محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در پیامی به هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، این سینما را سازنده اندیشه دانست.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، در این پیام نوشته شده است: «هوالمصور
هنر آرمانی، هنری که انقلاب اسلامی به آن میپردازد، هنر انسانسازی است. سینمای مستند به واسطه نزدیکبودن به این ساحت، و به دلیل دوری از مناسبات تجاری و پسند عامه، متعالی و سازنده نگاه ها و اندیشههاست.
جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» در مسیری که امسال به هفده سالگی می رسد، در عنفوان جوانی و بالندگی است. امسال حضور جوانان، مستندسازان نسل تازه، هنرمندان مستعد و توانا و باانگیزه که در استانها سینمای مستند را دنبال میکنند، نویددهنده روزهایی پررونق برای این رویداد مهم منطقه است.
اهتمام سازمان سینمایی کشور، با محور «اخلاق، آگاهی، امید»، تبدیل رویدادهای هنری و جشنوارهها، به محلی برای دیده شدن هنرمندان مختلف و ایجاد انگیزه برای فعالیت آنان است و «سینماحقیقت» از رویشگاههای اصلی نیروی انسانی سینماست.«سینماحقیقت» از رویدادهای جریانساز و غنی سینمای ایران، مرجعی ارزشمند و بی همتا، برای تاریخ، هویت، سبک زندگی ایرانی- اسلامی و روایت اسطورههاست و می تواند غنیترین جلوهگاه برای شناسایی فرهنگ متنوع اقوام ایرانی و رنگارنگیهای زبانی، آئینی، جغرافیایی، تاریخی آن باشد؛ مضافا، که امروز با رویکردهای حمایتی سازمان سینمایی از ظرفیت های مغفول شاهد نوزایی و رویشهای تازه در حوزه سینمای استانی هستیم. به میزانی که سینمای مستند قدرت بازآرایی خلاقانه از شرایط جامعه، آسیبهای اجتماعی، رنجها، ارزشها، شاخصهها و زیباییهای یک جامعه دارد سایرگونههای تصویری و سینمایی ندارد.
این سینما میتواند به اعتلا و بازشناسی و رشد فرهنگ عمومی جامعه کمک کند و در صحنه دیپلماسی عمومی نیز، مقتدرانه، غنای فرهنگی و تاریخی و ارزشهای یک ملت را به نمایش بگذارد. دنیای امروز، دنیای روایتهاست و نقطه تبلور آن پیش روی ماست: «غزه». «غزه» میدانی است که روایت حق و باطل در آن جان گرفته و انحصار را از رسانههای غربی و معاند گرفته است. سینمای مستند و سینماگران متعهد، در چنین بزنگاههایی، در روند تاریخ جهان نقشآفرین می شوند. اگر سید شهیدان اهل قلم نبود، اگر سینمای اشراقی و نگاه عارفانه او به دفاع مقدس نبود، نه تنها تاریخ که سینمای ایران، تصاویر و شخصیتهایی ناب را از دست می داد. اگر زنده یاد نادر طالب زاده و روحیه حق طلبانهاش، نبود، چه بسیار لحظات ناب که از آرمانخواهان و دوستداران انقلاب اسلامی و عدالتجویان جهان ثبت و ضبط نمی شد. شاید رسالت سینمای مستند ایران و مستندسازان که عرصهای همچون «سینماحقیقت» دارند، توجه و تمرکز بیشتر به تشخیص روایت صادقانه و مغرضانه و اهتمام به خلق تصاویری واقعی در راستای منافع ملی و عزت و کرامت انسانی است.
پوستر و تیزر فیلم مستند «در گرو عشق» به کارگردانی مینا قاسمی زواره رونمایی و منتشر شد.
به گزارش ایسنا به نقل از مشاور رسانهای فیلم مستند «در گرو عشق» به کارگردانی مینا قاسمی زواره و تهیه کنندگی علیرضا دهقان و مینا قاسمی زواره دربخش نمایش ویژه(غیر رقابتی)در هفدهمین دوره جشنواره سبنما حقیقت به نمایش در میآید.
