دکتر «سید مهدی هاشمی باجگانی» امروز سهشنبه ۲۸ آذر ماه در نشست با خبرنگاران ضمن اشاره به پویش ملی سلامت، بر لزوم پوشش ۱۰۰ درصدی این پویش در مناطق روستایی و ۷۰ درصدی آن در مناطق شهری تاکید کرد و گفت: براساس آخرین آمارها تاکنون افزون بر ۲۲۰ هزار نفر از استان در این طرح پویش مشارکت داشتهاند.
وی با بیان این که در این طرح پوشش ۸۰۰ هزار نفر افراد بالای ۱۸ سال در استان یزد به لحاظ غربالگری فشار خون و دیابت مدنظر است، گفت: تاکنون حدود ۸۰ درصد جمعیت روستایی استان در این پویش شرکت داشتهاند ولی اهداف مورد نظر در مناطق شهری استان تحقق نیافته که امیدواریم با اطلاع رسانی بیشتر رسانهها طی دو هفته باقیمانده از زمان این پویش شاهد افزایش مشارکت شهرنشینان یزدی باشیم.
هاشمی یکی از برنامههای مدنظر سند تحولی «یزدنوین» در حوزه بهداشت و درمان را تکمیل زیرساختهای درمانی استان برشمرد و در این باره گفت: تعداد ۹ بیمارستان نیمه تمام در استان شامل تعدادی در حال ساخت مانند بیمارستان اشکذر و تعدادی نیز در مرحله توسعه مانند بیمارستانهای اردکان و میبد تحویل دولت سیزدهم شد ولی طی این مدت با تلاش دولتمردان و مسئولان استان موفق به بهره برداری بیمارستان بحران(فرخی) به صورت رسمی شدیم.
وی با اشاره به پایان عملیات توسعه بیمارستان فاطمه الزهرا(س) مهریز و آغاز بیمارپذیری آن طی یکی دو هفته آینده، گفت: براساس هدفگذاری صورت گرفته، تلاش داریم طی شش ماهه آینده بیمارستانهای شهرستان اشکذر و شهرستان خاتم را راهاندازی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پرشکی یزد از تامین اعتبار طرح توسعه بیمارستان بافق خبر داد و ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهره برداری از این طرح طی چند ماه آینده، گفت: بیمارستان کاملاً خیری شهرستان مروست براساس تعهد خیر قرار است تا یک سال آینده آماده بهره برداری شود.
وی از آماده شدن بخش اورژانس بیمارستان اردکان و افتتاح آن در ایام الله دهه فجر خبر داد و گفت: طرح توسعه بیمارستان صدارت اردکان نیز با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی تا سال آینده آماده بهرهبرداری خواهد شد.
تجهیز و افزایش خوابگاههای دانشجویی علوم پزشکی یزد
هاشمی از پیگیریهای صورت گرفته برای افزایش اتاقهای عمل بیمارستان میبد و اصلاح درمانگاهها و تکمیل بخش ویژه این بیمارستان سخن گفت و افزود: متاسفانه پژوهشکده ناباروری یزد با پیشرفت کندی در حال ساخت است که امیدواریم نظر به نیازمندی این طرح به بودجه زیاد، این اعتبار را از طریق قانون مولدسازی تامین و به این طرح نیز سرعت بدهیم.
وی از راهاندازی و در آستانه افتتاح قرار گرفتن دستگاههای ام.آر.آی در شهرستانهای ابرکوه، مهریز و تفت خبر داد و گفت: خوشبختانه عملیات اجرایی طرحهای درمانی استان عمدتاً با روند خوبی در حال انجام است.
وی به تکمیل و راهاندازی چند مرکز جامع سلامت در شهرستانهای مختلف در حوزه بهداشت اشاره و اضافه کرد: نظر به این که مطالبه یک سوم دانشجویان علوم پزشکی یزد در رابطه با خوابگاه است تاکنون دو خوابگاه به این مجموعه اضافه شده و با اختصاص ۱۰ میلیارد تومان طی یک سال گذشته امکانات داخلی خوابگاهها نیز به روزرسانی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی از اولویتهای این دانشگاه را اهتمام به موضوعات فرهنگی دانشگاه و دانشجویان ذکر و در این باره به برگزاری اردوهای اردوهای پیشرفت، راهیان نور و اماکن دینی و مذهبی و نیز برگزاری پویشها و کارگاههای آموزشی برای اساتید و دانشجویان اشاره کرد.
