دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

در حد شعار دانستن وحدت حوزه و دانشگاه به دلیل بی‌اطلاعی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کارنامه وحدت حوزه و دانشگاه در کشور را دارای دستاوردهای فراوان دانست و گفت: این سخن که وحدت حوزه و دانشگاه در حد حرف باقی مانده، از سر جهل و بی‌اطلاعی است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در نشست تخصصی نقش و جایگاه دانشگاه و حوزه در حکمرانی دینی که در سالن اجتماعات شیخ مرتضی انصاری(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد، افزود: میز هوش مصنوعی و میز فناوری‌های کوانتوم در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.

وی ادامه داد: ۲۰ دستگاه پیرامون هوش مصنوعی در کشور فعالیت داشتند، ولی با تاکید رئیس جمهوری ضمن تقسیم کار میان دستگاه‌ها، شورای عالی انقلاب فرهنگی عهده‌دار مسؤولیت تدوین سند هوش مصنوعی شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه تاکید کرد: حدود ۹ ماه است که میز فناوری کوانتوم با حضور نخبگان تراز اول کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در آینده نزدیک با حکمرانی هوشمند مبتنی بر سکوهای مجازی(پلتفرم) مواجه خواهیم شد و این موضوعی است که چندین ماه به طور ویژه مورد توجه مراکز علمی برجسته دنیا قرار گرفته است.

وی افزود: رساندن شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه اصلی فرهنگی در کشور هدف گذاری شده است.

ایران به قدرت برتر ماهواره‌ای و فضایی تبدیل می‌شود

خسروپناه، رهبر معظم انقلاب را معمار قدرت فضایی کشور دانست و گفت: این حکیم دوراندیش نخستین کسی بودند که به شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور سند فضایی کشور را صادر کردند و برمبنای آن مراکز متعدد فضایی در کشور ایجاد شد.

وی ادامه داد: اگر سهمی از فضا در اختیار جمهوری اسلامی قرار نگیرد، با شیوه‌نامه‌های بین‌المللی دیگر هیچ اختیاری در فضا نخواهیم داشت و دیگران ما را مدیریت می‌کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: جمهوری اسلامی به یکی از قدرت‌های ماهواره‌ای در حکمرانی هوشمند جهانی مبتنی بر پلتفرم‌ها خواهد رسید.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه، حکمرانی را فرآیندی از سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و تصدی‌گری دانست و گفت: گذشت چهار دهه از شعار وحدت حوزه و دانشگاه در کشور فرصتی برای بررسی تحقق این شعار است.

وی ادامه داد: سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و تصدی‌گری سه رکن در همه ابعاد حکمرانی از جمله فرهنگی، اقتصادی، علمی و حاکمیتی است.

برخلاف غرب تعارضی میان علم و دین در تفکر اسلام وجود ندارد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ولایت، محور حکمرانی اسلامی است، گفت: علم و دین در غرب دچار تعارض است، ولی در اسلام هیچ تعارضی ندارند.

وی افزود: تعارض میان علم و دین در غرب به دلیل تحریف تورات در طول عصرها از جمله داستان حضرت آدم و حوا است.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه بیان کرد: علم و دین و عقل و وحی در تفکر اسلامی و قرآنی در هم تنیده هستند و این موجب شده تا در بستر تفکر اسلامی علم و دین تعارضی با یکدیگر نداشته باشند.

وی افزود: ریشه شکل‌گیری وحدت حوزه و دانشگاه تعامل میان علم و دین بود و در این مسیر شهید مفتح و سایر علما تلاش‌های فراوانی انجام دادند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تفکر شیعی را تفکری عقلانی دانست و تاکید کرد: عقلانیت محور تفکر شیعی است، به همین دلیل در شیعه تفاوت علم و دین هیچ موضوعیتی ندارد.

وی ادامه داد: بر پایه تفکر اسلامی عقل و وحی ۲ منبع حکمرانی دینی هستند و این تعامل علم و دین و عقل و وحی جز با وحدت حوزه و دانشگاه ممکن نیست.