موضوع این فیلم در مورد چند شخصیت کبوتر باز متفاوت است که هر کدام قصهها و داستانهای عجیبی در مورد علت عشق و علاقه به کفتر دارند. مسابقات گرو (کبوترپرانی) در عید کبوتربازها( تیرماه) به مدت یک ماه برگزار میشود و در این مستند با چهره جدیدی از سبک کبوتر بازی مدرن آشنا میشویم. کبوتر بازی و مسابقات گرو(کبوترپرانی) در گذشته به عنوان یک ناهنجار و تهدید اجتماعی تلقی میشد و اما در این فیلم میتوان با آن روی سکه ماجرای کبوتر بازی در ایران که اتفاقا میتواند فرصت هم باشد رو به رو شد.
فرصت از این رو که مسابقات آن در تیرماه میتواند جنبه گردشگری داشته باشد، همچنین گردش اقتصادی قابل توجه و ایجاد اشتغال در فرآیند تبدیل آن به یک صنعت-فرهنگ و….
در گرو عشق فیلمی است در باب عشقی متفاوت که عشاقش میگویند: ما خلافکار نیستیم، عشقبازان فقط نگاهشان به آسمان است!
مینا قاسمی زواره ساخت فیلمهای مستندی همچون سمفونی امنیت، آنشب، روزهای سربی، نام من زبیر است و اتاقک را در کارنامه خود دارد.
اولین نمایش و رونمایی از فیلم روز چهارشنبه۲۹آذر ساعت ۲۲در پردیس چارسو است.
در آستانه نمایش این فیلم پوستر و تیزر آن رونمایی و منتشر شد.
پوستر این فیلم توسط مصطفی حسنبیگی طراحی شده و تیزر آن را الهام معظمی گودرزی ساخته است.
عوامل این فیلم عبارتند از:کارگردان: مینا قاسمی زواره، تهیهکنندگان: مینا قاسمی زواره، علیرضا دهقان، دستیار کارگردان: فاطمه زهرا قاسمی تدوین: مهدی ایروانی، مدیر تولید: بهزاد غلامی، مجری طرح: موسسه مزرعه فیلم، پژوهش: فاطمه زهرا قاسمی، میناقاسمی زواره نرجس اشکی، عکاس: معین باقری، مدیر فیلمبرداری: مهدی بهبهانی،صدابرداران: علی غیاثوند، یعقوب عبداللهی، طراحی و ترکیب صدا: حسن مهدوی، آهنگساز: سپهیار سازش، طراحی لوگو و تیتراژ: مهدیار سزاوار، تهیه شده در گروه هنری مینآذر.
اولین جلسه «فیلم خبر» امروز ۲۷ آذرماه در اولین روز از جشنواره «سینماحقیقت» ۲۰ مستند بررسی میشوند.
فردا دوشنبه ۲۷ آذرماه همزمان با اولین روز از هفدهمین جشنواره فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، اولین جلسه «فیلم خبر» توسط مرتضی کاردر بهعنوان مجری و کارشناس آغاز به کار میکند.
در اولین روز از این برنامه که از ساعت ۱۱ آغاز میشود و تا ساعت ۱۹ ادامه دارد فیلمهای زیر به ترتیب بررسی میشوند:
۱. «رزیدنت» اثر امیرمحمد کوچکزاده، از بخش بلند مسابقه ملی
۲. «تکثیر در اسارت» اثر مهدی ایمانی شهمیری، از بخش بلند مسابقه ملی
۳. «زیبا، لذیذ، مبتذل» اثر امیررضا جوادی، از بخش بلند مسابقه ملی
۴. «عیدوک» اثر امیر عسکری، از بخش بلند مسابقه ملی و جایزه شهید آوینی
۵. «بحران خاموش» اثر محمدحسین حقیقی، از بخش بلند مسابقه ملی
۶. «به شکوه نگاه میکنم» اثر پیام میرتبریزیان، از بخش نیمه بلند مسابقه ملی
۷. «آب بندان» اثر رضا اکبریان گالشکلایی، از بخش نیمه بلند مسابقه ملی
۸. «داریک» اثر سید علی غمخواری، از بخش نیمه بلند مسابقه ملی
۹. «اسلحه مادری» اثر سیده زهرا موسوی ازغندی، از بخش نیمه بلند مسابقه ملی