هاشمی با اشاره به انتخاب چهار نفر از اساتید این دانشگاه در بین دانشمندان برتر جهان، گفت: خوشبختانه تنها طی شش ماهه ایتدایی امسال تعداد ۱۲ شرکت به شرکتهای دانشبنیان دانشگاه افزوده شده و علاوه بر این نیز در المپیاد دانشجویان پزشکی کشور موفق به کسب مدالهای رنگارنگی شدیم.
پذیرش معادل جمعیت یزد در اورژانس استان طی ۶ ماه
دکتر «سید کاظم رضوی» معاون درمان دانشگاه نیز در این نشست اظهار کرد: تنها طی شش ماهه ابتدایی امسال یک میلیون و ۱۴۷ هزار و ۷۴۱ نفر در اورژانس یزد پذیرش شدند به طوری که تنها در اورژانس بیمارستانهای رهنمون و شهید صدوقی روز ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر پذیرش میشوند.
وی گفت: تنها در آبانماه گذشته هفت هزار ماموریت توسط اورژانس استان انجام شده که منجر به ارائه خدمت به شش هزار و ۸۰۰ مصدوم شده است و علاوه بر این نیز هفت ماموریت امداد هوایی نیز در ماه گذشته صورت گرفته است.
معان درمان استان از بستری ۷۸ هزار و نیز ۹۶ هزار مورد جراحی در مراکز درمانی استان طی شش ماهه اول امسال خبر داد و گفت: طی این مدت تنها سه کلینیک بزرگ شهر یزد بیش از ۲۴۰ هزار نفر را پذیرش کرده است.
رضوی با بیان این که آزمایشگاه مرکزی یزد در این مدت حدود ۱۰ هزار نفر را پذیرش کرده است، گفت: به عبارتی این آزمایشگاه روزانه ۸۰۰ نفر را پذیرش و براساس آمارها هر روز ۱۳ هزار آزمایش را با نرخ دولتی انجام میدهد.
وی از اعمال ۳۵۰ مورد کد ۲۴۷ برای بیماران دچار سکته قلبی با رشد ۲.۲ برابری نسبت به مدت مشابه قبل خبر داد و گفت: برای اولین بار در استان، مرکز ناباروری سطح دو در شهرستان ابرکوه راهاندازی شده که این مرکز با ارائه خدمت به بخش زیادی از بیماران، مانع از مراجعه آنان به مرکز استان جهت درمان میشود.
همخوانی اهدای عضو یزد با شاخصهای بین المللی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که استان یزد طی سه سال گذشته رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: استان یزد تنها استانی در کشور است که از این حیث با شاخصهای بین المللی همخوانی دارد و این در حالیست که از ابتدای امسال تاکنون ۳۹ مورد اهدای عضو در استان ثبت شده است.
وی دیابت و سرطان را جزو بیماریهای شایع استان با تلفات و خسارات بالا خواند و گفت: بر همین اساس یزد باید مطابق با سند تحولی یزدنوین به قطب تشخیص زودهنگام و درمان این بیماریها در کشور تبدیل شود که در همین راستا نیز امسال تجهیزات پت اسکن و شتابدهندههای خطی برای تشخیص و درمان در استان خریداری و نصب شده است.
رضوی در پایان در مورد شیوع بیماریهای فصلی و آنفلوانزا در استان نیز گفت: خوشبختانه از این حیث حتی به وضعیت زرد نیز نرسیدیم و مشکلی تاکنون در این باره نداشتهایم.
مشارکت ۲۷ درصدی یزدیها در پویش ملی سلامت
دکتر «محسن میرزایی» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز در این نشست به موضوع پویش ملی سلامت اشاره و عنوان کرد: تا روز گذشته ۲۲۵ هزار و ۵۰۲ نفر از استان در غربالگری فضار خون بالا و دیابت شرکت کردهاند که ۲۷ درصد گروه هدف در استان را شامل میشوند.
وی میزان این مشارکت را در مناطق روستایی استان ۷۸.۵ درصد و در مناطق شهری ۱۹.۵ درصد ذکر کرد و گفت: ۳۷ هزار و ۸۵۰ از افراد غربالگری شده دارای سابقه فشار بالا و ۴۶۰۰ نیز نیز مشکوک به پرفشاری بودند، همچنین ۲۵ هزار و ۴۱۷ نفر دارای سابقه دیابت، ۱۸ هزار در مرحله پیش دیابت و ۲۶۰ هزار نفر هم مشکوک به دیابت شناسایی شدند که پس از بررسیها و آزمایشات نتایج نهایی مشخص خواهد شد.
انتهای پیام