تهدید کیم جونگ اون به انجام «اقدامات تهاجمی بیشتر» علیه آمریکا

رسانه دولتی کره‌شمالی امروز (سه‌شنبه) گزارش داد، رهبر این کشور ضمن تهدید نسبت به انجام «اقدامات تهاجمی بیشتر» علیه ایالات متحده، خواستار نابودی «تهدیدات فزاینده ائتلاف نظامی آمریکا-کره‌جنوبی» شد.

به گزارش ایسنا، «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی این اظهارات را پس از سومین آزمایش پیشرفته‌ترین موشک کشورش که قادر است به سرزمین‌های ایالات متحده حمله کند، عنوان کرد.

طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بیانیه‌های کیم نشان می‌دهند که او در تقویت و تدام آزمایش‌های تسلیحاتی کره‌شمالی مصمم است و ظاهرا به انجام این اقدامات تا انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا ادامه خواهد داد. اما با این حال، برخی ناظران می‌گویند که کره‌شمالی باید آزمایش‌های مهم دیگری را انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که موشک‌ها به خوبی کار می‌کنند و قادرند سرزمین اصلی ایالات متحده را هدف قرار دهند.

بنابرآنچه خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی موسوم به کی‌سی‌ان‌ای گزارش داده، کیم جونگ اون پس از آزمایشی که روز دوشنبه انجام داد، گفت: این آزمایش نشان داد که اگر آمریکا تصمیم اشتباهی علیه کره‌شمالی بگیرد، پیونگ‌یانگ چگونه پاسخ می‌دهد.

این خبرگزاری به نقل از رهبر کره‌شمالی نوشت: هرگز نباید تهدیدهای نظامی نسنجیده و غیرمسؤولانه را نادیده گرفت، بلکه باید با اقدامات تهاجمی بیشتر با آنها مقابله کرد.

در پی آزمایش موشکی پیونگ‌یانگ، وزارت دفاع کره‌شمالی، آمریکا و کره‌جنوبی را به آماده شدن برای «جنگ هسته‌ای» متهم کرده و هشدار داد که هرگونه استفاده از زور علیه پیونگ‌یانگ «با پاسخی پیشگیرانه و ویرانگر» مواجه خواهد شد.

روز دوشنبه کره‌شمالی سومین آزمایش موشک «هوآسونگ-۱۸»، موشک بالستیک بین قاره‌ای با سوخت جامد را انجام داد. دو آزمایش پیشین دیگر در ماه‌های آوریل و ژوئن انجام شد.

طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، موشک «هوآسونگ-۱۸» می‌تواند حدود ۸۱۰۰ مایل را طی کند و در عرض نیم‌ساعت به ایالات متحده برسد. در سال‌های اخیر کیم جونگ اون متعهد شد که موشک بالستیک قاره‌پیمایی را توسعه خواهد بخشید که بتواند در مسیری عادی ۱۵ هزار کیلومتر یا حدود ۹۳۲۰ مایل را طی کند.

کارشناسان حوزه موشک می‌گویند، طول پرواز اضافی همچنین بدین معناست که کره‌شمالی می‌تواند محموله‌های سنگین‌تری را در مسافت‌های کوتاه‌تر حمل کند.

آزمایش موشکی روز دوشنبه کره‌شمالی در ساعت ۸:۲۴ صبح به وقت محلی در نزدیکی پیونگ‌یانگ انجام شد. طبق آنچه مقامات کره جنوبی و ژاپن می‌گویند، این موشک حدود ۳۷۰۰ مایل ارتفاع داشت، حدود ۶۲۰ مایل پرواز کرد و تقریبا ۷۳ دقیقه در هوا ماند.

«جان سی. آکیلینو» فرمانده نیروهایی آمریکایی در مقر هند- اقیانوسیه روز دوشنبه بیان کرد: ایالات متحده، کره‌جنوبی و ژاپن کشتی‌هایی را جهت دفاع در برابر پرتاب موشکی کره‌شمالی مستقر کرده بودند. وقتی با هم هستیم، قوی‌تر هستیم.

در همین حال، وزیر امور خارجه چین با معاون وزیر خارجه کره‌شمالی در پکن گفت‌وگو کرد و متعهد شد که ارتباطات و هماهنگی دوجانبه را در زمینه‌های مختلف تقویت کند؛ اما مشخص نیست که آیا آنها درباره این پرتاب موشکی بحث و رایزنی کرده‌اند یا خیر.

هفته گذشته آمریکا و متحدان آسیایی‌اش توافق کردند که با افزایش همکاری‌های امنیتی سه‌جانبه (آمریکا، کره‌جنوبی و ژاپن) در منطقه و تقویت رزمایش‌های نظامی ترکیبی که کیم جونگ اون آن‌ها را «تمرینات جنگی» می‌خواند، به اقدامات این کشور پاسخ دهند.

واشنگتن، سئول و توکیو همچنین نسبت به تجارت احتمالی تسلیحات میان روسیه و کره‌شمالی ابراز نگرانی کردند. آن‌ها ادعا می‌کنند که شاید کیم جونگ اون مهمات مهمی را برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه فراهم کنند تا آن‌ها را در جنگ اوکراین استفاده کند.

کره‌جنوبی در ماه گذشته میلادی در واکنش به پرتاب یک ماهواره شناسایی توسط کره‌شمالی، بخشی از تعهدات خود در «توافق جامع نظامی ۲۰۱۸»، معاهده‌ای که با طرح مجموعه‌ای از اقدامات نظامی، سعی در کاهش تنش‌ها میان دو کره داشت را به حالت تعلیق درآورد. سپس پیونگ‌یانگ در اعتراض به این اقدام سئول، به‌کلی این توافق را فسخ کرده و از آن زمان تا امروز تسلیحات نظامی سنگینی را در مرز خود با کره جنوبی مستقر کرده‌است.

همچنین در بحبوحه تنش‌ها با کره‌شمالی، کره‌جنوبی چندی پیش از پرتاب موفقیت‌آمیز اولین ماهواره تجسسی نظامی ساخت کشور خود خبر داد. این ماهواره حمل شده توسط موشک «فالکون ۹ اسپیس‌ایکس» از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ آذر ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402092819488
  • خبرنگار : 71660