آیتالله اعرافی رئیس حوزه علمیه کشور در همایش وحدت حوزه و دانشگاه که شامگاه گذشته ۲۷ آذر ماه برگزار شد گفت: ۲۰ هزار نفر از مردم فلسطین مظلومانه به شهادت رسیدند که معادل یک جمعیت یک شهر میشوود اما به فضل الهی محور مقومت توانست گامهای موثری در این زمینه بردارد.
وی در خصوص عظمت شب قدر و پیوند آن با حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: به طور کلی شب دو چهره ملکی و ملکوتی دارد، چرا که خداوند در شب برای بشر آرامش قرار داده است و بدون شب تمدن بشری شکل نمیگرفت، در شب میتوان از سطح ملک به ملکوت رسید و کسی که قدر شب را نداند مانند مرداری میمامند.
اعرافی تصریح کرد:شب قدر همانطور که در قرآن آمده «خیرا من الف شهر» است که منزلت و رازآلود بودن آن قابل مقایسه با شبهای دیگر نیست، حضرت فاطمه (س) نیز خزینه راز آلود خدا و مخزن اسرار الهی است که با این شب پیونده خورده است، به عبارت دیگر کوثر جوشان بودن فاطمه (س) آن را به قدر تبدیل کرده است.
رئیس حوزه علمیههای کشور در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه عنوان کرد: در انقلاب اسلامی شعار وحدت حوزه و دانشگاه در واقع یک راهبرد بنیادی است، چرا که هرگاه این دو نهاد به یکدیگر نزدیک شدند فتوحات زیادی داشتیم و هرگاه این دو نهاد دچار واگرایی شدند در برابر استبداد و استکبار جهانی شکست خوردیم.
وی ادامه داد: راز پیشرفت یک کشور این است که نخبگان آن در یک سطح قابل قبول به فهم مشترک برسند و در مسیر آرمان بزرگ ملت حرکت کنند، حوزویان و دانشگاهیان این وحدت را حق الهی و مردم بدانند تا با این همگرایی بتوانیم در مسیر آرمانهای ملت حرکت کنیم.
اعرافی درباره شکستها و پیروزیهای وحدت حوزه و دانشگاه، تصریح کرد: در ۴۴ سال گذشته در موضوع وحدت حوزه و دانشگاه دو نوع دیدگاه وجود دارد؛ اولین نگاه این است که این وحدت شکست خورده و به کامیابی نرسیده و برخی در نگاهی دیگر میگویند اتفاقا این وحدت کامیاب شده و برکات زیاده هم داشته است که خود من هم قائل به این نظر هستم چرا که در تبادلات حوزه و دانشگاه دهها شاخص داریم که نشان از کامیابی راهبرد بنیادین انقلاب را نشان میدهد.
وی افزود: این همگرایی برای شکل دادن یک الگوی نو گفتمان جدید الهی و تمدنی را میخواهد پایهریزی کند، ناگفته نماند که در طی این سالها ۱۰ هزار نفر از دانشگاهیان برای ادامه تحصیلات تکمیلی خود به حوزه آمدند و همین تعداد از حوزه به دانشگاه رفتند که نشان از تبادلات و همگرایی حوزه و دانشگاه است.
اعرافی با بیان دستاوردها و کاستیهای این وحدت، گفت: این وحدت بدون تردید باید ما را به آرمان ایجاد تمدن نوین اسلامی برساند که در این مسیر دستاوردهایی همچون تربیت شهدای هستهای همچون فخریزاده را داشتهایم اما کاستیها و عقبماندگیهایی داریم که باید به آنها نیز توجه کنیم و رفع این کاستیهای باید در درون این دو نهاد بجوشد و حل شود.
وی تصریح کرد: در قلمرو مباحث بنیادین نیازمند برداشتن گامهای جدید و هوشمندانهتر هستیم به طوری که در حوزه علوم مختلف نیازمند سایه افکنی الهی هستیم و نیاز است که روح فلسفه الهی را بر علوم انسانی القا کنیم، همچنین در یک سری حوزههای باید تعامل میانرشتهای حوزه و دانشگاه نیاز است که در این زمینه کارهای تئوری زیادی انجام شده است.
اعرافی با بیان دیگر دستاورها و همافزاییهای که لازم است این وحدت انجام دهد، اظهار کرد: جهاد تبیین یکی دیگر از کارهایی است که وحدت حوزه و دانشگاه باید انجام دهد، چرا که بحثهای اساسی و مبانی انقلاب هنوز برای برخی جای سوال است و در این حوزه نیازمند پیشگامانی برای تبیین و تعامل میان علوم اسلامی و انسانی هستیم و نکته دیگر اینکه تمام این تلاشها باید با میدان علم گره خورده باشد و نمود آن در قانونگذاری و ایجاد الگوسازی برای سبک زندگی اسلامی دیده شود.
وی در پایان گفت: موقعیت انقلاب اسلامی به گونهای است که گفتمان سازی آن نیازمند پیوند بینالمللی است و نهاد و دانشگاه باید در پیشبرد گفتمان سازی اسلامی و جهانی سازی آن گام بردارند.
انتهای پیام