در حد شعار دانستن وحدت حوزه و دانشگاه به دلیل بی‌اطلاعی است

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه کارنامه وحدت حوزه و دانشگاه در کشور را دارای دستاوردهای فراوان دانست و گفت: این سخن که وحدت حوزه و دانشگاه در حد حرف باقی مانده، از سر جهل و بی‌اطلاعی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ستاد انقلاب فرهنگی توانست دانشگاه نظامی، درگیر، فرقه‌گرا و خشونت آمیزی که ۲ سال به تعطیلی کشیده شد را با وحدت جمعی از حوزویان و دانشگاه نه تنها راه،اندازی، بلکه احیا کند.

وی ادامه داد: تاسیس دانشگاه‌های تربیت مدرس، الزهرا(س) و علامه طباطبایی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تنها نمونه‌هایی از همکاری حوزه و دانشگاه در کشور هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه اظهارکرد: کمک حوزه علمیه و جامعه مدرسین در اسلامی‌سازی علوم انسانی دانشگاه‌ها، فرمان و مطالبه امام خمینی(ره) از شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.

وی ادامه داد: اسلامی‌سازی علوم انسانی میان دانشگاهیان و حوزویان امری در ۴۰ سال قبل ناآشنا بود، ولی امروز به جایگاه رسیده‌ایم که صدها کتاب و هزاران مقاله در این زمینه نوشته شده است.

فضایی شدن ایران و احیای طب سنتی از جمله دستاردهای وحدت حوزه و دانشگاه است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: موشک ماهواره‌بری که اخیرا به فضا پرتاب شد، در راستای همان سند فضایی کشور است که توسط شورای فرهنگ عمومی تصویب شد.

وی ادامه داد: ایران اسلامی که زمانی طب سنتی در آن در حال نابود شدن بود، امروز با سند مشترکی که حوزویان در طب سنتی و دانشگاهیان در طب مدرن نوشتند به چهارمین کشور جهان در طب سنتی رسیده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه بیان کرد: تشکیل کارگروه‌های علمی با حضور و مباحثه نخبگان حوزه علمیه و دانشگاه در سال ۱۳۶۸ هسته شکل‌گیری علوم انسانی اسلامی را در کشور رقم زد.

وی ادامه داد: با اقدام‌های انجام شده امروز صدها کتاب و هزاران مقاله در زمینه علوم انسانی اسلامی نوشته شده و یا در حال نگارش است که این دستاوردها به برکت وحدت حوزه و دانشگاه محقق شده‌اند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مراکز مهم علمی جهان اسلام در مالزی و اندونزی که روزی مرکز تولید علم پیرامون حکومت دینی بودند، امروز محتاج دستاوردهای علمی ایران اسلامی هستند.
 

تدوین سند امنیت غذایی باعث تحریم شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط اتحادیه اروپا شد

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: تدوین سند امنیت غذایی با استفاده از ظرفیت نخبگانی کشور ۲ سال زمان برد و این سند به قدری مهم است که برای نخستین بار شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط اتحادیه اروپا و کشورهای غربی تحریم شد.

وی افزود: وحدت حوزه و دانشگاه شکل گرفته و تعامل این ۲ نهاد علمی در طی این سال‌ها اثربخش بوده است، ولی باید این تعامل سیستماتیک شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تعامل سیستماتیک نهاد حوزه علمیه و دانشگاه‌ها نیاز کنونی کشور است، گفت: تدوین حکمرانی آموزش عالی و حکمرانی آموزش علمی در حوزه در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وی افزود: اگرچه تعامل میان حوزویان و دانشگاهیان وجود دارد، ولی این تعامل میان ۲ نهاد همچنان سیستماتیک نشده است.

ولایت فقیه محور حکومت دینی است

حجت الاسلام و المسلمین مسعود بهرامپور، امام جمعه دزفول نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه ولایت فقیه محور حکومت دینی است، گفت: تبیین جایگاه ولایت فقیه در حکومت دینی در گام دوم انقلاب که حرکت در مسیر تمدن اسلامی است، ضرورت دارد.

