با واگذاری سالن‌های ورزشی به بخش خصوصی در مازندران؛

ورزش‌ رایگان به مُحاق رفت

با عنوان درآمدزایی، تمامی اماکن و زیرساخت‌های ورزش مازندران به بخش خصوصی واگذار شد که این اقدام موجب شد تا ورزش رایگان در مازندران بمیرد.

بخش خصوصی تحت عنوان ماده ۸۸ اماکن ورزشی را کامل در اختیار می‌گیرد و ورزشکاران و تیم‌های ورزشی مجبور هستند برای استفاده از این مکان‌ها هزینه سنگین پرداخت کنند و همین عامل در تنگنای اقتصادی موجب شده تا بسیاری از ورزش‌دوستان از ورزش گریزان شوند.

با توجه به اینکه جامعه برای توسعه و پیشرفت به نیروهای سالم و شاداب نیاز دارد، با افزایش هزینه‌های گزاف ورزش، چگونه می‌توان انتظار داشت قشر زحمتکش و خانواده‌های کم برخوردار اجازه دهند فرزندان‌شان به سوی ورزش گام بردارند در این بین استعداهای ورزشی شکوفا شود.

ست‌های ورزشی غیر استاندارد

البته با اجرای طرح ورزش همگانی، شهرداری‌ها در پارک‌ها و بوستان‌ها نسبت به نصب ست‌های ورزشی اقدام کردند تا اقشار مختلف بتوانند از این فضاها برای تن ورزی و ایجاد شادی  نشاط در جامعه بهره‌مند شوند.

در این زمینه بیشتر کارشناسان ورزشی اعتقاد دارند که ست‌های ورزشی در پارک‌ها استاندارد نیست و موجب افزایش درد مفاصل و غیره می‌شود.

وقتی از افزایش وزن، تنبلی عضلات، از بین رفتن ماهیچه‌های بدن، روند صعودی مبتلایان به دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی سخن به میان می‌آید، متخصصان و پزشکان معتقدند که نداشتن تحرکات بدنی و خارج شدن ورزش از سبد خانواده موجب شد تا در زندگی ماشینی شاهد بیماری‌های مختلف باشیم از این روچندی پیش "سید رحیم سیدپور" مدیر شبکه بهداشت و درمان نوشهر در جمع خبرنگاران گفته بود استان مازندران رتبه نخست چاقی کشور را دارد و همه اینها به نوع رژیم غذایی و کاهش فعالیت‌های بدنی بر می‌گردد.

وی اظهار کرده بود، باید برای افزایش تحرک در بین دانش آموزان و همه اقشار جامعه، آموزش و پرورش و اداره ورزش و جوانان پای کار بیایند تا جلوی این اضافه وزن، چاقی و در پی آن بیماری‌های مختلف گرفته شود زیرا عوارض بیماری‌هایی ناشی از کم تحرکی و افزایش وزن هزینه‌های هنگفتی را بر دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت.

در همین رابطه "مجید پالوچ" رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان نوشهر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۲ و اجرای ماده ۸۸ قرار شده بود تمامی اماکن ورزش دولتی به بخش خصوصی واگذار شود، البته دولت در این فرایند چندان سخت گیری نمی‌کرد و همچنان دست رؤسای ادارات ورزش در واگذاری سالن‌های ورزشی باز بود.

وی افزود: اما از دو سال قبل طبق ماده ۵ الحاق ۲ قانون کلیه سالن‌های ورزشی در کشور در سامانه بارگذاری می‌شود و هر شخصی در هرکجای کشور باشد می‌تواند در مزایده سالن‌های ورزشی شرکت کند.

رئیس اداره ورزش و جوانان نوشهر با بیان اینکه در گذشته تا ۲ سال قبل دست رؤسای ادارات ورزش در انتخاب پیمانکار سالن‌ها و اماکن ورزشی باز بود، تصریح کرد: یک رئیس اداره می‌توانست از اختیارات خود در جهت کمک به کسانی که از نظر مالی مشکل داشتند استفاده کند و تا حدی هوای این افراد را داشته باشد اما در حال حاضر مدیر کل ورزش هر استان موجر محسوب می‌شود و هر شخصی می‌تواند سالن و اماکن ورزشی یک شهرستان دیگر را اجاره کند.

پالوچ گفت: در شهر همه سالن‌ها به افرادی که برنده مزایده شوند اجاره داه می‌شود اما در روستاها که از نظر درآمدی پایین‌تر هستند به دست خود محلی‌ها و یا شورا و دهیاری سپرده می‌شود که مبلغی را به حساب دولت واریز می‌کنند.

وی ادامه داد: چند سالن اختصاصی مانند خانه تکواندو، کشتی و ژیمناستیک نیز هستند که می‌توان از تعامل با آنها برای افرادی که شریاط مناسبی ندارند استفاده کرد.

رئیس اداره ورزش و جوانان نوشهر تعداد سالن‌های ورزشی چند منظوره شهرستان را ۱۱ سالن اعلام کرد و گفت: از این تعداد سه سالن همانند تختی، بهشتی و رنگرز شهری و مابقی روستایی هستند.

پالوچ سرانه ورزشی نوشهر را با احتساب سالنهای سرپوشیده و زمین‌های فوتبال روباز ۱.۵۵ اعلام کرد و یادآور شد: این میزان از سرانه کشور بالاتر است اما اگر تنها سرانه ورزشی سال‌های سرپوشیده در نظر گرفته شود ۹۹ صدم درصد یعنی کمتر از یک است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402092216162
  • خبرنگار : 50201