفاده شود و والدین بدانند که قصه همواره در ذهن کودکان باقی خواهد ماند.
انتهای پیام