۱۰. «جویندگان» اثر مجید فتحی، از بخش نیمه بلند مسابقه ملی
۱۱. اُ- ۳۲۴ اثر مهدی حاجی یوسف، از جایزه شهید آوینی
۱۲. «سگخور» اثر فتحالله امیری و نیما عسگری، از بخش کوتاه مسابقه ملی
۱۳. «آخرین خداحافظی» اثر احسان صبوری، از بخش کوتاه مسابقه ملی
۱۴. «هزار و یک شب بلدیه» اثر احمد صراف یزد، از بخش کوتاه مسابقه ملی
۱۵. «ترانههای روز» اثر مهدی رخشانی، از بخش کوتاه مسابقه ملی
۱۶. «تیمو» اثر رضوان بوستانی، از بخش کوتاه مسابقه ملی
۱۷. «داستان بارانی» اثر حسین نژاد موسی، از جایزه شهید آوینی
۱۸. «برار انسیه» اثر سید صادق کاظمی، از جایزه شهید آوینی
۱۹. «سالهای سرخ» اثر میلاد محمدی، از جایزه شهید آوینی
۲۰. «آخرین زنگی زمانه» اثر مهرداد خاکی، از جایزه شهید آوینی
حضور سازمان سینمایی سوره با ۸ اثر در جشنواره «سینماحقیقت»
مرکز مستند سوره و مرکز مستند سفیرفیلم از مراکز وابسته به سازمان سینمایی سوره امسال با ۸ اثر در جشنواره «سینماحقیقت» حضور دارند.
در هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت»، مرکز مستند سوره و مرکز مستند سفیرفیلم از جمله مراکز زیرمجموعه سازمان سینمایی سوره جمعا با ۸ اثر در این رویداد حاضر میشوند.
مرکز مستند سوره با چهار اثر «جمالالدین»، «ارجنا»، «داستان بارانی» و «محرمانه دوحه» در جشنواره «سینماحقیقت» حضور دارد.
مستند «جمالالدین»، محصول مرکز مستند سوره، به تهیهکنندگی امیر روئینی و کارگردانی امیر روئینی و علی کوشا که در بخش مسابقه ملی «سینماحقیقت» حاضر است، نگاهی به زندگی و فعالیتهای مبارزاتی سیدجمالالدین اسدآبادی، اندیشمند سیاسی دارد و در واقع پرترهای از ایشان در واقعه دراماتیک نهضت توتون و تنباکو است.
مستند «ارجنا»، محصول مرکز مستند سوره و حوزه هنری چهارمحال و بختیاری، به نویسندگی و کارگردانی عباس رفیعی مرغملکی در بخش مسابقه ملی «سینماحقیقت» حضور دارد. «ارجنا» مستندی با موضوع محیط زیست است که با تکیه بر توجه به احیای جنگل و حفظ محیط زیست تولید شده است.
مستند «داستان بارانی» به نویسندگی و کارگردانی حسین نژادموسی و تهیهکنندگی مجتبی احسانی و هاشم مسعودی محصول مشترک حوزه هنری استان خراسان رضوی و مرکز مستند سوره است که در بخش شهیدآوینی «سینماحقیقت» حضور دارد. «داستان بارانی» درباره مردیست که زندگیاش را از راه صافکاری میگذراند اما مسایلی در گذشته او باعث شده است در شرایط روحی و جسمی حادی قرار بگیرد. وی تصمیم میگیرد قبل از مداوا برای دیدن دوست قدیمیاش به سفری هزار کیلومتری برود.
مستند «محرمانه دوحه» به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی محمدحسن یادگاری در بخش نمایش ویژه «سینماحقیقت» حاضر است. این اثر که محصول مرکز مستند سوره و باشگاه روایت کلمه است، به روایت حضور تیم ملی فوتبال ایران و هوادارانش در جام جهانی ۲۰۲۲ و حواشی آن میپردازد.
همچنین مرکز مستند سفیر فیلم نیز با چهار مستند «رویای بزرگ»، «بچه دزد»، «رزیدنت» و «مقدسنما» در بخش مسابقه ملی جشنواره «سینماحقیقت» حضور دارد.
