هاآرتص: ترور رهبران و فرماندهان حماس چاره کار نیست

رسانه صهیونیستی در گزارشی با اشاره این که اطلاعات درزیافته از یکی از جلسات کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد این رژیم به دنبال اجرایی کردن طرح ترور مقامات ارشد گروه حماس است، با بررسی نمونه‌هایی مطرح کرد که ترور فرماندهان مقاومت چاره رژیم صهیونیستی برای مبارزه با جنبش مقاومت فلسطین نیست.

به گزارش ایسنا، هاآرتص نوشته است: «اگر مشکلات به بارآمده در پی عملکرد ناموفق شین‌بت پیش از ۷ اکتبر کافی نبوده است، حالا با اظهارات درزیافته "رونن بار" رییس سازمان اطلاعات و امنیت داخلی (شین‌بت) روبه‌رو هستیم. این اتفاق پس از جلسه کابینه جنگ در کرانه باختری در مقر فرماندهی مرکزی در بیت ال، شمال قدس رخ داد. مقامات ارشد شهرک‌نشینان نیز در این جلسه حاضر بودند.»

این روزنامه آورده است: «روند برگزاری جلسات کابینه جنگ با حضور کل اعضا این است که باید گوشی‌های همراه پشت در تحویل داده شوند. اما در این میان یک نفر (بجز دبیر دولت که مسئول ثبت گفت‌وگوها است) مباحثات این جلسه را ضبط کرده و بخش‌هایی از آن را نیز منتشر کرده است. این کار نقض امنیت محسوب می‌شود اما خود شین بت، مسئول تحقیق در این زمینه به دستور نخست وزیر است و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر هم چنین دستوری را نداده، چراکه درز یافتن این گفت‌وگوها در راستای راهبرد جنگی او بوده است.

رییس شین بت در این فایل منتشر شده می‌گوید "ما افراد ارشد حماس را در قطر و ترکیه ترور خواهیم کرد"؛ بیشتر مقامات ارشد گروه حماس، هم مقامات سیاسی و هم مقامات نظامی آن در نوار غزه اقامت دارند اما برخی دیگر نیز در ترکیه و قطر مستقر هستند. برخی فرماندهان ارشد حماس نیز، از جمله "صالح العاروری" معاون دفتر سیاسی این گروه از جنبش مقاومت فلسطین در لبنان مستقر هستند. حماس در لبنان حضور نظامی نیز دارد و از زمان آغاز جنگ غزه، حملات موشکی نیز با هماهنگی حزب‌الله لبنان علیه اسرائیل انجام داده است. در گذشته در گزارش‌هایی ادعا شده بود که موساد برخی مقامات ارشد حماس در لبنان را ترور کرده و یا تلاش کرده است آن‌ها را ترور کند.

ظاهرا رونن بار همچنین در این جلسه گفته است "کابینه هدفی برای ما تعیین کرده است؛ به زبان عامیانه، هدف حذف کردن حماس است و ما مصمم هستیم انجامش بدهیم؛ این شرایط برای ما مانند ماجرای مونیخ است." منظور او از اشاره به مونیخ، تلاش‌های موساد برای ترور روسای سازمان آزادی‌بخش فلسطین بود که ادعا شده برای کشتن ۱۱ نفر از ورزشکاران و مربیان اسرائیلی در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ برنامه‌ریزی کرده بودند. این تلاش‌ها تا ۱۹۹۲ ادامه داشت. سپس، با گذشت مدت کوتاهی، اسرائیل و سازمان آزادی‌بخش فلسطین پیمان اسلو را امضا کردند و یکدیگر را به رسمیت شناختند.

«رونن بار» رییس شین بت

ممکن است این سوال پیش بیاید که شین بت چه نقشی در طرح‌های ترور خارجی دارد، چراکه موساد مسئول ماموریت‌های خارج است. اما دقیقا این طور نیست. در خارج، یکی از یگان‌های عملیات ویژه شاخه عملیاتی اداره اطلاعات نظامی همکاری نزدیکی با موساد دارد.»

در ادامه گزارش این رسانه صهیونیستی آمده است: «دولت اسرائیل همچنین دستور نابودی نیروهای حماس و رهبرانشان در غزه و در خارج از آن را صادر کرده است. با وجود یک شاخه اطلاعاتی شین بت که مسئول گردآوری اطلاعات درباره  عملیات حماس در خارج است، شین بت نیز در این زمینه نقش دارد. دلیل مطرح شدن اظهارات بار در جلسه کابینه نیز همین است.

