نگرانی فرمانده منطقه‌ای آمریکا از نزدیکی روابط نظامی روسیه و چین

رئیس فرماندهی هند-اقیانوسیه در ارتش آمریکا اظهار کرد، از بابت افزایش اقدامات نظامی مشترک چین و روسیه در منطقه «بسیار نگران» است.

به گزارش ایسنا، دریادار جان سی. آکوئیلینو، رئیس فرماندهی هند-اقیانوسیه در ارتش آمریکا این هشدار را در توکیو پس از آنکه کره شمالی، یک نگرانی دیگر آمریکا در منطقه، اقدام به آزمایش یک موشک بالستیک قاره پیما کرد و پیشرفت توانمندی‌هایش را به رخ کشید، مطرح ساخت.

آکوئیلینو روز دوشنبه به دیدار مقام‌های نظامی ژاپن در آستانه رزمایش مشترک واشنگتن و توکیو موسوم به Keen Edge ۲۴ در اوایل سال آینده میلادی رفت.

او از چین خواست دست از تشدید تقابلات دریایی با همسایگانش بر داشته و گفت، افزایش فعالیت‌های نظامی مشترک چین و روسیه یک نگرانی جدی در ضمن عملیات نظامی روسیه در اوکراین است.

آکوئیلینو اظهار کرد: «در این مقطع زمانی از نظر من این مساله چیزی بیش از یک پیوند مصلحتی است. با ورود کره شمالی به این پیوند و همکاری پیونگ یانگ و مسکو در کنار این حقیقت که چین پیش از آن تنها شریک کره شمالی محسوب می‌شده، شما با یک گروه بد و یک ترکیب بد همسایگان مواجه می‌شوید.»

کره شمالی در تلاش برای افزایش همکاری خود با روسیه و چین بوده است. مقام‌های غربی نسبت به این ادعا که کره شمالی ممکن است به روسیه موشک و مهمات دیگر در ازای دریافت فن آوری موشکی بدهد، اظهار نگرای کرده‌اند.

بر اساس اعلام وزارت دفاع ژاپن، بمب‌افکن‌های چینی و روسی هفته گذشته پرواز مشترکی بر فراز دریای چین شرقی در جهت آب‌های بین ژاپن و شبه جزیره کره داشتند و جنگنده‌های ژاپنی به مقابله با آنها اعزام شدند.

ژاپن با چین بر سر یک سری جزایر تحت کنترل توکیو در دریای چین شرقی اختلاف ارضی دارد. این کشور چین را تهدیدی برای امنیت ملی خود خوانده و یک برنامه سریع تقویت ارتش خود را به اجرا گذاشته است.

ژاپن به طور خاص نگران افزایش فعالیتهای نظامی مشترک چین با روسیه در اطراف سواحل ژاپن است.

در پی دیدار جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و شی جینپینگ، همتای چینی وی در ماه نوامبر و توافق آنها بر سر تثبیت روابطشان و برقراری مجدد تماسهای نظامی دو کشور، برخوردهای نزدیک هواپیماها و کشتی‌های جنگی چین و ایالات متحده متوقف شده است.

آکوئیلینو گفت، از سه سال پیش درخواستش برای مذاکرات با همتایان چینی بدون جواب مانده و او منتظر است که چین به درخواست جدیدی که اخیرا ارائه کرد پاسخ دهد و هنوز جوابی دریافت نکرده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402092819823
  • خبرنگار : 71415