به گزارش ایسنا، سید میکائیل موسوی ـ معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی استان زنجان ـ این خبر را اعلام و خواستار همکاری هنرمندان برای طراحی لوگوی چاقوی زنجان شده است.
دو سال قبل همزمان با کشف نخستین و قدیمیترین چاقوی ساخت زنجان، ۱۶ دیماه به عنوان روز ملی چاقوی زنجان نامگذاری شد و ثبت جهانی آن هم در حال پیگیری است.
چاقوی زنجان، صنعتی است که با هنر عجین شده و میتوان اوج هنر و خلاقیت را در آثار چاقوسازان زنجانی دید. ضمن اینکه هماکنون بیش از ۱۵۰۰ فعال در صنعت چاقوسازی مشغول به کار است.
چاقوی زنجان به ۱۷ دسته مختلف تقسیم میشود؛ طراحی ظریف و خلاقانه، قدمت بالا، تیزی، آبدیدگی، استحکام تیغه و برخی از ویژگیهای بارز دیگر سبب شده تا چاقوی زنجان متمایز نسبت به سایر تولیدات مشابه باشد.
بعد از صنعت فرشبافی، صنعت چاقوسازی بیشترین ارزآوری را برای استان زنجان دارد، با این حال این صنایع دستی مانند اغلب هنرهای سنتی کشورمان با مشکلاتی همچون کمبود مواد اولیه مواجه است.
به گفته نماینده وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی، همه اساتید، طراحان، هنرمندان، هنرجویان و دیگر علاقهمندان میتوانند برای طرحهای خود را برای بررسی و انتخاب لوگوی مناسب به واحد توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی ارائه کنند.
لوگوی تایید شده به عنوان نماد چاقوی زنجان به عنوان تنها لوگوی قابل درج بر روی تیغههای ساخته شده در شهر زنجان به کار برده خواهد شد.
برای معرفی بهترین طرح ارسالی و برگزیده به عنوان لوگوی برتر این فراخوان، مراسم ویژهای برگزار خواهد شد. علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای تماس۰۲۴۳۳۰۳۳۳۲۵ و ۰۲۴۳۳۰۳۱۴۰۶ تماس بگیرند.
انتهای پیام