با این وجود، دولت ترکیه فورا هشدار داد که انجام شدن طرح‌های ترور در خاک خود را تحمل نخواهد کرد. در نتیجه، فرماندهان حماس در ترکیه در مدت جنگ غزه در امان هستند و احتمالا، در آینده نیز این طور خواهد بود.

در هر حال، درز یافتن آزاردهنده این اطلاعات، به خودی خود، مشکل‌ساز نیست، بلکه محتوای این گفت‌وگوها است که آن را متمایز می‌سازد. حالا، دهه‌ها است که جامعه اطلاعاتی به ترورها علاقه ویژه‌ای نشان داده است. موساد برخی افراد برجسته فلسطینی را در اروپا، سوریه و لبنان، همچنین دانشمندان هسته‌ای در ایران را ترور کرده است. شین بت در گذشته، به طور گسترده‌تری این کار را در غزه انجام می‌داد و هنوز هم در کرانه باختری به همراه یگان‌های ارتش اقدام به این کار می‌کند.»

با این وجود، هاآرتص اشاره می‌کند: «در مدت این ۵۰ سال گذشته، ثابت شده است که ترور چاره کار نیست. هر کسی که ترور شد، حتی اگر مقام بسیار بلندپایه‌ای بود، جایگزین داشته است. ترور فتحی شقاقی، دبیرکل حزب جهاد اسلامی فلسطین در سال ۱۹۹۵ نیز به موساد نسبت داده شده است. این گروه از آن موقع، بزرگ‌تر و مرگ‌بارتر شده است، چنان که، در دهه گذشته در غزه، نیز شاهدش بودیم.

اداره اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی

همچنین بر اساس گزارش‎ها، عماد مغنیه، فرمانده ارشد جنبش حزب‌الله لبنان و محور مقاومت نیز طی عملیات مشترک موساد و سیا ترور شد. این رخدادی مهم و شاید مهم‌ترین ترور اسرائیل تاکنون بوده است. اما حزب‌الله لبنان هنوز فعال و موثر است، چنان که در این جنگ، در لبنان، در یمن و در سوریه نیز شاهدش بوده‌ایم.

رخ‌دادهای ۷ اکتبر ثابت کرد که جامعه اطلاعاتی اسرائیل با عملکردی مبتنی بر تفکر گروهی یا مصرانه پیگیر تصورات دولت است یا از آن‌ پیروی می‌کند. این همچنین شامل حال برخی اندیشکده‌های اصلی و شبکه‌های تلویزیونی‌ هم می‌شود که مفسران و تحلیل‌گران که ارتباط بسیار نزدیکی با این نهاد امنیتی دارند، در آن‌ها حضور پیدا می‌کنند.

به طور کلی، مهم نیست که افراد در اسرائیل متعلق به جناح چپ هستند یا راست، دی‌ان‌ای آن‌ها در نهاد امنیتی است. امروز، یا یکی از روسای شاخه‌های مختلف جامعه اطلاعاتی هستند یا یکی از مسئولان موساد، شین بت یا اداره اطلاعات نظامی، فردا هم تحلیلگری در یک استودیوی تلویزیونی یا عضو یک اندیشکده.»

این رسانه صهیونیستی در بخش پایانی به سه «نتیجه‌گیری برای شکست مفتضحانه ۷ اکتبر» اشاره کرده و می‌نویسد: «اولین نتیجه‌گیری این است که تقسیم کار باید به طور واضح انجام شود، حتی اگر اداره اطلاعات نظامی، شین بت و موساد همکاری نزدیکی داشته باشند. با این وجود هم، مجادلات شخصی و برخی ویژگی‌های انسانی باعث بروز دوگانگی‌هایی می‌شود و توان رسیدن به اهداف مورد نظر را کاهش می‌دهد. این سه نهاد نباید در کار یک‌دیگر تداخل ایجاد کنند.

نتیجه‌گیری بعدی این است که نمی‌توان از این نهاد امنیتی که پر از آدم‌هایی است که برای فکر کردن با عبارات «امنیتی-نظامی» دوره‌ دیده‌اند، انتظار داشت چیزی را درست کند که خودش خراب کرده است.

نتیجه سوم نیز این است که باید آژانس اطلاعاتی دیگری، متشکل از افراد غیرنظامی مدبری تاسیس شود که بتواند خارج از فضای نظامی بیاندیشند و به واقعیت‌ها توجه کند.»

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402092115543
  • خبرنگار : 71628