رئیس دانشگاه امام صادق(ع) مطرح کرد

اهمیت نقش طلاب جوان در تحول علوم انسانی اسلامی

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) تحول در علوم انسانی اسلامی را اجتهاد راهگشا دانست و به نقش طلاب جوان دانشگاه در تحقق اجتهاد راهگشا و پویا تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، آیت الله دکتر سعدی در مجمع طلاب و مبلغین این دانشگاه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) و تشکر از حضور پرشور طلاب دانشگاه امام صادق(ع)، گفت: تمام فعالیت‌های ما در دانشگاه و هندسه حرکت از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی و افتخار روحانیت اسلام و تشیع، مقام معظم رهبری دام ظله ترسیم شده است و ما هم مکررا بیان کرده‌ایم که باید برای الزامات تحقق راهبردهای ابلاغی فکر بکنیم و در حوزه راهبرد نیازمند تفکر و تامل نیستیم، راهبردها به ما اعطا شده است، بلکه برای تحقق آنها باید فکری انجام داد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه نفر «فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن کُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّیَتَفَقَّهُواْ فِی‌الدِّینِ وَلِیُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ...» بیان کرد: علما در اصول فقه باتوجه به آیه مبارکه نفر به سه بحث اشاره می‌کنند: ۱-در حجیت خبر واحد ۲-وجوب اجتهاد یا وجوب و جواز تقلید ۳- ذیل قاعده ارشاد جاهل.

وی افزود: علما در ذیل عبارت «ما کان المومنین» در آیه نفر از حرمت مقدمی تا رفع وجوب مطالب فرمودند که برای فهم بیشتر لازم است عتاب و خطاب آیه تبیین شود و خداوند متعال در ادامه می‌فرماید «فلولا نفر من کل فرقه منهم طائفه» چرا یک گروهی برای تفقه نفر نمی‌کنند؟ نتیجه می‌گیریم که اگر در مرحله تزاحم عبارات را لحاظ کنیم، یک واجب اهمی هست که نفر را برای جهاد زمین می‌گذارد و آن نفر برای تفقه است که با دو راهبرد تفقه در دین و انذار در قرآن کریم بیان شده است.

آیت‌الله سعدی، مزیت دانشگاه امام صادق(ع) را تفقه در دین عنوان کرد و گفت: به تعبیر حضرت امام (ره) اجتهاد ما اجتهاد جواهری است و اینکه کسی در دانشگاه به نام تولیدات علوم انسانی حرف‌هایی را بافندگی کند، عارضه جدی است.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) با توجه به این فرمایش حضرت امام (ره) که تفقه ما در دین به معنای غیرحکومتی بودن این وظیفه نیست و اجتهاد مصطلح در حوزه‌ها کفایت نمی‌کند، اظهار کرد: یک ماموریتی برای دانشگاه امام صادق (ع) ترسیم می شود که عبارت است از آن اجتهادی که بتواند مبانی و الگوی حکمرانی را تولید کند. سپس حضرت امام (ره)  فرمودند اگر اجتهاد در متن مسائل قرار نگیرد، نمی‌تواند فقاهت مورد نیاز جامعه امروز را داشته باشد. در متن مسائل یعنی نمی‌توانید در ساختار حکمرانی نباشید و به عبارت دیگر وقتی در متن نباشید، نمی‌توانید در ماهیت بانک، بورس، بیمه و اقتصاد تفقه کنید. در نتیجه ما باید ضمن حفظ اصالت‌ها و اجتهاد جواهری، در متن مسائل باید تفقه و اجتهاد کنیم.

به نقل از دانشگاه امام صادق(ع)، آیت‌الله سعدی درباره راهبرد دوم آیه نفر (انذار) بیان کرد: امروزه انذار نیز متفاوت شده است. انذار مبتنی بر تفقه با سازوکارهای نوین یکی از ظرفیت‌های نسبی دانشگاه امام صادق(ع) است. به لسان قوم صحبت کردن یعنی امروز شما رسانه و پیام و فرایند انتقال پیام را در عصر مدرن بشناسید. یعنی شیوه ابلاغ و تبلیغ امروزه متفاوت شده و باید بشناسیم. مقام معظم رهبری مدظله العالی فرمودند «امروزه جهان پروپاگاندا است و علاج آن جهاد تبیین است.» ما یک ظرفیت خوبی در دانشگاه امام صادق(ع) در حوزه تفقه در دین و در حوزه تحقق انذار داریم و این دو رسالت کلان دانشگاه است.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) تحول در علوم انسانی اسلامی را اجتهاد راهگشا دانست و به نقش طلاب جوان دانشگاه در تحقق اجتهاد راهگشا و پویا تاکید کرد.

انتهای پیام 

  • جمعه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402092417403
  • خبرنگار : 71974