رحمان ایرانپور با اشاره به تولید ۶۰ هزار و ۶۵۰ تن یونجه در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در همدان، اظهار کرد: یونجه به علت غنی بودن از پروتئین، درصد بالای کلسیم و درصد کم سلولز بهترین منبع غذایی برای دام و طیور محسوب میشود و این محصول نقش بسزایی در حاصلخیزی خاک دارد.
وی با بیان اینکه یونجه با داشتن ریشههای عمیق، تخلخل خاک را افزایش داده همچنین سبب سهولت جریان آب و هوا و افزایش فرآیند تثبیت ازت در خاک میشود ،افزود: یونجه چند ساله نیز ازت زیادی بر جا گذاشته به طوری که پس از برداشت حجم زیادی ریشه در خاک باقی میماند از همین رو سبب افزایش ماده آلی خاک میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، ایرانپور در ادامه با تاکید بر اینکه رقم یونجه همدانی از ارقام بومی ایران و مناسب برای کشت در مناطق سردسیر است، اضافه کرد: در شهرستان همدان بیش از ۴۰۰۰ هکتار از اراضی آبی تحت کشت یونجه همدانی قرار دارد.
ایرانپور با بیان اینکه تولید سالیانه این محصول چهار تا پنج چین و میانگین عملکرد ۱۵ تن در هکتار است ،خاطرنشان کرد: در شهرستان همدان سالانه حدود ۶۰ هزار و ۶۵۰ تن یونجه تولید میشود.
انتهای پیام