مستند «رویای بزرگ» به کارگردانی احسان مشکور و تهیهکنندگی حسین محمدی واله درباره رشد ورزش والیبال ایران از دهه هفتاد تا دهه نود و تبدیل شدن ورزش والیبال ایران به قطبی در جهان است.
مستند «بچه دزد» به تهیهکنندگی و کارگردانی علی پورمومن به ماجرای «داریوش حیدری» پرداخته که به عنوان کودکی با ناهنجاری اوتیسم توسط دولت دانمارک از خانوادهاش جدا شده است و سرگذشت مادر داریوش و تلاش های او برای بازگشت فرزندش به آغوش خانواده را روایت کرده است.
مستند «رزیدنت» به تهیهکنندگی محمدتقی بستجانی و کارگردانی امیر کوچکزاده است به ماجرای رزیدنتهای پزشکی، سختیها و دشواریهایی که آنها در مسیر اتمام دوره رزیدنتی متحمل میشوند و همچنین به مافیای پزشکی در ایران پرداخته است.
مستند «مقدسنما» به کارگردانی امیرعباس کنعانی هرندی و تهیهکنندگی محمد نجفی به موضوع اسلام سیاسی و غیر سیاسی پرداخته است که نماد اسلام غیرسیاسی انجمن حجتیه در نظر گرفته و تلاش شده است سرگذشت این انجمن از زمان تشکیل تا ابتدای انقلاب اسلامی را روایت کند.
پوستر مستند «همسفر» رونمایی شد / روایتی از بنیانگذار اردوهای جهادی
مستند «همسفر» پس از پایان مراحل فنی آماده نمایش در هفدهمین جشنواره سینماحقیقت شد.
«همسفر» به کارگردانی محمدحسین حیدری و تهیهکنندگی محمدجواد امیرانی پس از پایان مراحل فنی آماده نمایش و حضور در هفدهمین جشنواره سینما حقیقت شد.
همزمان با آغاز جشنواره سینماحقیقت، از پوستر این مستند رونمایی شد.
حیدری پیش از این کارگردانی آثار مختلفی از جمله «مهین» را برعهده داشته است.
عبدالله والی، که او را پدر جهادگران نیز مینامند مسئول کمیته امداد امام خمینی و نماینده امام خمینی در منطقه محروم بشاگرد بود که در اردیبهشت سال ۸۴ درگذشت.
مستند «همسفر» سعی کرده تا داستان زندگی و فعالیتهای جهادی مرحوم حاج عبدالله والی را از منظر دوستان و آشنایان ایشان روایت کند.
در خلاصه داستان این مستند آمده است: روبن یک فرد ارمنی است که گردش روزگار او را با حاج عبدالله والی روبرو میکند و همسفر حاج عبدالله میشود.
مستند «همسفر» امروز ساعت ١٩:٣٠ در سالن ٣ پردیس سینمایی چهارسو برای نخستین بار اکران میشود.
پوستر مستند «دنده چپ» رونمایی شد
پوستر فیلم مستند «دنده چپ» به کارگردانی و تهیه کنندگی امیر محمد احمدی در آستانه اولین اکران خود در بخش مسابقه نیمه بلند هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» رونمایی شد.
مستند «دنده چپ» در دومین روز از جشنواره «سینما حقیقت» روز سه شنبه ۲۸ آذر ساعت ۲۱:۳۰ در سالن پنج اولین اکران خود را خواهد داشت و دومین اکران این فیلم مستند روز پنجشنبه ۳۰ آذر ساعت ۱۷:۳۰ در سالن شش خواهد بود.
جلسه نقد و برسی فیلم «دنده چپ» نیز روز چهارشنبه ۲۹ آذر ماه ساعت ۱۳:۴۵ با حضور محمود گبرلو در سالن فیلم خبر برگزار خواهد شد.
این مستند در مورد چند روز از زندگی دکتر جامه بزرگی عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران است که در نبود همسرش درگیر نگهداری از فرزندانش میشود.