حجت الاسلام و المسلمین مسعود بهرامپور افزود: حکمرانی دینی یعنی ولایت فقیه و ولایت فقیه یعنی ولایت فقه بر جامعه، چرا که فقیه تحقق بخش فقه آل محمد(ص) در جامعه است.

وی با برشمردن ویژگی‌های ولی فقیه، ادامه داد: عالم، عادل، مطالبه‌گر بودن، دانش پژوهش و حرکت در مسیر کسب رضایت خدا و مردم از جمله ویژگی‌های ولایت فقیه است.

امام جمعه دزفول با بیان اینکه تشکیل حکومت دینی با رهبری فقیه جامع‌الشرایط نعمتی الهی برای عصر کنونی است، اظهار کرد: امروز همه پژوهشگران و نخبگان که حرفی برای گفتن دارند، باید با اندیشه‌ورزی و حرکت در مسیر جهاد تبیین به کمک حکومت دینی بیایند.

نامه امام علی(ع) به مالک اساسنامه حکومت دینی است

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی قاضی دزفولی، دبیر برگزاری این نشست تخصصی در امور ائمه جمعه نیز در این نشست گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در همه حوزه‌های مسؤولیت خود که برخی تا پیش از این مورد غفلت واقع شده بودند، ورود کرده و در حال رقم زدن تحول فرهنگی در کشور است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی قاضی دزفولی ادامه داد: با اقدام‌های انجام شده، شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه واقعی فرهنگی کشور تبدیل و نتایج این اقدام‌ها به زودی نمایان می‌شود.

وی افزود: تبیین نقش دانشگاهیان و روحانیون در حکومت دینی به عنوان یکی از مسائل مهم و مورد انتظار از نخبگان از جمله اهداف برگزاری این نشست است.

حجت‌الاسلام قاضی دزفولی، نامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر را اساسنامه حقوق بشر اسلامی و حکومت دینی دانست و تصریح کرد: این نامه دارای مضامین عالی فراوانی است که باید محور پژوهش برای تبیین ابعاد حکومت دینی قرار گیرد.

وی ادامه داد: حکومت امام زمان(عج) حکمرانی بر مبنای علم، دانش و عقلانیت است و جبهه مقابل امام عصر (عج) جبهه جاهلان مدرن هستند.چ

مشاور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در امور ائمه جمعه گفت: مهمترین ابزار در حمایت و همراهی با امام عصر(عج) در برابر متحجران سطحی نگر، توجه به جهاد تبیین است.

وی با تاکید بر اینکه امام مهدی(عج) ویران کننده جاهلیت مدرن است، افزود: حاکمیت عقلانیت ویژگی بارز حکومت امام زمان(عج) است، به همین دلیل جامعه منتظر نیز باید در مسیر عقلانیت گام بردارد.

وحدت حوزه و دانشگاه به معنای ادغام این ۲ نهاد علمی نیست

سیدمحمدمهدی صافی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز در این نشست با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: این دبیرخانه در طول سال برنامه‌های مختلفی را در راستای وحدت حوزه و دانشگاه در دستور کار قرار می‌دهد.

صافی، وحدت را نیاز و ضرورت امروز کشور در تمام بخش‌های جامعه دانست و افزود: وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان ۲ کانون مهم در تحولات فکری جامعه لازمه رقم زدن تحول در کشور است.

به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی ادامه داد: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای ادغام این ۲ نهاد علمی نیست، چرا که رسالت حوزه و دانشگاه متفاوت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بیان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای بهره‌گیری حوزه از امتیازات دانشگاه و از طرفی بهره‌گیری دانشگاه از ارزش‌های اخلاقی حوزه است.

صافی خاطرنشان کرد: استفاده از اساتید حوزه و دانشگاه، ورود معنویت به دانشگاه‌ها و اسلامی شدن دانشگاه‌ها از جمله اهداف تحقق وحدت حوزه و دانشگاه است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402092417308
  • خبرنگار : 71974