اصغر گلچین امروز (سهشنبه، ۲۱ آذر ماه) در آیین افتتاح اندیشکده حکمرانی استان زنجان، اظهار کرد: پس از شکلگیری اندیشکدهها و با بهرهگیری از بسترهایی که در استانها وجود دارد، میتوان به اهداف مد نظر نزدیکتر شد.
وی با اشاره به پتانسیلهای استان زنجان، گفت: اندیشکدههای حکمرانی قرار نیست تشکیلات جدیدی داشته باشند و محل زیست این اندیشکدهها در مراکز علمی و دانشگاهها است تا بتوانیم از ظرفیت علمی اساتید و نخبگان استفاده کنیم.
گلچین با اشاره به اینکه شورای علمی در استان زنجان شامل ۱۱ نفر از نخبگان و خبرگان است و این اساتید و نخبگان از دانشگاههای اصلی استان هستند، بیان کرد: اندیشکدهها یک اتاق فکر و بستری برای همکاری و همیاری نخبگان محسوب میشوند.
در ادامه این مراسم، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گفت: بسترسازی برای حضور کنشگران جامعه، متخصصان، پژوهشگران و ... برای تدوین لوایح در راستای حل مشکلات استان لازم است.
احمد نقیلو با بیان اینکه امیدواریم این اندیشکده سبب تغییر و تحولات مثبت برای استان و کشور شود، اظهار کرد: طرح اندیشکدههای حکمرانی در استانها مبتنی بر رعایت اولویتهای حکمرانی نو و مردمیسازی امور مختلف تصویب و اجرا شده است.
وی با اشاره به اهداف این اندیشکده، توضیح داد: مسألهشناسی و اولویتبندی نظام مسائل و ترجیحهای استان، بررسی و ارزیابی طرحها و لوایح ارجاعی به مجلس، پاسخدهی به پرسشها و درخواستهای پژوهشی نمایندگان مجلس و انجام مطالعات آیندهپژوهی در توسعه استانها و سیاستپژوهی در موضوعهای مهم بهعنوان مأموریتهای اندیشکده حکمرانی تعریف شده است.
او در توضیح بیشتر فعالیت این اندیشکدهها، گفت: اندیشکدههای حکمرانی استانی در راستای تحقق عملی و کارآمدی رویکردهای تحولی اصلاح نظام حکمرانی مبتنی بر چهار اصل کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی اداره امور کشور پایهریزی شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان اضافه کرد: امیدواریم راهاندازی این اندیشکده در استان با ارائه راهکارهای منطقی به رفع محرومیت در جامعه منتهی شود.
به گزارش ایسنا، استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و تجربه صاحبنظران، اندیشمندان و محققان کشور برای مسألهشناسی، معرفی و مدلسازیهای عملیاتی و پیشران در فرآیندهای تصمیمسازی و حکمرانی از اهداف این اندیشکده اعلام شده است.
انتهای پیام