امیر محمد احمدی فارغ التحصیل سینما گرایش تدوین است و مستند «دنده چپ» دومین تجربه کارگردانی او بعد از فیلم مستند «خشک سالی و دروغ» است
عوامل فیلم عبارتند از : طراح پوستر امیرمحمد احمدی، فیلمبردار، افشین خسروآبادی، اصلاح رنگ و نور: شهریار سپهری، مشاوران پروژه: حامد شکیبا نیا، امیرحسین جهددوست، روانشناس کودک: محدثه رضاجو، تدوین: امیر محمد احمدی، روابط عمومی و مشاور رسانه: رضا پورزارعی.
تیزر مستند «اَرجِنا» منتشر شد/ قصهِ نذرِ مردی ۸۴ ساله برای حفاظت از محیط زیست
مستند «اَرجِنا» به نویسندگی و کارگردانی عباس رفیعی مَرغمَلکی محصول مشترک حوزه هنری چهارمحال و بختیاری و مرکز مستند سوره است که در بخش مسابقه ملی هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» حضور دارد.
همزمان با رونمایی از پوستر و تیزر «اَرجِنا»، برنامه نمایش آن در جشنواره «سینماحقیقت» اعلام شد. این اثر دوشنبه ۲۷ آذر سانس ۱۵ در سالن ۶ و پنجشنبه ۳۰ آذر سانس ۱۹:۳۰ در سالن ۵ پردیس سینمایی چهارسو اکران میشود.
این مستند که با موضوع توجه به احیای جنگل و حفظ محیط زیست تولید شده است، زندگی مردی ۸۴ ساله در مناطق چهارمحال و بختیاری را به تصویر میکشد که برای حفظ و نگهداری زیست بوم خود از خطراتی همچون آتش سوزی، نذر کرده است از مراتع، جنگلها و گونههای مختلف گیاهی نگهداری کند.
عوامل «اَرجِنا» عبارتند از؛ تهیهکننده، نویسنده و کارگردان: عباس رفیعی مَرغمَلکی، فیلمبردار: محمد قلیپور دشتکی، صدابردار: احسان عبدالله زاده، تدوین: هادی اسپنانی، اصلاح رنگ و نور: حمیدرضا فطوره چیان و برنا جمشیدی، طراحی و ترکیب صدا: سعید بهرامی، مدیر تولید: خدیجه ملکپور دهکردی و فاطمه جلالی، برنامهریز: مریم ساعدی، ترجمه و زیرنویس: رضا تاریوردی، عکاس: محسن آذرمهر، طراح پوستر: پدرام فرخنیا، مجری طرح: موسسه سینمایی آسمان تصویر و محصول: حوزه هنری چهارمحال و بختیاری و مرکز مستند سوره.
در آستانه رونمایی در هفدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت»، تیزر رسمی فیلم مستند سینمایی «مشت در نمای درشت» به کارگردانی محمدصالح حجتالاسلامی منتشر شد.
مستند سینمایی «مشت در نمای درشت» به کارگردانی و تهیهکنندگی محمدصالح حجتالاسلامی و محصولی از مرکز هنری رسانهای سلوک، در بخش نمایش ویژه هفدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» و دوشنبه ۲۷ آذرماه ساعت ۲۲ در سالن ۴ پردیس سینمایی چارسو اکران خواهد شد.
تیزر رسمی «مشت در نمای درشت» که توسط ملیکا خداوردی ساخته شده است، در آستانه اولین اکران این فیلم در جشنواره سینماحقیقت رونمایی و منتشر شد.
«مشت در نمای درشت» نمایی سینمایی از فراز و فرودهای زندگی هنری و حرفهای شاعری برجسته است که از زبان خود، خانواده، دوستان و همکارانش روایت میشود. در این فیلم مستند درباره ابعاد هنری و فعالیتهای زندهیاد سیدحسن حسینی مصاحبه شده است که اسامی مصاحبهشوندگان به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: اسماعیل امینی، پرویز بیگی حبیبآبادی، محمدرضا ترکی، زهیر توکلی، سید حسین حسینی، سیدحامد حسینی، مرتضی سرهنگی، هادی سعیدی کیاسری، حسن صیادی، محمدصادق صیادی، محمد عزیزی، حسین قلعهقوند، شهرام گیلآبادی، جواد محقق، یوسفعلی میرشکاک، سید احمد نادمی و سعید یوسفنیا.
انتهای پیام