پژمان خلفیان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فعالسازی پژوهش سراهای استان اظهارکرد: پژوهشسراهای دانشآموزی، مرکزی علمیپژوهشی است که زیر نظر آموزش و پرورش و به منظور شناسایی و فراهم آوردن زمینه رشد و هدایت استعدادها و پرورش خلاقیتهای فردی و گروهی دانشآموزان و گسترش فرهنگ مطالعه، تحقیق و پژوهش در بین آنان، تأسیس و اداره میشود.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان تاکید کرد: تقویت و تعمیق فرهنگ مطالعه و تلفیق دانش نظری و فعالیتهای عملی و کاربردی، گسترش تحقیق و پژوهشهای فردی و گروهی در بین دانشآموزان از اهداف تاسیس پژوهشسراهاست.
وی در ادامه افزود: از دیگر اهداف فعالسازی پژوهشسراهای دانشآموزی میتوان به پرورش خلاقیت و تقویت بنیه علمی و پژوهشی دانشآموزان، معلمان و تعامل با مدارس و مراکز علمیپژوهشی، شناسایی، جذب و هدایت دانشآموزان مستعد و علاقهمند و ایجاد زمینه و تقویت انگیزه حضور مؤثر دانش آموزان مستعد در عرصههای علمی، فرهنگی، هنری و فناوری در سطح ملی و بینالمللی (جشنواره ها، المپیادها و...) اشاره کرد.
خلفیان با اشاره به اثرگذاری پژوهشسراها بر خلاقیت و پیشرفت علمی و پژوهشی دانشآموزان مستعد و توانمند، بیان کرد: فعالسازی و اثرگذاری پژوهشسراهای دانشآموزی همکاری همه جانبه دستگاههای علمی پژوهشی را مطلبد که همه دستگاههای علمی و پژوهشی برای فعالسازی و اثرگذاری پژوهش سراهای تمام اهتمام خود را به کار گیرند تا زمینهساز حضور مؤثر دانشآموزان مستعد در عرصههای علمی، فرهنگی، هنری و فناوری در سطح ملی و بینالمللی باشیم.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه کلیه دانشآموزان میتوانند از پژوهشسراها در استان بهرهمند شوند، عنوان کرد: پژوهشسراهای دانش آموزی به عنوان یکی از محیطهای متنوع یادگیری پذیرای تمامی دانشآموزان دوره اول متوسطه، متوسطه نظری، فنی و کاردانش و همچنین دانش آموزان دوره ابتدایی هستند. اما مخاطب جشنواره علمیپژوهشی که هر ساله به میزبانی پژوهش سراها برگزار میشود ویژه دانشآموزان دوره دوم متوسطه و ابتدایی است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۷ پژوهشسرای دانشآموزی فعال در استان وجود دارد. در واقع در هر شهرستان، ناحیه و منطقه یک پژوهشسرای دانشآموزی فعال است و به دانشآموزان خدمات علمی و پژوهشی ارائه میدهد.
انتهای پیام