به گزارش ایسنا، محمد مهدی پیغمبرزاده با بیان اینکه استفاده از کولرهای گازی در مناطق غیرگرمسیر باعث میشود قبوض برق مشترکان افزایش چشمگیری داشته باشد، گفت: این درحالی است که در این مناطق تعرفههای برق و الگوی مصرف در حد ۳۰۰ کیلو وات ساعت در ماه و یا ۴۰۰ کیلووات ساعت طراحی شده است.
پیغمبرزاده با اعلام اینکه کولرهای آبی جدید با فناوری نوین در دو سال اخیر به بازار وارد شده است، افزود: این کولرها محدوده آسایش بیشتری در بحث بازده خنکی ایجاد میکند؛ چراکه کولرهایی هستند که از الکتروموتورهای پربازده بیال دی سی بهره میبرند و پد سلولزی دارند و دارای بدنه پلیمری و ترموستاتیک هستند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از این کولرها در مناطق غیرگرمسیر باعث میشود مصرف و هزینه برق کاهش چشمگیر و قابل توجهی داشته باشد، تأکید کرد: این کولرها میتوانند به جای یک الی دو کولرگازی عملکرد داشته باشند.
معاون بهره وری انرژی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران(ساتبا) ادامه داد: کولرهای آبی بیال دی سی با موتور پربازده و بدنه پلیمری و ترموستاتیک میتوانند تا ۱۵۰ متر فضا را خنک کنند، این درحالیست که برای چنین فضایی بعضا دو عدد کولرگازی استفاده میشود، اما چنانچه از این کولرها استفاده شود، علاوه بر کمک به اقتصاد خانوار، مصرف برق به مراتب کاهش پیدا میکند.
پیغمبرزاده با اشاره به اینکه سیستم کولرهای آبی سرمایش تبخیری است که دمای هوا را با ترکیب رطوبت در محدوده آسایش کم میکند، گفت: استفاده از کولرهای گازی در مناطق گرمسیر و به خصوص گرم و مرطوب کاربرد دارد که گزینه دیگری متصور نیست، چراکه کولرهای آبی سیستمشان سرمایش تبخیری است که دمای هوا را با ترکیب رطوبت در محدوده آسایش کم میکند و اختلاف دما ایجاد میشود؛ اما هوایی که وارد محیط داخل میشود رطوبت دارد و در مناطق گرم و مرطوب امکان استفاده از کولرهای آبی وجود ندارد.
وی در عین حال با بیان اینکه در مناطق معتدل هیچ الزامی به استفاده از کولرهای گازی نیست، توضیح داد: کولرهای گازی اختلاف دمای بیشتری نسبت به دمای محیط ایجاد میکنند و همچنین رطوبت را از هوا میگیرند و رطوبت جدید اضافه نمیکنند؛ این درحالی است که در مناطق گرمسیر چارهای جز استفاده از کولرهای گازی نیست.
انتهای پیام