به گزارش ایسنا، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در آستانه دیدار جو بایدن و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهور آمریکا و اوکراین در کاخ سفید گفت: همه باید بدانند که پیش از این دهها میلیارد دلار به اوکراین ارسال شد، اما کمکی به پیروزی این کشور در میدان نبرد نکرد. دهها میلیارد دلار دیگری که کییف به آن چشم داشته و میخواهد به اقتصادش تزریق کند نیز به همین سرنوشت محکوم است.
او در پاسخ به این پرسش که تاثیر دیدار بایدن و زلنسکی بر جنگ اوکراین چه خواهد بود، گفت: این دیدار نمیتواند وضعیت میدان نبرد یا جریان عملیات نظامی ویژه را تغییر دهد. از این مطمئن هستیم. اما بیشک این دیدار را با دقت تحت نظر خواهیم داشت.
«کارین ژان پیر» سخنگوی ریاستجمهوری آمریکا شامگاه یکشنبه اعلام کرد که بایدن از زلنسکی دعوت کرده تا با حضور در کاخ سفید در روز ۱۲ دسامبر (سهشنبه)، درباره مسئله حمایت آمریکا از اوکراین رایزنی کنند.
زلنسکی در حالی به واشنگتن سفر کرده که بودجه پیشنهادی دولت بایدن برای کمک به اوکراین در کنگره آمریکا با مخالفت مواجه شده است.
پیشتر مجلس سنای آمریکا لایحه بسته امنیت ملی پیشنهادی بایدن را که ارزش آن ۱۱۰.۵ میلیارد دلار بود، رد کرد؛ بستهای که شامل بودجه حمایتی برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان بود. این مجلس دلیل مخالفت خود با تصویب این لایحه را مورد غفلت واقع شدن امنیت مرزهای ایالات متحده در این سند پیشنهادی دانست.
همچنین ساعاتی پیش سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا پس از حدود ۱۱۰ میلیارد بودجه که آمریکا تا امروز برای اوکراین تصویب کرده، تصویب بودجه مضاعف واقعاً در نتیجه این جنگ تأثیری خواهد داشت، گفت: میتوانم تضمین کنم که این بودجه به اوکراین کمک شایانی میکند تا بخش بیشتری از سرزمین خود را از روسیه پس بگیرد. نمیدانم که جنگ اوکراین تا کی ادامه دارد، اما فعلاً لازم است که این بودجه حمایتی تصویب شود.
به گزارش شبکه خبری «انبیسی»، حمایت مردم آمریکا از کمکهای دولت این کشور به اوکراین کاهش یافته و آمریکاییها دیگر نمیخواهند شاهد تأمین مالی عملیات تهاجمی اوکراین باشند که در حال حاضر به بنبست خورده است.
با آغاز جنگی تازه در نوار غزه، اوکراین که نتوانست در ضدحمله پر سر و صدای خود دستاورد چندانی داشته باشد حالا به دنبال احیای جریان حمایتهای نظامی غرب است؛ کمکهایی که به اذعان مقامات اوکراینی ادامه جنگ بدون آنها برای کییف ناممکن خواهد بود.
انتهای پیام