مساحی ۱۹۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کبودراهنگ

مدیر جهادکشاورزی شهرستان کبودراهنگ از مساحی ۱۹۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.

علی سرخوش با اشاره به ضرورت مساحی اراضی زراعی و باغی گفت:  مساحت کل شهرستان کبودراهنگ بیش از ۳۶۰ هزار هکتار است بوده که از این میزان ۲۲۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و ۹۵ هزار هکتار آن  اراضی ملی است.

وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر  کشت می‌رود و ۶۵ تا ۷۰ هزار هکتار از اراضی آیش است افزود: کبودراهنگ شهرستان دیم خیز استان به شمار می‌رود به طوری که وسیع‌ترین اراضی کشاورزی استان در این منطقه متمرکز شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان کبودراهنگ در ادامه یادآور شد: در حال حاضر اطلاعات اراضی به صورت خوداظهاری بهره‌برداران توسط همکاران در سامانه اطلاعات کشاورزی و سامانه پهنه‌بندی ثبت شده که به عنوان اطلاعات پایه‌ای شهرستان لحاظ می‌شود.

وی در بخش دیگر با اشاره به تهیه و توزیع نهاده‌های کشاورزی بر اساس میزان اراضی تحت تملک بهره‌برداران اظهار کرد: بسیاری از اراضی کشاورزی در اختیار بهره‌بردارانی است که مالک نیستند و به صورت استیجاری و ورثه‌ای کار می‌کنند از همین رو این امکان وجود دارد که نهاده‌های توزیع شده بعضاً به دست بهره‌برداران واقعی نرسد.

سرخوش با بیان اینکه به منظور ثبت اطلاعات دقیق پایه‌ای بخش کشاورزی شهرستان، توزیع نهاده‌ها و ارائه خدمات با دقت بالا بین بهره‌برداران، مساحی اراضی در دستور کار قرار گرفته است گفت: از اواخر تیر ماه این مهم در شهرستان کبودراهنگ با همکاری شش شرکت و ۲۳ نیرو با جدیت پیگیری شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با گذشت پنج ماه از آغاز این طرح ۱۹۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کبودراهنگ مساحی شده به عبارتی اطلاعات مکانی همچنین قطعات بهره‌برداری به طور کامل ثبت شده است.

به گزارش  ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، سرخوش بیان کرد: طی مراحل بعدی تمام اطلاعات مکانی و  توصیفی بهره‌برداران و مالکان در سامانه اطلاعات مکانی کشاورزی ایران یا سامانه سامکا ثبت می‌شود و این مهم ملاک شهرستان در بخش کشاورزی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مساحی اراضی باعث تدقیق آمار در بخش کشاورزی  می‌شود تصریح کرد: این مهم در برنامه ریزی برای اجرای مناسب الگوی کشت، افزایش راندمان و ارتقای بهره‌وری در استفاده از نهاده‌های پایه تولید در بخش کشاورزی از جمله آب و خاک موثر است.

سرخوش در پایان اضافه کرد: مساحی اراضی گامی مهم در راستای تثبیت واحدهای بهره‌برداری است همچنین باعث جلوگیری از تعدی به اراضی منابع ملی و رفع تداخلات اراضی منابع ملی و زراعی می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402092718876
  • خبرنگار : 50037