به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه خطاب به خبرنگاران اظهار کرد، اتحادیه اروپا باید به شکلی اساسی قوانین خود را قبل از آنکه اوکراین بتواند به این اتحادیه ملحق شود، اصلاح کند.
به نوشته پایگاه راشاتودی، شورای اروپا روز پنجشنبه بر سر گشایش مذاکرات مربوط به پیوستن اوکراین و مولداوی به این اتحادیه توافق کرد؛ اتفاقی که در پی رای ممتنع ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان به این تصمیم رخ داد.
شارل میشل، رئیس شورای اروپا از این تصمیم تحسین کرده و آن را «یک سیگنال سیاسی بسیار قدرتمند» خواند، اما ویکتور اوربان و دیگر مخالفان پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا شامل رابرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی گفتند، این اقدام در عمل تاثیر چندانی بر وضعیت ندارد.
ماکرون روز جمعه در استدلال مشابهی به خبرنگاران گفت، اوکراین هنوز تا پیوستن به این بلوک «خیلی فاصله دارد.»
رئیس جمهوری فرانسه در یک کنفرانس مطبوعاتی با این پرسش مواجه شد که آیا پذیرفته شدن اوکراین در اتحادیه اروپا باعث تهدید معیشت کشاورزان فرانسوی و تاثیر تولیدات ارزان همتایان اوکراینی آنها بر حرفه آنها نخواهد شد؟
او اظهار کرد: «ما هنوز تا گسترش موثر اتحادیه اروپا با ورود اوکراین به آن فاصله زیادی داریم و از طرفی گسترش اتحادیه اروپا به هر نحو که باشد نیازمند اصلاح عمیق قوانین ماست.»
لهستان، مجارستان و اسلواکی در حال حاضر واردات غلات اوکراین را با به چالش کشیدن سیاستی که اتحادیه اروپا پس از شروع جنگ اوکراین در راستای تامین بازاری برای کشاورزان اوکراینی اعمال کرد، ممنوع کردهاند. روزنامه فایننشالتایمز در اکتبر به نقل از اسناد اتحادیه اروپا گزارش داد، الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا همچنین باعث کاهش ۲۰ درصدی یارانههای کشاورزی به اعضای فعلی و تقویت مزیت رقابتی برای کییف خواهد شد.
ماکرون ادامه داد: «من به حاکمیت اروپا در زمینه کشاورزی متعهد هستم.» وی افزود: «ما به محافظت از این حاکمیت و حفظ ظرفیت تولید خود ادامه خواهیم داد.»
در همین حال نشریه پالتیکو ماه سپتامبر گزارش داد که جدای از بروز تقابل احتمالی بر سر مساله یارانهها در فرایند عضویت اوکراین، مقامات اتحادیه اروپا همچنین در محافل خصوصی از این که شیوع فساد در اوکراین نیز فرایند عضویت کییف در اتحادیه را از مسیر خارج کند، اظهار نگرانی کردهاند. اوربان و فیتسو علناً اعلام کردهاند که فساد مزمن در اوکراین و شرکت آن در یک جنگ فعال، صلاحیت این کشور برای عضویت در اتحادیه اروپا را سلب میکند.
انتهای پیام