مجید موانیهای پنجشنبه ۲۳ آذر در همایش جوانی جمعیت شهرستان رزن، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ نرخ سالمندی شهرستان رزن ۱۰.۹ درصد بوده که این میزان در سال جاری به ۱۲.۲ درصد افزایش داشته و اگر دیر اقدام کنیم یک سوم جمعیت این شهرستان در چند سال آینده سالمند خواهد شد.
وی گفت: نمودار شاخص رشد طبیعی جمعیت در شهرستان رزن در سال ۹۶ حدود ۱.۴، در سال ۱۴۰۱ نمودار شاخص رشد طبیعی شهرستان هشت دهم و در سال ۱۴۰۲ این شاخص رشد طبیعی هفت دهم بوده است.
موانیهای تصریح کرد: شاخص نرخ باروری کلی شهرستان نیز در سال ۹۶ حدود ۲.۳ بوده که در سال ۱۴۰۱ این میزان متأسفانه به تبعیت از الگوی کشور و استان به ۱.۷ رسیده که البته در این رابطه شهرستان رزن در بحث نرخ باروری کلی(TFR) از میانگین استانی بالاتر است.
وی همچنین با اشاره به نمودار طلاق و ازدواج شهرستان رزن اظهار کرد: خوشبختانه روند ازدواج در شهرستان به نسبت سال گذشته افزایشی و روند طلاق کاهشی بوده است.
موانیهای نرخ ولادت ثبت شده سال گذشته این شهرستان را ۹۵۶ نفر برشمرد و گفت: در رابطه با نرخ خام ولادت سال گذشته شهرستان رزن جایگاه سوم را داشته است.
وی با اشاره به برخی از چالشهای فرزندآوری خاطرنشان کرد: کاهش میل به ازدواج، تهدید بنیان خانواده با طلاق و آسیبهای اجتماعی، افزایش سن ازدواج، ناباروری، کاهش فرزند بیشتر، سقط جنین عمدی و قانونی و خود به خود و مهاجرت را میتوان از جمله چالشهای مهم فرزندآوری در جامعه دانست.
وی با بیان اینکه در صورت عدم مدیریت درست یک سوم جمعیت کشور تا سال ۱۴۳۰ سالمند خواهد شد، افزود: از سال ۱۳۸۵ کشور ایران وارد پنجره جمعیتی شده و سال ۱۴۲۵ خارج میشود و به این میرسیم که ۳۰ درصد جامعه را افراد سالمند و کهنسال تشکیل میدهند و این یک فاجعه میتواند باشد و آن تناسب جمعیتی را در سال ۱۴۲۵ آنطور که پیش بینی شده، نخواهیم داشت و باید در فرصت باقی مانده با مدیریت و سیاست درست و راهکارهای مختلف از این موضوع جلوگیری کنیم.
انتهای پیام